|
Враќање на инквизицијата! |
Внеси реплика | страница <1 2324252627> |
Автор | ||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Iako e rano nasabajle i mene mnogu mi se spie, sepak temata me razbudi. Nikako ne go opravduvam nasilstvoto sto se sluci na plostadot vo Skopje, toa ne dolikuva na Hristijani.... Kako vtoro, vo eden razgovor so eden pocituvan monah spomnavme tema gradenje na crkva i manastiri, toj mi rece deka nie vo Makedonija imame mnogu crkvi i manastiri, deka nema potreba da se gradat novi, koga i onaka se prazni vo nedela na Bogosluzba... Kako treto, i jas se slozuvam so mojot prijatel monah i mislam deka crkvi i manastiri ima mnogu vo Makedonija, no nema vistinski vernici koi go sledat Hristovoto ucenje. Pravoslavnata Crkva treba da se ogradi od incidentot sto se sluci deneska od strana na tie t.n. vernici koi gi napadnaa studentite.... Ziva sramota.... Povekje ne bi komentiral, zalno e da se komentira. Bruka! |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Koj протестирал против Македонија?
Немаме доволно пепел. Затоа да почекаме прво МПЦ да ги запали на клада еретиците што протестираа во нашава демократска земја, па потоа со нивната пепел ќе се покриеме и ќе читаме молитви. Ок? Изменето од EvAngelos - 29.Март.2009 во 03:56 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
aaaaaaaaaaaaa
Нов член Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
javnoto mislenje go kreiraat nekolku iljadi a nie da se pokrieme so pepel i da mu se pomolime na Boga
|
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Го поддржувам твоето мислење, лудаци има насекаде, светот е полн со фанатици од секаков тип. |
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нека одговорат архитектите - тие се стручни за тоа...
Вака ке го смириме тонот, а и мене ме интересира таа работа ДајБоже да најдеме сериозен соговорник.... |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А дали имало некогаш протести против грозотиите кои се градат низ градот во последниве 50 години? Како поинаку тогаш да се сфати ова...?!
|
||
Do what is right, come what may...
|
||
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dali nekogas imalo protesti protiv gradenje na crkvi na drugi mesta? Eve, preku Vardar imame taze crkva. Dali nekoj se protivese na nejzinata izgradba? Vo aerodrom ima taze crkva, vo saraj se gradi crkva, plaoshnik od pred nekoja godina, vo radovis isto... nikoj ne se bunese. Protestite ne bea nasoceni protiv crkvata/vernicite/makedoncite. Samo koj da go sfati toa..? Onie abdaline partiski sto tepaa sigurno ne. |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Фотина и Тетратка - не се согласувам со ставот дека треба да се правдаат оние кои кренале рака врз други! Напротив - треба сите верници да се оградат од таквите постапки и да не им даваат легитимитет!
|
||
Do what is right, come what may...
|
||
Upravda
Нов член Регистриран: 28.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 10 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сега разговарав со другар ( марксист, не е партиски обоен ) кој не излегол на тој протест токму поради тоа што на тој протест скоро сите се луѓе кои се дел од геј-лобито, а се затсркиени зад разни друштва, идеологии и слично, кои за да ја скријат својата сексуална определба отидоа да протестираат , маскирани во поборници за некоја идеја. Срамота!
Изменето од macedon_alex - 28.Март.2009 во 23:59 |
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ok Zidarski , no jas sekako ne preteruvam
ako nisto drugo , mozam i toa da go kazam, iako sum ateist so mnogu pogolema pocit vleguvam vo crkva koga vleguvam od site onie tamu sto denes navistina tepaa vo ime na Boga a po studentite vikaa " siptari, bogohulnici ... " i sto se ne ne moze nikoj nikomu da lepi etiketi i da go belezi kako drzaven neprijatel , eretik i sto se ne zatoa sto misli poinaku a ti pogledaj gi videosnimkite, pa kazi mi , dali bi otisol so deca tamu . |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Секоја чест за прашањата брате! |
||
Fotina
Нов член Регистриран: 28.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 20 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ние од Црквата, БЕЗ ТУЃА иницијатива САМИ си се собравме на плоштад, радосно и со љубов си пеевме и единствено што гледавме пред нас е Црквата која татковците и дедовците ваши ја рушија...
Сега проблем е тепачката??? Ајде бе ве молам...демек овие архитектите мирно в кош си седеа...не се тепале, ама тие ја испровоцираа целата тепачка. Ова не е ништо повеке од наместена партиска работа и не дека некој таму беше против Црквата, многу знаат тие како е в Црква, не отишле некогаш... Тие сакаат да отскокнат од околината, се собрале наркомани и секакви деликвенти... добро ми е познат тој филм...многу знаат тие шо сакаат... Деца!!! Отворете си ги очите, ЦРКВА КЕ ИМА! |
||
Внеси реплика | страница <1 2324252627> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |