![]() |
|
МАКЕДОНСКА РИЗНИЦА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425 39> |
Автор | |||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Мунгос, кој ти го оспорува правото на самоопределување?
|
|||
![]() |
|||
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
||
Фостер ние не докажуваме ништо едноставно не сакаме некој да ни го оспорува правото на самоопределување.А мене ме заболе за ЕУ, НАТО и такви организации.
|
|||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|||
![]() |
|||
FosterThePeople ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1147 |
||
Викаш!?
Свесни ли сте колкаво историско наследство е украдено од Македонија,Бугарија,Србија,Албанија.Епа оти тоа не го разбирате затоа не сфаќате дека сте само пиони на ЕУ и САД да просперират на Балканот,некој сака да направи војна за историјата. |
|||
I just wanna feel real love.
|
|||
![]() |
|||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
||
Ние факти бараме и не замолчуваме за ниту еден факт. |
|||
![]() |
|||
FosterThePeople ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Декември.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1147 |
||
А бива ли да прекините да тресите глупости и од двете страни и да изигравате Бог дека се сте виделе одозгора.
Нели разбирате дека Балканот е една педа место,дека од 300 к*ра има у секоја држава луѓе,дека секаде има секакви,дека сите сме едно,дека сите сме измешани со текот на времето. Толку сте ослепени со новата историја која што берберите ваши од ЕУ и САД ви ја пишат бре овци ниедни,не го користите мозокот ни 1 посто.Не можам да ви се изначудам какви глупости тресите ако не знајте не мора да се карате.Никој нема да ти каже кој си и што си ако сам не се потрудиш да пронајдеш факт,ако не го штитиш своето,и ако замолчиш пред некои факти.Фала. Изменето од FosterThePeople - 10.Јули.2013 во 08:22 |
|||
I just wanna feel real love.
|
|||
![]() |
|||
чоли ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
||
И Македонците са биле "Нежински Грци":
![]() |
|||
Мунгос - цензорот на Мисирков
|
|||
![]() |
|||
чоли ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
||
И уште:
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
Нежински Грци:
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Ташко ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2012 Локација: МАКЕДОНИЈА Статус: Офлајн Поени: 217 |
||
Јас знам многу работи, и затоа ми е ептен смешно да дискутирам со такви како тебе.
Да е еден колај работа, ама многу се. |
|||
Македонија вечна
|
|||
![]() |
|||
||
1. Ако ти ништо не знаеш за нежинските грци си е твој проблем и од тоа не следува дека јас не си ја знам историјата. Знам си ја многу добро.
2. Ако не се криеле никаде и ги имало, барем еден ќе се запишеше во историјата. Нели? |
|||
![]() |
|||
Ташко ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Август.2012 Локација: МАКЕДОНИЈА Статус: Офлајн Поени: 217 |
||
Хаха, не си ја знаеш историјата. За греота... ![]()
Не се криеле никаде, ги имало тогаш = ги има и денеска. Значи цело време си биле тука. |
|||
Македонија вечна
|
|||
![]() |
|||
||
Ние проблем немаме. Вие имате проблем оти некој ве научил да се срамите од фактот што вашите предци 10 века биле Бугари. Тоа не можете да го промените. Или ќе го прифатите тој факт или ќе се самозалажувате дека сте Македонци отсекогаш и ќе продолжите да се срамите од своето бугарско минато. За ваша жал времето оди од минатото кон сегашноста и иднината, не обратно. Така што минатото нема како да го промените. |
|||
![]() |
|||
||
Јас за тебе не разговарам. Биди си што сакаш. Јас не ти дозволувам Бугарите од Македонија да ги помакедончиш и да ги правиш како тебе. А што се однесува до бугарскиот идентитет - тој е стар 1 0 0 0 години. Од 10 век па се до денес. Не те чуди тебе каде се криеле твоите МАКЕДОНЦИ од пропаста на Македонското царство до пред неколку децении? |
|||
![]() |
|||
||
Пусти влажни бугарски соништа... И во Македонија, и во Бугарија и по цел Балкан има стотици и иљадници турски амами, џамии, теќиња, анови и што ти не од 5-вековното османлиско владеење, ама не сум чул некој нормален да тврди дека затоа Македонците се блиски или исти со Турците. Е сега за вас Бугарите тоа не може да се каже зашто на сите ни е добро познато вашето потекло, ама тоа си е ваш проблем, а не наш. |
|||
Македонија вечна
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425 39> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |