|
Правна помош |
Внеси реплика | страница <1 212223 |
Автор | |
RORAIMA
Нов член Регистриран: 13.Октомври.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samiot kazuvas deka kje ima povtoruvanje SAMO ZA ODREDENI POZICII.
Ako e taka ,togas Vasiot oglas i prijavata se vazecki poz |
|
se sto e so pari , e bez pari !
|
|
fazze
Нов член Регистриран: 05.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали со поништување на оглас за одредено работно место се поништува целиот јавен оглас?
Вака, да појаснам, се пријавив за работно место на јавен оглас кој се состоеше од повеќе отворени работни места, на едно од Министерствата на Р.М. Слушнав дека ќе имало повторување на огласот за дел од отворените позиции, па ме интересира дали тоа значи дека ќе има повторување на јавниот оглас и за работните места за кои веќе има соодветни кандидати?! |
|
Арогантен
Нов член Регистриран: 26.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да де, нормално. |
|
Bodies on a cemetery...
|
|
kocko
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e pa ne bi trebàlo da te d'rže,ak' ne te biva za ništo bez razlika imiš ili nemiš dogovor.
|
|
Бог да чува!
|
|
Македонецот
Нов член Регистриран: 19.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, тоа е јасно но дали може порано од тоа да ме избркаат?
|
|
Арогантен
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Може да те манипулира, пробен период од 3 месеца е предвиден во Законот за работни односи. Може да ти се сметаат само како "проба" тие 3 месеца, и да те избрка.
|
|
Bodies on a cemetery...
|
|
Македонецот
Нов член Регистриран: 19.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ме интересира дали доколку потпишам договор на 3 месеца пробен период мозат да ме избркаат од работа после месец дена без никаква или со глупава причина? И што можам да направам да се заштитам или да бидам обештетен?
|
|
Арогантен
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За правни совети, недоумици, изложување на случаи од секојдневието на членовите на форумот, прашања во врска со правото...да спориме и да одговориме овде .
|
|
Внеси реплика | страница <1 212223 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |