IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Уметност , култура и традиција
  Активни теми Активни теми RSS - Ваша песна,состав или што било напишано
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ваша песна,состав или што било напишано

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2526272829 138>
Автор
Порака Обратен редослед
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Статус: Офлајн
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Октомври.2009 во 09:36
Vikat denot po utroto se poznava. Mojot den ne moze da pocne ako ne stanam nabrzaka i ako ne zaboravam deka ne ja ostaviv otvorena vratata (za mackata da moze da izleze) i ako ne se udram...makar i samo da se potkacam na nea so nosot. Fakt. Ne znam zaso sum se naucila koga ke stanam dur ne stignam do wc ne otvoram oci...a deka spijam na nisko mnogu cesto se sopnuvam i od tasni pernici i slicni stvari na sto moze da se naleta niz mojata soba. Munjevito trcam na rabota...pustam radio za da cujam vesti (kolku da se rece deka sum so tek na novite nastani) pijam kafe vo koe ima poveke belkovini, pomalku jaglenihidrati obezmasteno mleko i bez seker (koe bogami skapo me cini) i pusam cigara....se prasuvam uz pat dali sum gi zela potrebnite namirnici za dorucek i uzinka....jebes vegetarijanec....se mora da misli...plus i stroga dieta poradi teretana....dusa mi znae. Dur da ja zagream kolata, veke sum stignala na rabota. 2 km...do gz mi e. Gi slusam sudancite kako se obiduvaat da zborat makedonski-this coffee is SHERBET. bravo, samo sherbet go naucile..... a use ne im vlaga vo glava deka se vika UTRO, a ne OTRA. Utroto veke pomina....monotonija koja mi odgovara. A cim utroto moze da pomine vo sporo drvizenje....veke na rucek odime so turbo....i ne samo jas ,...tuku i kolata mi ze zagreva..
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2009 во 08:56
Originally posted by GlenKlouz GlenKlouz напиша:

Беше еден убаво сончев топло Октомвриско попладне пред 20 и кусур години кога се родив јас. И сите се радуваа, се радуваа, се радуваа и така се кршеа од радување со години......сега ретко кој мојт да ме поднесеѓаволплазење

ова е само увертира, ќе се распишувам друг патголема%20насмевка

увертирата ветува! намигнување
ааа... не е убаво да лажеш на твои годининека%20ти%20е%20срам
- еве јас можам и тоа како да те поднесам

п.с. таа што не мојт никој да ја поднесе, не кажува така, туку вика, јас сум прекраснатанцување, јас сум најдобратанцување, јас сум најубаватанцување, јас сум совршенатанцување

п.с.п.с. бакнеж

Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Октомври.2009 во 00:26

Беше еден убаво сончев топло Октомвриско попладне пред 20 и кусур години кога се родив јас. И сите се радуваа, се радуваа, се радуваа и така се кршеа од радување со години......сега ретко кој мојт да ме поднесеѓаволплазење

ова е само увертира, ќе се распишувам друг патголема%20насмевка
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
pagane Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Февруари.2007
Поени: 13044
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pagane Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2009 во 12:54
Originally posted by bounty_hunter bounty_hunter напиша:

Во недостаток не кретивност
мојата инспирација да ја напишам,
или можеби да ја опишам
не знаејќи како да се опише
може погрешно да бидам сватен,
или ова парче хартија е сосема кратко
за тоа што го имам како мисла
да биде напишано
или затоа што знам, дека не сум толку паметен
за еден таков подвиг,
или можеби треба храброст
тоа да ти го кажам во лице,
а мене сепак јазикот ми се врзува,
кога во стомачето нешто ме скокотка
и крвта во главата ми застанува,
а изгледам како најголема будала
која има ладни шпагети наместо мозок,
само среќа што во испотените дланки
го имам ова празно парче хартија,
кое не знам зошто се уште го носам
и една роза донесена само за тебе
која ме потсети што требаше да ти кажам.

Затоа прими ја оваа роза од мене
и знај дека најмногу те сакам

Благо незе...аплауз
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Октомври.2009 во 00:26
види богати
браво Боко
П.С а не си ми кажал АА
Кон врв
Anarchy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Фатенко

Регистриран: 19.Март.2009
Поени: 6676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Anarchy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 23:44
Во недостаток не кретивност
мојата инспирација да ја напишам,
или можеби да ја опишам
не знаејќи како да се опише
може погрешно да бидам сватен,
или ова парче хартија е сосема кратко
за тоа што го имам како мисла
да биде напишано
или затоа што знам, дека не сум толку паметен
за еден таков подвиг,
или можеби треба храброст
тоа да ти го кажам во лице,
а мене сепак јазикот ми се врзува,
кога во стомачето нешто ме скокотка
и крвта во главата ми застанува,
а изгледам како најголема будала
која има ладни шпагети наместо мозок,
само среќа што во испотените дланки
го имам ова празно парче хартија,
кое не знам зошто се уште го носам
и една роза донесена само за тебе
која ме потсети што требаше да ти кажам.

Затоа прими ја оваа роза од мене
и знај дека најмногу те сакам

Изменето од bounty_hunter - 12.Октомври.2009 во 23:51
Кон врв
ana sk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Декември.2008
Поени: 2278
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ana sk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 22:17
       Ona sto go sakam kaj tebe
Go sakam nacinot na koj me gledas
     so tvoite oci koi svetat
     go sakam nacinot na koj me baknuvas
     so tvoite usni slatki

Go sakam nacinot na koj me pravis srekna
     i kako mi pokazuvas kolku ti znacam
     sakam koga mi kazuvas"Te sakam"
     i koga si sekogas pokraj mene

Go sakam dopirot tvoj
     sekogas prakajki mi ljubovni znaci
     sakam koga si so mene
     i koga si samo moj
...moze ne sum sovrsena ama sekogas sum jas...
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 17:46
Ако си чаша
ќе те испијам до дно
и ќе барам повторно да ми се налееш
да се опијам
да се заборавам
доста ми е од знаење
нема тука никакво умеење
доста ми е по грб тапкање
прегратка ми треба
обична и со страст
дали ќе стојам или паднам
исто да биде
штом ќе те побарам
веднаш да те наоѓам
а лесно беше да знам што сакам
меѓу толку многу лица бледи
веднаш се издвои.
Кон врв
anakin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unidentified Flying Object

Регистриран: 08.Август.2005
Локација: Machku Pichku
Поени: 18535
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај anakin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 10:52

зезнат прераскажувач на филмои

Денес, пред да легнам, гледав една холивудска полутралалајка.

Ги сакам тие филмови. Насловот нема да Ви го кажам, оти ќе ме наречете зезнат прераскажувач на филмои.

Фабулата е веќе видена. Една девојка и два типци, нешо ко дневникот на Бриџит Џонс.

Девојката го прашува првиот тип. Зошто ме сакаш?

... си прекрасна, преубава....

...си тоа, што секогаш сум знаел дека ми треба.....

...никогаш не приговараш и секогаш сакаш исто како мене......

Девојката го прашува вториот- Зошто ме сакаш?

... појма немам, но те сакам..........

Љубов не е квиз -Kој сака да биде милионер?-, оти тие, што се сакаат, веќе се милионери.

Изменето од anakin - 12.Октомври.2009 во 14:38
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.

Кон врв
kejt-d-grejt Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Ноември.2007
Поени: 6228
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kejt-d-grejt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 10:34
во фиоката со  радост само ставив кесичка лаванда за освежување

бакнеж
Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 02:02
изненадувањеплачење Za ona DELETE
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Октомври.2009 во 01:55

Денес имав „големо есенско чистење“ низ мојата глава...
што се не ќе откриеш кога имаш миг да се посветиш самиот на себе.
и додека споро се влечев по групата на нагорнините,отварав фиока по фиока...
во фиоката со  радост само ставив кесичка лаванда за освежување и не се осмелив да чепкам по неа...нека почека...ќе ја отворам некој друг ден...
тага...спомени...слики од првите насмевки...зборчиња и слогови кои никој не ги разбираше а јас се радував на нив како луда...мали и големи расправии...
затурено шишенце со солзи...не одолеав...ѕирнав...
страшаната фиока...
само ја подотворив...сметки,фактури,даноци,документи,кредити,давања и земања...ех да можев тој дел да го препратам директ во рисајкл бинух
некој ми вика-ајде де,побрзај...не си полжав..
полжав...да..само да можев да се скријам во сопствената куќарка...и да излезам само кога сакам јас..а вие останатите...хм...за вас нема место
моите спомени се стуткале некаде далбоко во ќош..како да ги нема веќе...како да не постоеле...теглата со пеперутки...уф...од кога ги повикував...
и музиката,мојата музика,куклите,моливите во боја,блокот,писмата...делови од мојот живот расфрлни по цела лева страна...ѕиркаат од фиоките...ме гледаат право во очи,ко да сакаат да ми кажат дека немам веќе право на нив...се’ е тука...
стигнувам до групата..ме чекале...лути се...не може човек на раат да прочепка ниту низ сопствената глава а некој да не се најде повреден од постапката...
ми падна на памет советот од Марко Антони...
притисни DELETE...
во право си бил пријателе
притиснав DELETE...
вечерва ќе спијам ко нова
и обавезно со рацете нагореголема%20насмевка

Изменето од Andjelina - 12.Октомври.2009 во 10:06
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Дак Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Ноември.2008
Поени: 477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Дак Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Октомври.2009 во 00:04
С И Л У Е Т А

Се нишаа гранките од силниот ветер удирајќи по прозорецот. Дождот прскаше по стаклото замаглувајќи ми го видот. Оваа лето повеќе личи на есен со овие силни дождови така да повеќе време останував во својата соба со поглед упатен кон улицата.Ги гледав луѓето стиснати во своите намокрени алишта брзаа на кај своите домови.Ги изненади времето,од сончево се претвори во силен дожд,и тоа студен дожд.Го отворив прозорецот за да влезе свежината од дождот,но повторно го затворив,дождот навлегуваше и во собата.Повторно седнав до прозорецот гледајќи ги мокрите улици по кои течеше река од дождот.А што друго да правам, кога сум без светлост,без компјутерот,без телевизорот...дури неможев да си направам кафе.Снема струја од силните грмотевици...кога ли ќе престанат,се плашам од нивното силно трескање.Небото личеше на болно поле на секавици кои изгледаа моќни,светли,а воедно и прекрасни.
Улицата од мојот видокруг беше сосема испразнета освен една машка силуета која чучеше под некоја стреа од куќата.Го знам човекот, често поминуваше и мислам дека тука некаде живее по таа улицата накај цигланскиот пат.
Стиснат во своите излитени,искинати алишта настојуваше да се заштити од силниот дождот покривајќи се со крагната од пожолтеното палто.Со него секогаш одеа и три,четири кучиња,ги чува,им дава по некое перче леб.Кучињата му беа се,и деца и другари и комшии.Одеше сам,никој не му се приближуваше поради страшниот изглед.Има долга измаснета коса,лице обраснато во брада,но понекогаш знаеше и да ја избричи.Си свирка некоја песна,така е и сега додека го гледам како силуета зад замаглениот прозорец.Знае да се расправа и сам со себе,да зборува со невидливи личности познати само на него.А кучињата,негови
верни другари горди стоеја до него,изгледа дека само тие можеа да го разберат,да бидат со него додека мрмори под мустаките.Му здосади од стоење и седна на земјата.Седеше така долго,мислам дека го фати дремка.Дождот сеуште паѓаше и мислиш никогаш не ќе престане.Човекот како да беше отргнат од некој сон.
Скокна на нозете и застана на сред улицата.Почна да се врти во круг и пееше на
цел глас.Изгледа му се сврте во главата,ја изгуби рамнотежата стрполувајќи се на улицата.Се смееше гледајќи кон темното небо од кое се слеваше дождот.Дождот паѓаше по неговото лице од кое настојуваше да ја измие насобраната кал од улицата.Повторно застана на своите нозе тетурајќи се лево десно.Откако се смири и исправи свирна со устата давааќи им сигнал на своите кучиња дека е време да тргнат.Не му пречеше силниот дожд,не настојуваше да се сокрие продолжувајќи по патот.Од мојот прозорц човекот полека по полека исчезна како силуета се додека сосема не исчезна.
А човекот и личи на силуета,затворен во својот свет,во самиот себе.
Даница Петровска „09„
Љубов и само љубов
Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Октомври.2009 во 12:04
Hteo bih da sam cvet kraj puta,

a ti da naidjes kroz dolinu,

da me uzbere tvoja ruka

zanavek uzme me u svojinu.

Zelim i da sam vino rujno,

da ti potecem grlom belim,

pa,kad se slijem s tobom bujno,

tebe i sebe da iscelim.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2526272829 138>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.