|
Контрадикторни моменти во к*ранот и Библијата |
Внеси реплика | страница <1 2223242526 36> |
Автор | |||
Almahdi
Сениор Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да им кажеме да веруваат во Еден Бог - Аллах џелешануху. Да не веруваат во Тројство, да не веруваат дека Исус е Бог. Бог кажува преку своите избрани луѓе, неможе човек да го види Бог и да живее, тоа го имаш и во Библијата запишано. Сите ние си ги плаќаме гревовите, секој своите, таткото нема да ги плати гревовите на синот, нити пак синот ќе ги плати гревовите на таткото. |
|||
muhadzir
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 740 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Religiite so povece bogovi se izmislici, skrsnale od patot i vo zabluda se.. Bog go kazal mnogu odamna toa da se opametat ludzeto, zemi K*ran da ti se razjasnat tvoite dilemi. A koj sakas da placa za ona sto ti go pravis?? Sekako deka sekoj sam si e odgovoren za ona sto ce go napravi! Изменето од muhadzir - 16.Март.2008 во 00:33 |
|||
ISLAM VJERA ISTINE
|
|||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mOZEBI PORANO PRIPAGAL?
kOJ ZNE STO KRIJAT NIKOVITE!!!!!!!! AJ DA POCEKAME I DA VIDIME! |
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Almahdi, a koj si ti da mu kazhesh na nekoj drug vernik, od druga vera na koja ti i onaka ne i pripagjash, deka e vo zabluda?
P.S. Sega vidov deka si nov chlen... zatoa pojdi tuka i prochitraj sto pishuva: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=12389 Изменето од Messenger - 16.Март.2008 во 00:29 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
BUGS
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2008 Локација: India Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Nemozes da kazes deka Biblijata ne e Bozja knika,taa e no,nazalost promenete(izmenete) vo toa vreme od visoki svestenici.Sekoja Sveta kniga koja e dobiena e od Alah no,nikoj ne e vinoven sto drugi ja promenile. |
|||
laki svedska
Група Регистриран: 18.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 55 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
pa dobro sto da pravime so drugite religi kade veruvaat vo poveke bogovi ili ako sme site od eden bog sto ne dojde veke i da kaze ej ljuge pa daj veke opametete se a, ne vaka da se delime samo koj od koj e na poispravem "bozji" pat. I za kraj dali site nie si gi plakame sami grevovite (toa prasanje me kopkalo od sekogas) |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A koj si ti da doneses zaklucok koja e bozja kniga i da negiras ???? Kolku sto e za tebe svet k*ranot tolku e za mene sveta biblijata... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ova prasanje te vrakaaaaaaaaaaaaaa mnogu nazad!!!!
Postoi samo eden BOG! Eden i EDinstven! Samo vo Nego veruvame i samo na Nego mu se molime! Od prviot Pratenik na zemjata Adam, pa do posledniot Muhamed, neka e Bozji mir nad niv, postojano bila prenesuvana istata poraka - EDNOSTVOTO NA BOGA!!! I site veke dobro poznati knigi se Objava od Boga! Za toa mozes i samo da procitas vo naslovite na nekoi temi na forumov! ako kupis obicna masina ke ti treba upatstvo kako da ja koristis, ako go nemas ke se rasipe masinata. Taka i Bog koga ne nastanil na zemjava ni dal upatstvo (Sveti Knigi) kako da ziveeme, ako ne gi sledime togas kakov li ke bide samo nasiot zivot!?!?! POstojano nesto ke otkazuva poradi pogresnata upotreba! Zarem ne! Almahdi brate, dobrodojde na forumov! |
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
laki svedska
Група Регистриран: 18.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 55 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Edno prasanje za koe mozda i ste odgovarale no ke mi odzeme mnogu vreme da se vrakam nazad pa ke prasam Zosto mislite deka i dvete bozji knigi se razlicni i dali se pisuvani pod diktat na ist bog ili se gore poveke bogovi vkljucuvajki gi i hindu i budizmot. |
|||
Almahdi
Сениор Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Станува збор за два различни ајети, две различни упатства, нема ништо контраверзно.
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Borite se protiv onih kojima je data Knjiga, a koji ne vjeruju ni u Allaha ni u onaj svijet, ne smatraju zabranjenim ono što Allah i Njegov Posalnik zabranjuju i ne ispovijedaju istinsku vjeru - sve dok ne daju glavarinu poslušno i smjerno. Sura 9:29 Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršcani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su rijeci njihove, iz usta njihovih, oponašaju rijeci nevjernika prijašnjih - ubio ih Allah! Kuda se odmecu? Sura 9:30 Neli e ovaa kontraverzno?? kakvo znacenje imaat ovie ajeti??? |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vo pravo si efendija... treba da otvoram nova tema so ova...
|
|||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
We Selam,brat Efendija!! Insallah!!!
|
|||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Селам Алејкум брате Халиде-добро ве најдов!Иншаллах Аллах џ.ш. да не награди на сите. |
|||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|||
Внеси реплика | страница <1 2223242526 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |