|
Контрадикторни моменти во к*ранот и Библијата |
Внеси реплика | страница <1 2122232425 36> |
Автор | ||
laki svedska
Група Регистриран: 18.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 55 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa zosto umiraat ili bog ne se grizi dovolno za nas koi morame da pocituvame milion zakoni samo zaradi toa deka koga ke umreme ke ideme tamo nekade vo nekoj cvetni gradini pretpostavuvam deka i kaj muslimanite e taka t.e. deka vo pekolot te stavat vo kazan a vo rajot se setas po livadi ispolneti samo so cvekinja , pa dajte ljuge ova e smesno i uste nesto se setiv ke ima li i tamo internet za da mozeme da se komunicirame ili pak poradi verata ke bideme razdvoeni vo dva razlicni sveta......neli e smesno !!! |
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pocituvan, pa smrtta ne e kazna! Smrtta e samo preminuvanje na eden drug svet! Nie muslimanite koga nekoj ke pocine velime "preminal na drug svet." Koga toa ke se sluci.....Pa ne postoja faktori koi go ubrzuvaat ili usporuvaat, toa ednostavno SEKOGO GO SNAOGA!!!! Pa koj veli deka nie ne razmisluvame sami, naprotiv! Samata sum dosla do religijata, SAMA! POveketo muslimani doagaat od tradcionalni semejstva, kade religijata bila stavena na marginite (samo verski praznici). islamot e pravo na izbor! Vo nego nema prisila, vistinkiot pat jasno se razlikuva! Nie slepo ne veruvame! Za se postojat jasni dokazi vo Quranot! Izboiluva so ubavini! Prepostavuvam deka nekogas si go cital? Vo islamot sekoja covek e edinka za sebe, sekoj samostojno razmisluva! A za slobodata koja ja spomnav, uffffff pa taa mora da se pocuvstvuva! Konecno so islamot, go pronajdov VISTINSKOTO I PRAVILNOTO UPTASTVO!!!!! |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Al-Bosni
Нов член Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Bosnia Hercegovina Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Лаки како мислиш дека ги казнува? Со наследството на првиот грев? Никако! Тоа е само една лага. Секое новороденче се раѓа со здрава природа додека не почне чисто да изговара. Неговите родители ќе го направат или евреин, или христијанин, или поклоник на огнот.
|
||
Almahdi
Сениор Регистриран: 15.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 183 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
секоја душа која греши, ќе умре . . ова е Христијанско верување, запрашај ги Христијаните. |
||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако го гледаш к*ранот површно, и ако знаеш за к*ранот од она што ти споменал некогаш некој некаде . . . тогаш нормално ќе помислиш - к*ранот е сличен на Библијата. Ако го проучиш к*ранот подетално, ќе видиш дека е збор од Аллах џелешануху. Тоа што "лично го знаеш" дека го пишува во к*ранот, сакам да го најдеш и да го испратиш тука сите да го прочитаат. Јас не знам за вакво нешто, можеби ќе научам нешто ново од тебе. |
||
laki svedska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i koja sloboda koga moram da slusam drugi , ja slobodata ja razbiram koga ja sam ke mozam bez nikakvi verski predrasudi so svoj mozok da si razmisluvam i odlucuvam za mene toa e sloboda |
||
laki svedska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
do Aisa
pa dobro de zosto bebinjata gi kaznuva vednas bez i da napravat nikakov grev |
||
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
No sekoj onoj koj iskreno ke se pokae za grevovite, tie so nadez vo Boga, ke mu bidat prosteni!
Bog ni veli deka ke ni gi prosti SITE GREVOVI osven shirkot (prepishuvanjeto na soparnik na Bog). Negovata Milost e dostapna za site! Kako i negovite blagodeti! Koga Bog bi ne kaznuval vednas za site grevovi, bez da ni podari vreme da se pokaeme, togas sto bi bilo so nas..... verbata vo Bog na covekot mu pruza optimizam i nadez.... POsle grevot imame moznost iskreno da se pokaeme a ne da ocajuvame.... Ona sto ni se slucilo ne mozelo da ne odmine, i ona sto ne odminalo ne mozelo da ni se sluci!!!!! Nema pogolem dar za covekot od verata VO EDEN BOG! Probaj, pocustvuvaj! PREKSRASNO CUVSTVO NA PRIPADNOST, NA SLOBODA.......... |
||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nikoj do sega ne ti se obratil so zborovi koi ja negiraat tvojata religija ili plukaat vrz nea. Bidi vnimatelen so zborovite i komentiraj korektno. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Almahdi, според мене, Кyранот не е Божја книга, а Библијата е Божја книга
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Almahdi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А што би рекол другиот верник од религија во која јас не припаѓам за мене? Дека сум на правиот пат? |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Alhmadi, te predupreduvam deka minuvash preku dozvolenite granici na ovoj forum.
Ako prodolzhish so vakvi komentari ke bidam primoran da te brisham ili da te baniram. Prochitaj sto pishuva tuka: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=12389 Изменето од Messenger - 16.Март.2008 во 00:35 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
laki svedska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ako sekoj si gi plaka grevovite zosto togas umiraat bebinjata , ne veruvam deka i tie napravile nekoj grev ??? |
||
laki svedska
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ova e do almahdi: ako biblijata ne e bozja kniga zosto togas e tolku slicna so k*ranot i da ne recam deka e bezmalku plagijat i ako prvava ne cini zosto drugata gi prifaka i priznava posto licno znam deka vo k*ranot pisuva deka ako ne ja pocituvas hristijanskata vera deka ne mozes ni da bides dobar musliman. eve isti raboti i vo dvete knigi: isus-isa adam-adem eva-avra marija-merjeme mojsej-musa ako si okej ides u rajot a ako ne goris vo pekolot (toa e isto vo dvete knigi) i eden kup drugi primeri za koi bas sega nemam vreme da se prisetuvam |
||
Внеси реплика | страница <1 2122232425 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |