IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Салати
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Салати

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 26>
Автор
Порака Обратен редослед
Tiggy Vicious Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Consume. Be silent. Die.

Регистриран: 27.Октомври.2009
Статус: Офлајн
Поени: 6238
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tiggy Vicious Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2010 во 16:16
Е значи сварно нема ништо боље од салата од компири.
Амин!
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Април.2010 во 12:39
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:



Како мислиш лимонов сок од шише од Кам?
Немој бе мамад, душата ќе те колне. Се знае како се “залева“ салата, лимон, маслиново масло (нека е и сончогледово), ама лимонов сок од шише?

Има специајло исцеден лимон-и за салата и за сок . Многу ме нервира да цедам лимон, вака си земам од тоа и за салати и го обозавам за сок. Не е благ
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Април.2010 во 19:40


Како мислиш лимонов сок од шише од Кам?
Немој бе мамад, душата ќе те колне. Се знае како се “залева“ салата, лимон, маслиново масло (нека е и сончогледово), ама лимонов сок од шише?
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2010 во 21:25
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Табулех

2 краставици се сецкаат ситно, ама баш ситно.
4-5 патлиџанчиња исто така (се подразбира дека претходно се се мие убаво)
1 врзопче млад кромид се сецка ситно на тркалца сосе перцата се разбира.
1 китка свежо нане и 1 китка магдонос исто така се сецкаат на најситно (јас тоа го правам во сецкото или блендер, со сок од 1 лимон), малку маслинов зејтин и по желба одозгора булгур.

Тоа е тоа, нането дава посебен вкус и моите многу ја сакаат, ја правам се додека има свежо нане и млад кромид.

Најубаво оди со фалафел (ќофтенца од леблебија) но за тоа другпат.


 Искрено Мацо, за друг пат да правам ваква салата ке чекам вистинските патлиџани, не со овие мутантиветага. Едните со некои тврди бели  точки, а другиве полни вода. Да не беше нането мислам дека ке ми одмилеше салатава.
И немора со лимун, јас ставив лимонов сок од шише од Кам маркетотголема%20насмевка
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Април.2010 во 19:45
Табулех

2 краставици се сецкаат ситно, ама баш ситно.
4-5 патлиџанчиња исто така (се подразбира дека претходно се се мие убаво)
1 врзопче млад кромид се сецка ситно на тркалца сосе перцата се разбира.
1 китка свежо нане и 1 китка магдонос исто така се сецкаат на најситно (јас тоа го правам во сецкото или блендер, со сок од 1 лимон), малку маслинов зејтин и по желба одозгора булгур.

Тоа е тоа, нането дава посебен вкус и моите многу ја сакаат, ја правам се додека има свежо нане и млад кромид.

Најубаво оди со фалафел (ќофтенца од леблебија) но за тоа другпат.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
dejanpp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2008
Статус: Офлајн
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejanpp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2010 во 18:50
salata - kralsko  jadejne.
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2010 во 18:21
марула.млад кромид,јајце и туна........
(само што мразам марула да мијам)
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Статус: Офлајн
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Април.2010 во 18:16
Шопска Салата со Туна , Маслинки и Павлака!!! голема%20насмевкаголема%20насмевканамигнувањедада
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima



Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2010 во 23:57
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Zatoa gi pisav, brzi se za prigotvuvanje a vkusni, bar za vreme na utakmici ili dodeka se sedi na forum tie se podgotvuvaatголема%20насмевка A se koristi toplinata na rernata i za malku podpeceno lepce-dvopekce koe ne debelee a zasituvaголема%20насмевка



Blagodaram mamamd   намигнување
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2010 во 23:08
Zatoa gi pisav, brzi se za prigotvuvanje a vkusni, bar za vreme na utakmici ili dodeka se sedi na forum tie se podgotvuvaatголема%20насмевка A se koristi toplinata na rernata i za malku podpeceno lepce-dvopekce koe ne debelee a zasituvaголема%20насмевка

Изменето од mamamd - 12.Април.2010 во 23:09
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2010 во 23:01

Mi se prijade намигнување
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2010 во 22:51
kako salata- si sakame i kompiri vo lushpa ubavo izmieni, iseceni na dva dela podmackani s puter/zejtin koj shto miluva i podpeceni vo rerna. Pri kraj moze da im se stavi odozgora slaninka  i   kashkavalce.
Moze i onaka podpecen da se napravi dlabnatinka koja ke se popoli so riba od konzerva so seckano kromidce. Probajte
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2010 во 22:47
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Originally posted by Tiggy Vicious Tiggy Vicious напиша:

Ја многу сакам салата од компири.
Варени компири се ставаат у тацна и одозгора се посолуваат.. и малку кромид се става и оцет.

Мљац.
Секад баба ми коа прави јадам ко да не сум видела. голема%20насмевка



I jas ja sakam salatata od kompiri. Istata sto ja navede , od vareni kompiri.

Mmmmmmmm....

Iako moze i kako dodatok za rucek, kaj nas doma omilena salata e i ovaa
varen kompir (varenje -da vrie 5 min) se cedi i stava vo podmackan pleh, poprskan so zejtin ili nekolku tenki lenti puter/margarin, posipan so bukova sol, susam, moze tenki lenti slaninka i kashkavalceголема%20насмевка, malku se podpekuvaat vo rerna-da zacrveni. Mnogu ubavo  "legnuva" na dusha so mlado kromitce
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Статус: Офлајн
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Април.2010 во 22:22
Originally posted by емил емил напиша:

Салата од домати со печурки

Салата%20од%20домати%20со%20печурки
 

Потребни состојки:

  • 200 милилитри Јогурт
  • 500 грама Домати
  • 1   Китка магдонос
  • 1 глава  Кромид
  • 2 лажици Масло
  • малку   Сол
  • малку   Црн пипер
  • 100 грама Шунка 

Подготвување:

Печурките се цедат и се полеваат со ладна вода. Кромидот се сече на парчиња, а доматите на тркалца, па се меша со печурките и шунката сечена на парчиња. Се додава јогуртот, се посолува , се става црниот пипер, потоа се додава маслото и на крај се додава магдоносот.



A i ovaa e mnogu dobra. Sakam pecurki . Mmmmmm......
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 1920212223 26>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,230 секунди.