![]() |
|
Трпе |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 48> |
Автор | |
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Еден ден наставничката им дала домашна задача да напишат една реченица којa ќе го соджи зборот АНАНАС. Отишол дома Трпе, ја напишал домашната и следниот ден отишол на училиште. - Да ја прегледаме домашната работа! Ајде Трпе прочитај ја реченицата. - Вчера се врати татко ми од Гермаинја и на баба и донесе прекрасен капут, А НА НАС ништо |
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Оди Трпе во продавница и вели на продавачот:
- Дајте ми еден леб од 20! - Извинете од денес лебот е поскапен за 3 денари. - Добро де, тогаш дај ми вчерашен леб! |
|
![]() |
|
Се вратил од работа штотуку оженетиот Трпе, и ја затекнал Трпана како плаче: - Што ти е мила Трпанче, зошто плачеш? - Мачката го издеде првиот колач што го испеков за тебе. - Не се секирај мила, па ќе купам утре друга мачка |
|
![]() |
|
Трпе купил нов мерцедес и оди во своето маало да го покаже. И сите комшии му викаат браво супер е, ова она, и Трпе вика фала ама не можам да кажам да ви се врати поубаво, затоа што нема поубава кола од мојата.
|
|
![]() |
|
Учителката: Трпе, за што служи биберот?
- Трпе: Па, за спиење. - Учителката: Е, како тоа за спиење? - Трпе: Епа секоја вечер тато и вика на мама "Дај да ти го збиберам за полесно да заспиеш"! |
|
![]() |
|
Трпана: Ти бре, сите пари ги трошиш на кафана!
- Трпе: Што се буниш, ти даваш 50 евра за маскара! - Трпана: Па јас купувам маскара за да ти бидам убава! - Трпе: па и јас пијам за да ми бидеш убава |
|
![]() |
|
Се враќа Трпе дома од работа, гледа нема ништо за јадење и и вика на Трпана: - Трпано, ај ти ќотек ќе јадеш, туку јас што да јадам!? |
|
![]() |
|
Судијата го прашува Трпе:
- Зошто сте го убиле зајакот кога не сте член на ловечкото друштво? - А, зошто он ја јадеше мојата зелка кога не е член на моето семејство? |
|
![]() |
|
Малиот Трпе го прашува татко му: - Тато, тато, колку чини една свадба? - Не знам сине, јас уште ја отплаќам |
|
![]() |
|
Трпе бил многу богат. И еден ден Трпана му вика: - Слушај Трпе оној твојон возач веднаш да го отпуштиш од работа, за малку ќе ме прегазеше со колата! - Немој така Трпано, ај да му дадеме на човекот уште една шанса! |
|
![]() |
|
Малиот Трпе отепал 5 муви и отишол да се пофали кај мајка му.
- Мамо, мамо јас убив 3 машки и 2 женски муви... - Е, сине како дозна кои се машки, а кои женски муви? - Па 3 машки муви кои ги отепав беа на капачето од ракијата, а женските беа на твоето огледало. |
|
![]() |
|
Полагаат Трпе и Трпана за возачка дозвола.
Отишол Трпе со комисијата во една кола на една страна, а Трпана со друга кола и комисија на друга страна. После половина час се среќаваат на местото од кај што тргнале:
- Што направи бе Трпе, положи ли?
- Ма јок бе, ме изебаа на онаа кривината кај Зоолошка и ме бутнаа. Ти што направи?
- И мене ме изебаа, ама положив
|
|
![]() |
|
Наставничката им предавала лекција на учениците за годишните времиња и го прашала малиот Трпе:
- Кога лисјата паѓаат? - Во 19:35 на А1 |
|
![]() |
|
Трпе кај доктор. - Трпе ти не можеш да имаш деца, едното јајце ти е дрвено, а другото метално. - Врска немаш докторе, јас веќе имам две деца, едното ми е второ одделение и се вика Пинокио, а другото работи во втора полициска станица и се вика Робокап |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2324252627 48> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |