|
Исполнетото Исусово пророштво за Мухамед |
Внеси реплика | страница <1 21222324> |
Автор | |
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kako mislis ,,sektasi- pogolemi,,??????
sepak tie se crkva---a protestantite se ,,grupi na gragjani,, so instant pravila za imitiranje na ,,hristijanstvoto na apostolite,, toest coca-cola-apostolli i red drugi gluposti od,,anglosaksonsko poteklo,,! Изменето од aladin - 12.Јануари.2007 во 17:47 |
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E za mene tie se pogolemi sektashi so papata na chelo-izlegovme od temata
|
|
|
|
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne! katolicite ne se isto so ,,sektasite,,!
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Aladine,adzija ubavo napisha...a me interesira ako napisheshe nekoj katolik odgovor isto li taka ke skokneshe
|
|
|
|
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
protestantska pomos, za odbrana od gluposti ne ni e potrebna!
bidejki im davaat legitimitet na gluposti! i kao ne branat! |
|
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е ова го поштовам аџија.БРАВО |
|
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пророштвото на Исус за мохамед навистина се оствари:
„Ќе дојдат после мене лажни Месии и Пророци (да се потсетиме едно од имињата на Мохамед е Пророкот!) и ќе извршуваат големи знаци, за да ги заведат дури и избраните, ако успеат. Гледате, ви кажав се. Ако некој ви рече „ене го таму во пустината“, не одете по него, „или еве го во одаите“, НЕ ИМ ВЕРУВАЈТЕ! Бидејќи како што молскавицата се гледа од исток до запад, така ќе се појави и Синот Човечки“ Мохамеде прочитан си! |
|
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Глупости........ темава е 0
|
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A ako saka mist da postira makedonski ne razbiram se, i ne bi mozela istovremeno i da ucam angliski i postiram, se nadevam ke procita..pa ke pomogne.....
|
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
predlagam da se prodolzi so razjasnuvawe i na ovaa tema...
|
|
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И што дека со БОЛД пишуваш? Да ти дадам 5денари да се израдуваш?! Што ти е поентава? Сега научи дека може текстот да биде болдиран или што е работата?!
|
|
YODA
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 205 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А бе не сте здрави бе жива комедија сте бе . Ох леле до солзи се изнасмеав бе. Како прво carpenter значи дрводелец, ама то не е толку важно сега оти поминале 2000 години и многу луѓе напишале многу работи па така да не е поќе никој сигурен во ништо. Туку шо ми беше зборо. А, да. Колку шо знам јас нити Исус нити Мухамед не пишувале туку само проповедале(макар што сега се појавуваат сомнежи за наводно евангелие напишано од Исус) па така да евангелијата ги напишале апостолите и разни други светци, а сурите ги напишале следбениците на Мухамед. Не пишувале од проста причина што и еднио и другио како ептен паметни и мудри луѓе знаеле дека ако на човек не му објасниш лице в лице погрешно ќе те свати. Уште полошо е ако прочита по илјадници години оти то му дава отворена можност да си протолкува како сака, што впрочем е и причината за разните верски војни низ историјата кои се дешават и ден денес. Затоа не е продуктивно да се препукуваме за работи шо се десиле пред илјадници години кога и во двете вери основен принцип е љубовта, па така да ако го следиме принципо не е важно кој си и каков си. А не да прајме како фанатиците на времето шо кревале џенгој за пари и моќ под изговор дека сето то е за верата (то и ден денес се дешава)Ако сум во право, а во право сум тогаш бидете поздравени и пишете позитивни работи. YEAH !!! |
|
и то...
|
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и?
|
|
vd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
смеј се ти, ехеее добро е смеењето ... ете и ја ќе се изнасмеам
|
|
Внеси реплика | страница <1 21222324> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |