|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика | страница <1 2122232425 138> |
Автор | |
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
tedi4ka
Нов член Регистриран: 03.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lele pesnavaaaaa......mnogu e ubava koj i da ja napisal edno golemo BRAVOOO
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„... што било напишано“
Ти си мојот Пегаз моето летачко килимче мојот безвизен режим за паралелни светови |
|
Glammur
Нов член Регистриран: 01.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како да гледам еден ист филм милион пати... Мојот ум-како празен автопат со почеток и крај во недоглед. Со мисли слични на студената магла наутро, талкаат.. и сами незнаат каде одат. Се чуствувам изгубено,тажно,гневно... Бесот се повеќе ми се шири низ телото, како отров ми тече низ вените, не можам да ги конторлирам емоциите. Дознав дека повторно си со неа. Веднаш ме обвзема болка! Не.. всушност немам никакво чувство! Среќна сум само поради тоа што има некој што те сака,кој ти го храни срцето,со кој ги делиш своите соништа,некој на кој му ја даваш твојата љубов. А јас сум сама. Не ме напуштија. Сама сум во душата и срцето. Сама сум во овие минути после полноќ. Сама сум во очите на оние кои сакаат да ги соберат остатоците од рушевините на мојата среќа. Како прескапа музичка кутија со преубава надворешност, а празна структура. Од мене излегува песна која сите сакаат да ја чујат, но не е онаа која мене ми треба, не е онаа која ме исполнува и ме прави среќна. Токму така се чувствувам-како празна музичка кутија, на која само прашање на време е кога ќе се ислуша и последната нота, кога ќе прекине музиката и веќе никој нема да сака да ја избрише прашината која ќе и се насобере. Утре ме чека уште една разделба, уште едно болно „збогум“ од личноста која ми значи. И знам дека ќе се трудам да ги задржам солзите, ќе се убедувам дека сум силна и на момент ќе се натерам да верувам во тоа. Среќата од мене исчесзнува, во мене умира сé и на крајот од денот пак се враќам на истото... сама во студената соба, во дружба со четирите ѕида, придружувана од придушениот звук на капките дожд кои се лијат на стаклото од прозорот. Плачам. И нема да биде прв пат ниту пак последен. Ќе ме опфати носталгија за минатото, за сите спомени кои болат повеќе од сегашноста, за сите личности кои ми недостигаат, кои се последните делови од сложувалката на мојата животна радост, оние кои ме комплетираат. Повторно ќе почне таа агонија која ќе ми ја донесе депресијата, која инаку е кратка и многу ефикасна во своето делување. Повторно ќе барам утеха во твојата прегратка. Ќе дојде момент кога ќе престанам да плачам, кога веќе очиве ќе останат без солзи, фазата кога ќе ме повредат до таа граница кога веќе нема да имам сила ниту да плачам. Тогаш останувам само јас и празнината во мене. Ми снемува инспирација. Останувам сама со празните мисли кои талкаат на бесконечниот автопат од скршени соништа, скриената потреба за љубов и последната солза која веќе го завршила нејзиниот пат, тркалајќи се по мојот топол образ. Се што сакам во овој момент е ова да престане. Да се врати времето кога се смеев од сé срце, кога сакав вистински, да ја излечам душава. Да ги избришам сите лоши сеќавања, сите средби со погрешни луѓе во погрешно време и на погрешно место, сите дупки во срцево кои нема кој да ги пополни... И покрај сé, во некој дел од мене сé уште го чувам тоа мало зрно надеж дека утрешниот сончев зрак можеби ќе блесне накај мене, ќе го затопли моево срце и ќе го донесе подобриот ден. Надеж дека утрешниот ден ќе биде среќен исполнет со смеа и радост, а не со тага и солзи. Вечерашниов дожд ќе ги измие трагите кои ги оставивме кога за последен пат те видов. Но сепак нема да го избрише трагот во моето срце, сеќавањето кога ме напушти. И покрај пулсот, моето срце престана да чука... |
|
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jesen jet
vecerva tikva ti ispekov i sveci zapaliv miskajlii i najubajte podveci i oblekov i najskp parfen turiv i cekav cekav i pa cekav cekav i cekav cekav a ti ne dojde pusta da ostanit tikvata i svecite da iskapa i parfemo da izvetrejt i podvezicite da se iskina koaj tebe te nemet pri mene da dojdes tikva ko dukat da jadis i snga da mi mirisas... |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хм...пак раскрсница...
последна проверка пред да се решам која страна да ја изберам овој пат... ...сметките се сумирани...хаосот во главата-тука,грутката на душата-тука,ранецот полн со сеќавања,карминот натокмен на уста,чевлите во рака... спремна сум да зачекорам кон провалијата... to be or not to be....излитена фраза која ме мачи подолго време. ми рече-само напред,среќата ги следи храбрите...но ти направи еден голем превид,јас воопшто не бев храбра...тоа само мојот„кинески ѕид“те прелагал. внатрешноста е сосем поинаква...сосем...сосем поинаква... моите желби се граничат со лудило,со нескромност...ќе ја дофатам ли подадената сламка? велиш- ајде тргни се од летаргијата,не те сакам таква...алооооо...намонтирај ја насмевката и доаѓај на кафе...утре ќе мислиме на другото.... и знаеш што...жал ми е што моите непроспиени ноќи ти ги препишав тебе... Изменето од Andjelina - 28.Ноември.2009 во 01:19 |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја сакам есента
Протокалово црвени Зелено жолти, И кафено суви листови. Продира сонцето низ нив таа е обоена таа е моќна, Поминувам ѓи газам им го одбројувам животот Силна сум ѓи дробам го сакам тој збук,тогаш вдишувам Го згапчувам денот ,моментот тој е само мој можам бескрајно така И кој ќе ме спречи? есента ми го пружи тоа Тогаш се сакам себе,сакам се,се насмевнувам Зрачам,уживам во есента........... ова нема крај,ова сеуште трае и кој ми може нешто |
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas sum zenskiot Don Zuan
Ve ljubam kako posakam.. Jas sum del od Kazanova Ve izluduvam do beskraj. Krevam race od minatoto I celosno se menuvam za vo idnina. Nema ni da prepoznaes, menlivost Dur da trepnes, i veke ke nemam Nikakva dopirna tocka .. Samo imeto ke ostane i nekoi stari sliki za sekjavanje. I ova ke go nema. Ne zbori, molci.... Ajde, najdi mi NZS |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da. Mirisam na Bulgari.
GO smeniv i ametistot. Mrazam ruzi i svekji No go sakam opiumot. Ne mi soli pamet Koga site velat Se tece se se menuva ondak i ja takodje |
|
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sakam koga mislite deka ve sakam.
I ti vo crnoto, i ti vo plavoto, i toj visokiot, i toj razgoleniot.... Samo mislete deka iskreno ve sakam. A jas ke ve sakam na onoj nacin na koj poveke bi ve potcenile do zaborav. Se drugo e bas...gola voda. |
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако ме оставиш
лош ќе станам у партија ќе се учланам и сал за мене ќе гледам ако ме оставиш и чистачката ќе пати оти нема да и платам нека колне џабе ќе и биде ќе лажам езера ќе сушам стаклена бавча ќе правам со дупнат ауспух намерно ќе возам у ситни саати крај твој прозор ќе минувам да се вадите од памет и колнете ама џабе ќе ви биде ја последен ќе се смеам. |
|
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bilo kako da ne bilo
Edno vreme idno vo koe jas i ti sedime vo pregratkite na naseto minato Na agolot od prodavnicata za starini sedese eden beskuknik... Negovoto lice bese isto tolku izguzvano kako i vesnikot koj bese pokrivka negova Imase milo lice i te naterav da zastaneme... Kutese so skameneto lice,a mirisase na sinokesnata pijanka Sednav do nego skrs noze,a tvoeto lice bese zbuneto... Kolku si sreken?-me prasa Go gledav vo negovite zeleni oci i nemozev da odgovoram... Se nasmevna,a vo ustata imase nekolku zabi... Devojkata se srami od nejzinata malenkost?-pak toj... Ne!-rekov Konecno ja otvoriv ustata... Zosto si ovde,a ne tamu kaj so bese?-prasav Zarem moze nesto da ti pokaze kade sum bil?-mi go vrati prasanjeto Ja podigna glavata,ocite mu svetea... JAS SUM TOA STO SI TI JAS SUM SREKEN SO SVOETO SISE EVTINO VINO....KAKO DA IMA NEKOE POUBAVO ZIVEJ VO SVOJOT UDOBEN STAN SO MNOGU SIROMASTIJA-mi rece beskuknikot KOLKU BESE SREKEN!!! |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sakam lavirinti
Alisa vo zemjata na cudata Sakam magija i volsebstva Volsebnikot od Oz. Sakam nebo i zvezdi Mesecinata nad gradot Sakam sonce i pesni Stihovi so poraki od minato Sakam i koga mi velat deka sum BOND devojka No poveke sakam koga sum samo tvoja ... ...Alisa vo zemjata na cudata. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 2122232425 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |