![]() |
|
...Идивиди Клуб на политички фајтери... |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2021222324 295> |
Автор | ||
Polar Bear ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Александар Велики или Александар Македонски, тоа е истиот Александар. Цел свет го вика така. Прашај индиец, или иранец (посебно), или било кој друг, сите ќе ти го кажат истото. Никој не го вика „голем“.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
Polar Bear ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
|
Точно така, бугарската ослободителна управа на Македонија, инструирана од Столицата, ги жртвувала македонските евреи, за да ја спречи или одложи депортацијата на оние „вистинските“ бугарски евреи. Оти, македонците се помалку вредни од бугарите, а и не се на страната на Фирерот.
Туку, мора повеќе од педесет лева да те плаќаат штом толку ревносно се расправаш и извртуваш факти.
Бугариве на нет се чист вејст оф бандвит. Изменето од Polar Bear - 27.Октомври.2012 во 20:14 |
||
![]() |
||
![]() |
||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|
![]() |
||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|
Колку што мене ми е познато во цел свет го знаат како Alexander the Great of Macedon.
![]() Никаде не сум сретнал некој да го нарече Alexander the Great of Greece. ![]() ![]() Изменето од Platenik - 27.Октомври.2012 во 17:57 |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
...daj da vidam koj drug go vika makedonski... (mislam na ''izdrzani izvori'')...a ne so pridevkata golem? |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
|
знае бе |
||
![]() |
||
d4 b3 ![]() Сениор ![]() не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
|
не бе - ке треба да кажам како е било - дека во Македония ги депортирале додека во Бугария, българите се противопоставили на Дер Фjурерот и не дозволиле депратациа на ни един |
||
![]() |
||
|
со боздуган мавал и кога прашат што станало со Кралот Марко што да кажам - се наjде дур поголем jунак коj го победи - воjводата Мирче ![]() |
||
![]() |
||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|
Од бугарските се срами (ако ги има) или не му се блиски! |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
|
Знаат они и историја. Прави експерти се. Само не им кажале дека биле фашисти, дел од оската и дека ги депортирале македонските Евреи!
Тоа не е верно Да Бе, нели? Тоа е србокомунистичка пропаганда! |
||
|
||
![]() |
||
|
Музикален е на македонски песни... Други и не знае.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Музикален ли си? |
||
|
||
![]() |
||
|
бугар и финоќа... каков оксиморон!
![]() Туку, ако не може квота, на вам трујачите треба да ви се отворат теми за монолози, па давете се таму во својата сопствена смрдеа.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Ако тие што ќе те прашаат сакаат да знаат ти ќе им ја кажеш вистината, не српската, не бугарската туку правата.
За Александар ќе им кажеш дека е македонски, а не мегалос. Тоа мегалос на различни јазици е голем, велик, big, great......., ама е македонски За Самоил ќе им кажеш дека по мајка бил Ерменец, а по татко Словен, формирал царство на територијата на Македонија За Крале Марко од град Прилеп ќе им кажеш дека бил турски вазал, вино пиел, а на коњот пола му давал. Со топузот мавал се, а најмногу Црна Арапина. Дека сте биле со Русија, па сте им го свртиле грбот и тоа ќе им го кажеш. Дека сте биле фашистичка земја и окупатори, тоа не треба да се пропушти. За тоа кога ви тропна Црвената армија на врата, ќе им кажеш дека сте побарале прошка велејќи, не жими мајка небевме ние со Хитлер, ние од секогаш сме биле со вас, комунисти! Кога Русите престанаа да бидат во мода, пак ги фрливте како стара крпа за собирање прашина. Пред извесно време станавте официјално “демократи“, ама пустото си останавте Бугари! Судбина ти е тоа, а од судбината не се бега! Подобро ќе биде да си ги признаете гревовите, белким ќе отворите порстор некој да почне да ве гледа со други очи. Ќе ви олесни! Изменето од Platenik - 27.Октомври.2012 во 10:44 |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2021222324 295> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |