![]() |
|
Форум & реалност |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425 53> |
Автор | |
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
И така тие си живееја среќно, се дури таа/тој еден ден не се закачи на интернет...
Ова се чини ќе биде следната најчеста причина за распади на врски, разводи па дури и семејни трагедии. Колку навистина можеме да процениме човек, неговата личност и карактер, па дури и пол ![]() Факт е дека секакви чудаци на интернет се претставуваат лажно, си даваат идентитет кој во реалноста им претставува само потсвесна желба, опсесија, болест, другото ЈАС што го кријат од околината... Дури и кога се дава лажен идентитет поради забава, причините за таква камуфлажа секогаш ги има некаде во психата на таквите, обично повеќекратни личности. Пример како таквите “игри за возрасни“ можат да завршат фатално: ПОРАДИ ВИРТУЕЛЕН ФЛЕРТ, ЈА УБИЛ СОПРУГАТА Наѓа Г.(37) се вљубила во „маж“ кој го запознала во виртуелниот свет, му рекла на сопругот Владимир дека веќе не го сака, по што тој ја убил во напад на љубомора. Само Наѓа не се вљубила како што мислела во маж, туку во жена. Синоќа во судот во Бон почна судењето заради убиството што го изврши Владимир во март, кога 17 пати ја прободел својата сопруга со нож и ја убил. Љубоморниот маж не можеше да се носи со виртуелниот флерт на својата сопруга. - Се беше добро до јануари. Тогаш почнал да игра. Постојано седеше пред компјутерот, понекогаш и до 16 часа дневно. Не знаев што играше, раскажа Владимир. - Една ноќ го навила часовникот за будење во два часот наутро и отишла да игра во детската соба. И реков дека тоа е не е прифатливо. Таа ми рече дека не ме сака. Тоа ме дотепа, продолжи тој. Владимир се обидел да се лечи со вотка. Сопругата не ги слушала неговите аргументи. - Ножот ми се најде при раце. Не знам точно што се случи, само дека таа падна. Не можам да ја објаснам состојбата во која се најдов, рече тој. Судењето ќе продолжи в понеделник. Тогаш ќе даде извештај жената со која Наѓа имала онлајн афера. Но, за целата трагедија да биде уште поголема, Наѓа не знаела дека се работи за жена. Ликот на нејзината интернетска љубовница бил машки. Најмногу погодени со трагедијата се 12-годишниот син на Наѓа и тригодишната ќерка. |
|
![]() |
|
Calipso ![]() Модератор ![]() ![]() Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Истата сум си и ваму и таму
![]() |
|
![]() |
|
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Jas zboruvam za mene... Takov sum i vo zivotot, toa sto go pisuvam toa go mislam i go kazuvam i vo moeto sekojdnevie. Znam deka mnogu luge ovde si go pokazuvaat alter- egoto, za mene se toa luge sto nemaat cvrsti stavovi vo zivotot...no ima i luge koi zboruvaat i pisuvaat vistina. Obicno se prepoznavaat takvite luge, barem jas gi prepoznavam. Zapoznav nekolku luge od ovoj forum i toa bea istite luge kako sto imav otprilika mislenje za niv. A so nekoi luge nemam namera ni da se zapoznavam, ni da kontaktiram . ![]() |
|
![]() |
|
ВАЖНА ![]() Сениор ![]() ![]() Оптимист Регистриран: 09.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
хм едно е виртуелно друго е реалност
|
|
![]() |
|
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Interesna tema , mozam da kazam samo za mene deka seto toa sto go kazuvam ovde go kazuvam i vo lice. E sega, zatoa sto ovde pisuvame samo recenici, nekoj moze da stvori pogresna slika za mene, ili jas za nekoj drug , se dodeka ne se vidime vo zivo, slikata ne e kompletna . ![]() Se razbira deka ima i luge koi se skrivaat zad nickovi i pisuvaat sto ke im tekne, ama takvite se prepoznavaat ![]() |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
a,..koga ke vidish..i dobro e shto toa tuka go "pravat"!...mislam,..strashno bi bilo ..koga bi se pojavil na ulicite nekoj....m-r hyde!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
лошо е кога низ форумот ќе почне да “ живее “ ......
да станува се она што не бил , не е и нема ниту да биде ........
кога животот го подредува на формулата 24/7/365(6) !
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
samo...treba da se pravi razlika ...od nekoj shto...na rabota ..cel den mu e vkluchen nikot...iako ustvari ne e celo vreme prisuten,...i od onie shto ...pokraj denot...i cela nokj visat tuka...24/7/365(6) !
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
се прашувам...
колку е здраво... некој да виси по форуми... по цели денови.... врти сучи... пак на форум... |
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Е, сега , на некои толку им се помешани виртуелноста и реалноста, оти и не знаат каде точно се наогат. И виртуелното им е реално , и реалното виртуелно.
Жалам ги. Тоа се несрекни луге. |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Razlikata e sto ne mozat da me vidat. Ako me vidat ...
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
никој овде нема своја тема
секој кој отворил тема е само автор на идејата и ништо друго веднаш после неговиот прв пост, темата станува заедничка на сите. глупаво е да се сфаќа дека ако пишуваш на некоја тема, ти му доаѓаш на гости на авторот и дека тој е обавезен да одговара на прашањата на сите, како да е на прес конференција, држеле тие вода или не. Сите ние од различен агол гледаме на работите и при тоа гледање, до различна длабочина стигнуваме. За да пишуваш на форум не ти треба пропусница, ни посебни тестови за прием, сите сме ние лаици кои дискутираат за теми од секојдневните случувања. Е, сега боли, кога некој лаик те победи на твое поле, ама ...јбг... дај рака спортски и фурај даље ![]() |
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
...sem za
![]() |
|
![]() |
|
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
c c c zar taka ke bideme
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2122232425 53> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |