|
Што се случува со нашето образование? |
Внеси реплика | страница <1 1920212223 28> |
Автор | |
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Џабе компјутерите ни ги донесоја во школо а чмаат само фаќаат прашина , да не речам повеќе прашина фатија од библиотеката |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сегашната програма е катастрофална, нарочно до осмоодделение.Хаос,лоши учебници,предмети несинхронизирани со возраста....лошо...помалку знаење отколку порано...среќа што децава доста добро користат компјутери,...но и мозокот теба да се развива....
|
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве и една арна работа во образованието и тоа ни помалку ни повеке туку токму во Велес
Преродба на образованието! |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ќе влезиме повторно во просторијата кога-тогаш Па ако треба низ таван |
|
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Залутав пред некој ден во една просторија со тешки метални врати+решетки+уште едни врати,во школо.Помислив компјутери има или нешто слично,но кога разгледав по убаво видов војнички носила,рачни гранати на рафтовите,нагазни мини(вежбовни)кутии за муниција,празни ,,школски,,к*ршуми и останат арсенал.Зошто кога веќе се расположени за внесување на нови предмети не го вратат ОНО(така мислам се викаше)и така војска нема,барем да не научат пушка да држиме и бомби да фрламе |
|
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Покрај многу оправдани и ноправдани нови сепак постојано нешто се воведува. Така сега
Учениците ќе учат да ги толкуваат медиумските пораки |
|
vlad0
Сениор Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тиги како шо имаше пишано фолки на претходната страна: ништо не е тоа основно шо се доживљава ќе видиш кога ќе одиш средно.
ќе посакаш тие зборови шо си ги рекла за наставниците да ги повлечеш. кај мене класната-(исто и физика ми предава) било на кој час само навредува(неписмени, говеда, ... шо ми ти знам јас) и ај тоа туку не знае да предава. очекува да научиме само од формули на табла напишани, а текст никаде(ела запамти која формула за шо е). Едит: Тиги од наставниците шо ми предаваа од 5 до 8 само од таа по англиски ќе се пожалам. ма дај човече како може да предава англиски кога не знае ни самата. не знае саглам зборовите да ги изговара а не друго нешто. и кога дозна дека знам повеќе од неа англискине сакаше една 4 да ми пиши а камо ли петка(море тројка не сакаше да ми пиши). |
|
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!
|
|
marsovec
Сениор Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I obrazovanieto se partizira kako i se drugo!.
|
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.....
|
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
bingo
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 2522 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ништо само си се сложувам со тебе |
|
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
што беше работата со копи пејстот на мојот пост?
|
|
|
bingo
Сениор Регистриран: 25.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 2522 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
ato
Група Регистриран: 08.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 76 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како сакате да има образование кога не знам од кога немало министер кој се занимавал со настава, туку се некои каратисти, градежници, режисери, доктори и др.
А да сетете се вие постарите кои ученици порано одеа на ВПШ. Сетете се дека кога немаше педагози и психолози во училиштата имавме појако и подобро образование. Сега треба да си се само не даскал. Па со просечен личен доход самите наставници ги демотивираат учениците да учат школо, а да не ги заборавам и партиските, роднинските и др. притисоци кои ги имаат така незаштитени и сами |
|
Tiggy Vicious
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
увек има некоја квака... насекаде во нашиов ни систем...
меѓу поголемите е во образовнието.. да немоќни сме, али бар сварно, ќе си ја олесниш душата (ако веќе така сметаме) а џо, да бе, оваа сварно уникат девојка... ова можда баш ќе ти се свиѓа: и дрим тијатер... нешто не ја видовме коа дошла, а на телефон ја имав пуштено atal tragedy.. и она ме прашува: дрим тијатер,а? и ја као... ахм... зошто? и она: супер.. браво.. подобро него ли сека и цеца. во школо кај нас, се облекува онака бубалички, а еднаш ја видов у рамстор... мојата фаца: нејзината: плус, црвенокоса е. дац гууууууд. таков пристап кај наставниците ми се допаѓа... професионален ама ипак пријатен... шо се вика, да ти е мерак да учиш! |
|
|
Внеси реплика | страница <1 1920212223 28> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |