|
Сто Чекори на ВМРО ДПМНЕ |
Внеси реплика | страница <1 2122232425 26> |
Автор | |
Nee*amAnderskor
Сениор Регистриран: 11.Ноември.2005 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 291 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти си непоправливо глуп. Дури ми е срам да помислам дека припаѓаме на иста нација.
Јас сакав да го дадам за Македонија она што го можам најдобро, но твоите ортаци од партијата, а и оние другите имаа други интереси. Да го цитирам твојот (покоен) сопартиец: Сос ајЉази и сос апАши држАва не се прави!
Македонскиот народ е познат по своите предавници, на пример членови на разнитe ВеМеРе-оа, низ историјата, а и сега.
Изменето од Nee*amAnderskor - 24.Мај.2006 во 22:40 |
|
No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
|
teofil
Група Регистриран: 16.Јануари.2006 Локација: Canada Статус: Офлајн Поени: 61 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
znaci ima predavnici i vo mak. , i ima takvi koi odat ne samo od maka nadvor od mak.a da znaes deka ima i takvi koi se kazuvaat srbi i bugari i se seuuste vo mak.pecalbarite umrea prijatel,pecalbarite odea od mak.bez denar vo dzeb a sega od mak.ovde doadjaat so $.i uste ednas ,na mak. ne i tesko samo sega. |
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Голема грешка си но како што Македонија трпи се така и Македонскиот јазик е двосмислен па секој си сваќа како што му одговара.Знам јас дека има туристички агенции и многу од нас си се шетаат од задоволство но тоа е сепак само шетање за разлика од оние печалбари кои после 2-3 год више и не се кажуваат како Македонци него им се придружуваат на Југословенските(Балкански) Печалбари обично се вртат со Србите и Бугарите.А да предавници има и во Македонија но тие лесно се решаваат туку што ке ти објаснувам за оние надвор од Македонија кога сигурно и ти си еден од нив - ако си заборавил онаа Македонската вика "со мувата на капата" Една работа што ти дефинитивно неможеш да ја разбереш е дека додека на Македонија и е тешко тешко ке му е и на народот што живее во Македонија но бидејки ти не си у Македонија не ни очекувам да знаеш нешто за Македонија и народот во неа а можеш да солиш памет до сто и едно бидејки сигурно нема на кого да му солиш таму те прочитале дека си бедно печалбарче и секако вечити странец.Гарантирам дека незнаеш ни кое каде е во Македонија а мислиш дека си видел се и знаеш се епа убаво за те*е фурај и уживај но накрајот си знаеш дека Македонија е секогаш тука за те*е па и после се ке си се вратиш домче каде што е и најубаво но тоа треба сам да го сватиш нели......
|
|
teofil
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne veruvam deka prosekot na inteligencija ce ti se zgolemi ako probas da razberes ova sto ce ti go napisam medjutoa vikas deka nadezta umira posledna pa zatoa ce probam.1.predavnici e polna makedonija ako pocnes od poranesniot tvoj lider na vmro pa .......2.Polovina i povece makedonski reprezantativci ziveat nadvor od mak.PO tvoe se predavnici.3.Da mozes i ti utre ce otides,veruvaj nema da bides predavnik.Ne se odi nadvor od Mak.samo od maka kako sto pisuvas,se odi i od zadovolstvo i so zadovolstvo se vraca.Pisuvas se odi po pari,dali znaes deka ima i takvi sto odat so pari.4.Ako mislis deka na Mak. sega i e najtesko gresis,ako tebe ti e tesko toa e druga rabota,toa e relativna rabota nemoze sekogas da bide idealno za sekogo.Ne gubi nadez i ne gi mrazi onie sto se nadvor od Makedonija zatoa sto mnogumina od niv pravat povece za Mak.otkolku onie kako tebe sto se vo nea.
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не само за било кој што не е во својата таковина туку сите оние кои не се во својата татковина прво се национални предавници и сите тоа го знаеме.Ако си добар научник дај го доброто од науката на Македонија,ако си добар фудбалер дај го тоа за Македонскиот фудбал и т.н.Никој неможе да ме убеди дека отишол на запад и избегал од својата татковина од мака бидејки на мака само пријател се познава а на Македонија ако не и е мачно сега незнам кога и е а ние што правиме бегаме затоа зошто и на нас ни е мака.Е плус на целата мака сите оние што се отидени по пари и слава во Холивуд или Боливуд серат за оние што макотрпно пробуваат да имаат верба во својата татковина и младите што не се предавници туку останаа за да придонесат на оваа земја нешто ако не друго барем државата преку нив ке испере некоја паричка.Епа Македонскиот народ секогаш бил познат по своите предавници само со текот на времето се менуваат сите работи па и предавниците станаа суфистицирани и почнаа памет на други да солат.
|
|
bomboni
Сениор Регистриран: 06.Јануари.2006 Локација: Czech Republic Статус: Офлајн Поени: 215 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vidi vaka : prvo jas skapuvav vo tuga zemja za da obezbedam opstoj na mojata familija(citaj prethodno). Toa znaci sum zrtvuval del od svojot zivot poradi toa sto go pravat site politicari vo nasata zemja, vklucuvajki gi i SDSM i VMRO(ocigledno ne me citas ti mene koga vikam deka i dvete partii mi napravile loso, znaci ne me zemaj za SDSM-ovec zosto sum protiv VMRO). Vtoro nemoj da gi obvinuvas lugeto koi otisle da baraat nesto podobro za sebe, ne si fer, zosto site imame samo eden zivot i sekoj ima pravo da go prozivee kako saka. Nekoj skapal na fakultet 4 godini, ima poveke znaenje od nekoi ministri i sega on treba da ostane da se vrti vo nasata zemja bez rabota ili vo najdobar slucaj kako cistac da raboti za nekoi bedni 5000den PROSTI MI ne e fer da go obvinis deka saka nesto podobro za sebe. A najiskreno posakuvam samo najdobro i sekoja sledna vlast sto ke dojde (daj boze da gresam koga so nedoverba mislam za sekoja sledna vlast) da pravi samo podobro i podobro za ovoj narod, i veruvaj koga bi bilo poubavo i jas bi se vratil doma.
|
|
mishel
Сениор Регистриран: 22.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 306 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZA teofil AKO ME CITIS DOBRO A OCIGLEDNO NE GO PRAVIS TOA,BI RAZBRAL DEKA JAS NIKADE NE REKOV DEKA KOGA KE DOJDE MLADIOT COVEK KE TECE MED I MLEKO,REKOV DEKA VERUVAM DEKA KE BIDE PODOBRO.
A ZA VRTENJEVO KE SE VRTAM ,MEGUTOA ZA DA TE POTSATAM NE SE VRTAM JAS ,boogi SE VRTI.PODOBRO DA SE VRTIME TUKA VO NASAVA ZEMJA OTKOLKU DA SKAPUVAME VO TUGA.
|
|
mishel
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE SUM ZADOVOLEN/A ZARADI TOA MI E VAKOV TONOV NA KOMENTARIVE,MEGUTOA ZA RAZLIKA OD TEBE/VAS NE SE PREDAVAM,BAREM SEGA ZA SEGA.
A ZOSTO ME PRASUVAS?
|
|
bomboni
Сениор Регистриран: 06.Јануари.2006 Локација: Czech Republic Статус: Офлајн Поени: 215 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mishel moze da te prasam dali ti si zadovolen(na) od svojot zivot vo makedonija?
|
|
teofil
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bidi strpliv uste malce sedi tamu"mladiot covek"koga ce dojde na vlast vikate med i mleko ce bide,taka da ja i drugar mi bomboni odma ce se vratime.a ako stvarno sakas da dojdes nema problem ova e golema zemja ima mesto za sekogo,za da sredam voopsto nema problem.a iso drva e bogata canada ce ima kade da se vrtis non-stop.
|
|
mishel
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MOZE NE SI PISAL TI,DRUGARTI PISAL(bomboni),a za mrdanjeto nekade ne ni davaat viza aj ako mozes sredi ti zasto si IZBEGLICA.
|
|
teofil
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aj te molam pokazi kade imam napisano deka "drzavata postoi za elitno drustvo"???
i ti spomenuvas nekoe perenje mozok.odi malce mrdni negde olabavi se.moj prijateski sovet,ako ne sakas i ti kako sopartiecot da se vrtis cel zivot okolu drvo.
|
|
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е баш така треба да се предадеме и да си заминеме сите од тука па нема да гледаме кога ке се купува,продава и краде.
|
|
mishel
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DRZAVATA VIKA teofil POSTOI ZA ELITNOTO DRUSTVO A NE ZA NARODOT.TUKA TE CEKAV-KOJ GO SOZDADE TOA ELITNO DRUSTVO?KOJ NA SILA GI PRIVATIZIRASE FIMITE VO MK?EVE KE NABROJAM DEL OD FERMITE I ODGOVOROT SAM KE IZLEZE-FERSPED,ALKALOID.OHIS,PIVARA,CEMENTARA,TEHNOMETAL ITN.........................
VAZEN PODATOK:KOGA DOJDE VMRO NA VLAST 90% OD DRZAVNOIT KAPITAL BESE PRIVATIZIRAN.KOJ GO NAPRAVI TOA BABA MI
ZATOA NE VI DRZI SPOREDBATA VMRO:SDSM,NE SE MERI LOPOVLUKOT NA EDNITE SO TOJ NA DRUGITE.OVIE VTORIVE BE NE DONESO DO PITACKI STAP
NE VIKAM DEKA VMRO NE KRADEL I NE SMETAM DEKA TREBA DA KRADE.NO VERUVAM VO NIV,SEKADE IMA FINANSISKI SKANDALI,EVE NAJNOV VO AMERIKA NELI PODNESOA OBVINENIE PROTIV VTORIOT COVEK NA CIA,ZNACI TOA POSTOELO I KE POSTOI,ZATOA TREBA DA SE IZBERAT LUGE NA KOI IM VERUVAME,EDNOSTAVNO GI PREPOZNAVAME
NEKOJ PISAL NI EDNITE NI DRUGITE NE NI TREBAAT ISTI SE.ABE DECKO ILI DEVOJKA TI SI VO DRUGA DRZAVA IMAS SIGURNO TAMU VLADE,STO DA PRAVIME NIE DA JA PRODADEME DRZAVAVA KAKO KE FUNKCIONIRAME BEZ VLADA,KOGO DA IZBETREME?
|
|
Внеси реплика | страница <1 2122232425 26> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |