![]() |
|
...Идивиди Клуб на политички фајтери... |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 203204205206207 295> |
Автор | |
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ne ti e losa idejata ... znaes |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
![]() ![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Види ја ти Пчелка..... видовита била...
ја погоди наредната влада.. ![]() А ние два дена се караме кој што ќе биде.... ![]() Изменето од ninja_34 - 29.Мај.2009 во 12:11 |
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
![]() |
|
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
![]() |
|
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
![]() Ајде, фаќајте место....кој каде мисли да биде... ![]() |
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
![]() |
|
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
омраза в срце
![]() |
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
![]() |
|
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
![]() ![]() ![]() ![]() Повик
Ветрот шумоли и ни мрси коси
дури стоиме на могила пресна, со мисла темна тага што носи и омраза в срце жолчна и бесна. Во ушите уште глас нејзин ни ѕуни што во борба вика, буди желба смела, нејзиниот поглед уште не бодри, ни играат пред очи нејзините дела. Помнам за првпат кога кај нас се јави, напатена и страдна од судбата тешка, четата веднаш ја прифати за своја и напред ја поведе во борбата жешка. А убава беше ко фиданка млада, трошна и нежна како росно цвеќе. Секогаш игрива и лесна ко птичка, весела и мила ко малечко дете. За умор таа не знаеше што е, везден на нога од утро до мрака, секогаш спремна помош да пружи и напред да јурне со пушка в рака. Но, смртта лочна живот и скрати и ја зеде невидената младост среќна, ја поведе на пат бескрајно долг ја одведе неа на почивка вечна. Ветрот шумоли и ни мрси коси, дури пред нас игра нејзината лика, дури во нас царува нејзиниот повик во борба, на одмазда сите што не вика. Чиста класика чоече, бестселер треба да биде, библија за у секој штаб, ова треба да се учи у секое школо. Мрсни коси, борби бесни, омраза в срце, росно цвеќе (веројатно од идеолошки аспект се мисли на ружа). Не ми се веруе дека уше тогаш го предвидел 15 септември.
............. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
lane62 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
ne pali go ognot
![]() |
|
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
"Пред вистината и Јас мудро молчам!!! "
-podobro i da molcheshe!,...ne znam shto mu stana na ,..trnchevo!,..go prifatilo neshto!..izgleda,vo kriza e..nema shto da bocne,...ili obratno ke e,.. ![]() Изменето од brza - 29.Мај.2009 во 11:25 |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() Колку беше убаво у СФРЈ... Сите вмровчишта гниеја по затвори, неблагодарна раја се извезуеше на запад, останатите, никој нишо не работеше, а секој се имаше, иако не ми е јасно како тоа му успеа на другарот Тито. Недостигаат тие времиња.
![]() ![]() ![]() ![]() Реалноста на дело! Едукативна страна на титов и бранков комунизам: Омладинац и будучи интелектуалец, нада домовине, се потсеќа како
се пишува Јосип Броз Тито!Пред вистината и Јас мудро молчам!!!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
a misirki ? ...... stari ?
![]() |
|
![]() |
|
"Ne se ispiluva drzava , se dodeka ja kvachat.... pilinja!"
-zatoa ,..umot u glava,...i shto povekje ,..misiri,..stari ! ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 203204205206207 295> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |