![]() |
|
БИБЛИЈАТА И НАУКАТА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425 63> |
Автор | |
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
eee,...retko nadaren chovek si bil,.....chovek si, neli?!,......so takvi sposobnosti,...pochnuvam da sumnjam,...
![]() ![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
не сум јас крив што сте лесни за читање...
а... б....в.....г..... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
ПРОСВЕТИТЕЛОТ ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 09.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 61 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Таман мислев истото да го кажам, brza, И ти ли ми ги прочита мислите ![]() ![]() ![]() Изменето од ПРОСВЕТИТЕЛОТ - 17.Јуни.2007 во 12:44 |
|
Не биди како оној кој го собира знаењето на учените и мудроста на мудрите, а кон Вистината се однесува како еден од глупавите.
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
ostaj on shto misli,toa ne e chudno,....ama,ti sho chitash tugi misli,...e,toa "bogami", e!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
просветителот мисли, дека само теми во кои се плука по библијата а се велича науката се достојни за оваа тема...
епа грешка си... ![]() |
|
![]() |
|
nishto chudno,....popovite gi biva za ,....gre**nje na siromashnite vernici,..
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ПРОСВЕТИТЕЛОТ ![]() Група ![]() ![]() Регистриран: 09.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 61 |
Дечки, ќе почнам да ви наплаќам кирија зашто просторот предвиден за темата „Библијата и науката“ го користите за други теми
![]() ![]() ![]() |
|
Не биди како оној кој го собира знаењето на учените и мудроста на мудрите, а кон Вистината се однесува како еден од глупавите.
|
|
![]() |
|
ехехехеј... колку неверници станале верници со лопата да ги ринеш... фактот останува дека атеизмот е категорија во изумирање... Едно време имаше диносауруси, сега им наоѓаат фосили... може истото и со вас да се случи...
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
hahahah,...taka li go sfati toa,....pa,neli ne moze tuku taka neveruvachot da stane veruvach,...ili,...se si go sfakate kako vi odgovara na vas,...
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
па да, тоа и беше поентата нели? и самата почна да се сомнева во своето неверие...
|
|
![]() |
|
,...ama,ti izgleda ne si go dogledal do kraj,....inache ke videshe deka sepak otide,....ili mozebi pochna da veruva vo toa shto "90%"veruvaat,....a,be ajde,.....
|
|
![]() |
|
![]() |
|
За сите што пропуштија вчера да го видат филмот Контакт (вчера на А1), кој баш прекрасно ја обработува темата Верата и Науката, предлагам да си го земете од ДВД-тека...
![]() Интересна теза имаше во филмот, дека патникот од другата страна (Џоди Фостер) имаше проблем да ја помине комисијата, бидејќи беше атеист, и со тоа не го претставуваше човештвото достојно, бидејќи само 5-10% од луѓето се атеисти... Во филмот беше обвинета дека го понижува и потценува човекот, мислејќи дека дури 90% се заблудени, халуцинираат итн... Да не ви го кажувам крајот, но интересно ќе се покаже дека темелот и на атеизмот е верата... ![]() |
|
![]() |
|
Carnation ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
vo vozduhot imat eden gas so se vikat Carnatium,e pa aj sega dokazete mi deka ne postojt.dali ova imat smisla?jas ne gledam,mislam deka stvarno nemat nikakva smisla da mi dokazuvate deka gasot carnatium postojt,sepak trebit jas da se namacam da go dokazam negovoto postoenje,barem mene taka mi izgledat logicno(a ostaj to so barem vo psihologijata za da dokazis nesto to trebit da go naprajs po ekesperimentalen pat na toj nacin so ke postavis naucna hipoteza i hipoteza na ne-to i trebit da ja dokazis naucnata hipoteza,ako to ne si go uspeal avtomatski se prifakjat hipotezata na ne-to)
pa da ti kazam pravo i mene mi se cinit deka ne e slucajno,a so mislis ti deka mozda nekoi si vonzemaljci go imet to napraeno,a?ili pak vonzemaljcite se vsusnost gospod,ili aj da ne go sfatite ova kako navrea gospod dan e vonzemaljec?
|
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425 63> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |