|
Целта на Масонството |
Внеси реплика | страница <1 2223242526 62> |
Автор | ||
Карамазов
Нов член Регистриран: 28.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сосема се согласувам. Ми требаше голем напор да го следам интервјуто затоа што Ефтов е ем неписмен ем невоспитан. Многу лоша комбинација. Сосема поинакво интервју од она со Драган Мартиновиќ. |
||
Logos
Група Регистриран: 13.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 67 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако знаеме дека масонството од 18 век па ваму е јавна организација односно излегува од анонимност со формирањето на Англиската голема ложа во 1717 г.и знаеме за нивните „високи морални погледи и принцопи“за изградба на подобар свет бидејки според масонството бог е еден голем архитект,каде луѓето според тие принципи би живееле идеално. Па сега се поставува прашањето ако истите такви погледи и морални принципи се веќе кажани и поставени ,како и нивниот начин како тие да се достигант,пред се мислам на христијанството и неговата универзалност,зошто би постоеле тајни кои се составен дел од масонството,зошто не станат јавни,ако навистина целта е иста постигнување совршенство. и на крајот на краиштата која е причината на постоењето на масонството кога е се објаснето,покажано и докажано многу пред масонството.
|
||
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.
Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 10:26 |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mnogu cuden i nerazbirliv post. Bas me interesira sto misli alf da kaze ? |
||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Celta e da ne' masiraat so gluposti, zatoa se masoni.
|
||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
токму тоа е целта ...... да не разбереш ништо .... да мислиш дека разбираш а всушност да не знаеш ништо ...... додуша , знаат ама само оние во погорните кругови додека овие обичните масончиња само мислат дека нешто знаат и дека некој паѓа во несвест кога ќе слушне или прочита дека се масони ...........
|
||
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.
Изменето од alf - 17.Септември.2011 во 14:52 |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од којсумјас - 23.Септември.2009 во 06:30 |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не можеш да го направиш светот подобро место за живеење на сила. Слободата е најважното и највредното нешто.
Не разбрав што мислиш со ова за храмот... |
||
Do what is right, come what may...
|
||
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.
Изменето од alf - 17.Септември.2011 во 14:54 |
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Колку што се сеќавам, а се сеќавам добро - Бог имаше дадено Слободна Воља на луѓето.
Кога Бог им даде Слободна Воља, кој сум јас да им ја ограничувам? Кој сум јас па да им судам? Само Еден Е Судија, и секој кој се поставува во Негова улога и им суди на душите, прави грев. |
||
|
||
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.
Изменето од alf - 17.Септември.2011 во 14:54 |
||
zidarski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како што реков - ништо не се прави за 24 часа, уште помалку со закон... Човекот не се менува одеднаш, човекот се менува постојано, постепено, преку делата свои. Верата не се наметнува, таа се живее. Бог Кој Е Семоќен, не им ја наметна верата на луѓето, туку ги остави сами да ја спознаат. Така што пак ќе речам - цитатите што ги даваш не се во контекст на првичното прашање кое ми го постави.
|
||
|
||
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.
Изменето од alf - 17.Септември.2011 во 14:53 |
||
Внеси реплика | страница <1 2223242526 62> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |