IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Свет
  Активни теми Активни теми RSS - Светот денес
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Светот денес

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 46>
Автор
Порака Обратен редослед
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Статус: Офлајн
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Април.2012 во 04:57
Originally posted by brza brza напиша:

...pa, begaj odma vo rusija be,...ili vo ''ciglata'' nekade!
...mi se smachi vekje od tvoive sporedbi !

која е разликата меѓу него и американската влада која во кореа уби 2 милиона луѓе, во виетнам исто, ирак милион, авганистан, србија неколку илјади, либија.

која е разликата????

пак ќе кажам тој е мајка тереза за психопатите во капитол хил или даунинг стрит.

"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2012 во 23:43
...pa, begaj odma vo rusija be,...ili vo ''ciglata'' nekade!
...mi se smachi vekje od tvoive sporedbi !
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2012 во 23:11
неговите идеи и ставови ги сметаат за разумни најмалку 80 % од европјаните.

а и зошто е психопат, воопшто не може да се примети кај него некој гест дека е психопат или болен човек. отворено јасно и гласно го кажува тоа што го мисли и не го менува ставот, и вели дека би го направил пак истото.

нема место за размислување дека е човекот психо како што сега борците за мултикултурна европа ( а проектот за мултикултурализмот во еу е мртов ) сакаат да го претстават.

тој за сите нив е мајка тереза, кога ќе го споредиш неговото злосторство со злосторствата на американците и еу по светот.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2012 во 16:26

"Ако твојата вера и Божје разбирање бара од тебе да веруваш во неможно,  тогаш ти нема да бидеш спречен да направиш лошо доколку за тебе тоа е божјото чувство за правдина".

...jas samo gi zalam onie shto ke mu bidat slednite zrtvi na ovoj,
,..otkako ke  go pushtat na sloboda,...dali od zatvor ili od nekoja  psihijatriska  ustanova ama,

...po max 21 godina ,..sigurno ke si bide sloboden ''chovekot'',

...za da moze pak da si go ochuvstvuva sopstvenoto.....''bozjo chuvstvo  na pravdina''!

...lesna im zemja na ....slednite negovi zrtvi !

Изменето од brza - 18.Април.2012 во 16:26
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2012 во 16:11
Originally posted by pHp pHp напиша:

Вчера го гледав овој Брејквик. Типот има високо ниво на изразување. Очигледно дека е многу начитан и образован. Ако се погледне неговото размислување, покрај бизарноста, од друга страна има логика и поента. Една дилема само, Брејквик е болен психопат или верски фанатик?

Интелектуализирање не значи интелигенција... начитаност и образованост не значат будност и просветленост.

Верскиот фанатизам не е многу далеку од психопатијата.

Voltaire:

"Ако твојата вера и Божје разбирање бара од тебе да веруваш во неможно,  тогаш ти нема да бидеш спречен да направиш лошо доколку за тебе тоа е божјото чувство за правдина".

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2012 во 12:53
http://www.reuters.com/article/2012/04/17/us-argentina-ypf-idUSBRE83G06K20120417

Аргентина го национализира односно го става под државна капа шпанскиот нафтен гигант Репсол во Аргентина.
Се повеќе држави во светот му вртат грб на корпоративниот пљачкашки бизнис.

од друга страна пак како никогаш досега пан американските држави солидарни контра УСА

Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2012 во 14:13
Вчера го гледав овој Брејквик. Типот има високо ниво на изразување. Очигледно дека е многу начитан и образован. Ако се погледне неговото размислување, покрај бизарноста, од друга страна има логика и поента. Една дилема само, Брејквик е болен психопат или верски фанатик?
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2012 во 16:29
abe,....ti si poznat majstor za vadenje rechenici od  tekstot ...na koishto ,potoa,...so dvete race onanirash. голема насмевка

".....i seushte da e ...'ziv''...kako shto e sluchajov so ovoj ovde."

...ama,da go dodadeshe i ovaизненадување ,...pa da odgovoreshe ,

...ili mozebi i toa na internet moze da se najde?збунетост

....samo, ke mora pak da ti doobjasnuva chovek,...poradi navodnicite,  znachi deka chovekot ne mora da umre poradi deloto tuku,
..ami da odgovara ...sprema zakonot, jasno !
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Март.2012 во 14:38
Originally posted by brza brza напиша:

....tuku,...kazi mi ti ,...dali si videl ili chul,..nekoj nivno COP...da ubil tolku transparentno nekoj maloletnik , pred  ''milion''lugje,

побарај по интернет, имаш еден куп случаи, и пак ќе кажам, за полициска бруталност кога се работи, и за пречекорување на овластувањата нашите полицајци се едни фини и културни момци.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Март.2012 во 19:58
lele,lele...shto ke pravevme nie tuka,da ne ni beshe ovoj i...da ne izvestuvashe ( indirektno, dodushe), za temnata strana na ...svetlata amerika!изненадување

....samo, se chudam shto amerikancive seushte ne izmislile nakoja kapa ...koja ke im ja stavaat na site koishto sakaat da im vlezat...i koja shto momentalno ke im go ''chita'' mislenjeto za  niv i nivnata drzava,
...pa, avtomatski da gi im go pokazat izlezot na onie so crni misli ....ushte i pred da vlezat!збунетост....(kako na ovoj nad mene !)намигнување

....tuku,...kazi mi ti ,...dali si videl ili chul,..nekoj nivno COP...da ubil tolku transparentno nekoj maloletnik , pred  ''milion''lugje,...i seushte da e ...'ziv''...kako shto e sluchajov so ovoj ovde.

...koj shto , najverojatno,...na kraj ke pobara( a i ke ja dobie!) i nadomest za ''dushevnata'' bolka shto ja trpel,...dodeka ne bil osloboden poradi ''nedostatok'' na dokazi ,

...t.e...deka ne umrel maliot,...sopnuvajki se samiot !
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2012 во 11:40
Снимање на полицајци на должност во УСА и Канада со скриена камера е забрането според законот, јавно можеш да ги снимаш, ама како што можеш да видиш око не им трепнува поради тоа.
Вистина многу полицајци и се процесуираат пред судовите заради престап во овластувањата ама тоа е капка во море.
Јас не би можел да кажувам како е во УСА, пошто не живеам таму, моите искуства од таму се само како посетител и од кажувања на овие што доаѓаат трајно да живеат во Канада, ама и пола канали на кабелската ми се амерички, така да можам да видам што се случува.
Да е само полициската бруталност во прашање ајде, секаде има серковци, ама се работи за посуштински имплементации на нови и нови закони кои се повеќе го стегаат ременот околу вратот на обичниот граѓанин.

И веруј ми кај нас во МК, полицајците се мали мачиња во пречекорување на овластувањата во споредба со оние од УСА ( за сега во Канада не би можел да се пожалам барем според мене дека е далеку отидена работата, но полека ама сигурно и они ги прифаќаат стандардите од нивните јужни соседи )  

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2012 во 10:42
dobro de, dobro !!....ili vekje go kazav toa? намигнување
...samo, mene ne mi izgleda deka ova e snimano so skriena kamera....tuku , bash naprotiv ....u lice im e pikana!изненадување
..e, sega ,....trk po kamerata ( kojashto,usput,....mozesh da si ja zarabotish za den-dva tamu!)....fati go prviot avion i dojdi tuka...za da ja snimash policiskata brutalnost...i toa vo najkrupen kadar !

...a be,...pred nekoja godina eden tukashen abdal me udri so kola ...i koga dojde policija ,...koga gledam kako slikaat ...si vikam ,aj i jas  da si zemam spomen od ''prezivelicata''.

...a be,...majmunot , veruval ili ne (a, bash me boli! голема насмевка) ,...arogantno,... ne mi dade da go napravam toa!!

... zatoa,...nemoj mnogu da piskash za slobodite tamu,

...koga e poznato zoshto tie taka (ne) se sproveduvaat!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2012 во 04:51
а бе ме изнасмеавте, ептен, да си еб.те векот, а посебно брзи со попот.
Брзи очекувам во иднина еден микс од порака да направиш од икончето за бљување и ова со попот ама да бидат ептен во корелација, знам дека можеш тоа да го направиш, би било многу јако.

Загор,

Сето тоа што го напиша погоре има вистина ( мада ти го кажуваш со иронија ), овде има и непотизам, и корупција, и расизам, можеби има и наместени избори ( не знам, не гум гласал никогаш ниту пак мислам да гласам, ниту пак им ги пратам изборите, ниту пак ме интересираат ), и цензура има во медиумите, и колите општо земено им се со големи мотори со тенденција на намалување а и нема кола од 3.0 л за 15 илјади ( за нова мислам ),  исто така и куќи од 60 илјади нема ( можеби во УСА сега може да се најдат за таа цена, поради кризата, а во Детроит сигурно, дури и за помалку ). 
Има и криминал, пљачки, убиства, тепачки, демонстрации, банди, наркоманија, буквално од се понешто.

Во УСА од сето ова наведеното од негативни случувања е пута десет.

Муабетот ми беше за друго, односно постепеното губење на слободите на обичниот Американец и се поголемиот притисок од власта врз населението, за кое би можел да пишувам до сабајле. 
На вас тоа ви изгледа можеби смешно и невероватно но јас сум сведок колку американци доаѓаат трајно да живеат во Канада, со многу од нив правам муабет и сите се единствени во ставовите на прашањето зошто ја напуштаат УСА.
Едноставно УСА не е тоа што беше.

Порано беше задоволство да се патува по УСА ( до пред 5-6 год. ), а сега тргнувам, и удирам кладба со сопругата колку пати ќе налетаме на нивните полициски чек поинти, па стоење со кола у место, па унесување у фаца од нивните надуени џандари со Оукли цвикери за сонце ( мада надвор може да биде и облачно ) кои секогаш се држат за пиштолот и кои се сомневаат во се и сешто и секој момент можеш да очекуваш да го извадат и да се претворат во Док Холидеј. Еден наш кавадарчанец, си имаше грдни муки со нив само затоа што го потапшал по раме ( знаете веќе нашиот балкански непосреден менталитет каков е ) некој од полицајците кои вршеле контроли на пат. Го обвинија за покушај на напад според полициска верзија, па апсење, па лисици, и сето тоа пред семејството, среќа судијата утредента некој разбран човек се нашол. Веќе не му падна на памет да оди за америка.
Така да обично патување до некој ски центар во близина преку граница, или мало шопингување во некој соседен град моментално ти преседнува.
За на граница исто, кај одиш, што носиш, отвори багажник, па што ти е ова, па што ти е она, имаш ли пари доволно, а знае се само што ќе го помине пасошот и сообраќајната на терминал. И на сето тоа искокорени очи, имаш чувство како да си терориста некој. Она што го знаеме од филмовите кога ти викаат велком ту ју ес еј, тоа е умрено време, неповратно.

Не беше така порано.

сега е вака, секој ден, се повеќе и повеќе 

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Март.2012 во 00:52
....a be rekov ...ke se vrati tuka,...ne vo.............makedonija!намигнување
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 2122232425 46>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.