|
ОМО ИЛИНДЕН - ПИРИН |
Внеси реплика | страница <1 1819202122 25> |
Автор | |||
m__g__
Сениор Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Един от доайените на ОМО “Илинден” в Петрич Януш Костадинов
Сапунджиев разпространи декларация, с която заявява, че се отказва от
ОМО “Илинден”. Сапунджиев заявява: “С настоящата декларация заявявам,
че напускам ОМО “Илинден” и прекратявам контактите с нейните членове.
Считам, че тази организация е антиконституционна и антибългарска, и се
разграничавам от нейната дейност. ОМО “Илинден” няма място в
съвременния живот и пречи за добрите отношения между Република България
и Македония”. Декларацията е подписана от него с дата 11 март. Това за
мнозина е изненада, тъй като Януш Сапунджиев е от основателите на ОМО
“Илинден” и един от символите на тази организация не само в Петрич, но
и в областта. Негови приближени разкриха, че един от мотивите да се
откаже от ОМО “Илинден” е, че преди няколко дни членове на неговата
фамилия са били тормозени от полицаи в Македония. Безпричинно наложили
глоба на член на фамилията му под претекст превишена скорост, което не
отговаряло на истината.
Както вестникът писа, през последните месеци зачестиха случаите на грубо отношение от страна на македонски полицаи и митничари към български граждани. Процесът се засили особено след като станахме член на Европейския съюз и наложихме визи за жителите на Република Македония. Изменето од m__g__ - 14.Март.2007 во 13:45 |
|||
Калпазан
Сениор Регистриран: 21.Јуни.2006 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Оваа лактрдија со Рен....не ме засмевај.
Тој кловн го пуштаат секојпа кога некоја од неблагонадежните земји на ЕУ ќе треба да се прекори.
Неговите изјави, како ни изјавите на циганот Солана, не значат - ништо!
Попаметни и повлјиателни од нив ја креираат политиката таму, а знаеме дека таму нас не не сакаат.
Зошто?
Димократијас елиникиц.
Ете затоа.
И секој еден кој вели поинаку, или е гркоман или е грко цинцар. Трето нема.
Очигледно како бел ден!
|
|||
Македонија - Моја Дежела
|
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Рен со критики до Софија и Атина за непочитување на правата на малцинствата
По американскиот Стејт Департмент и Оли Рен со забелешки за степенот на почитување на правата на македонското малцинство во Бугарија и Грција. Еврокомесарот за проширување во изјавата за Би-Би-Си програма на македонски, бара почитување на Европската конвенција за човекови права, но и отворено зборува за варирањето на стандардите за малцинствата во различни земји- членки на Унијата. Бугарија, иако веќе членка на ЕУ и спротивно на пресудата на судот за човекови права, не и дозволи на „ОМО Илинден – Пирин“ да се регистрира како политичка партија. Овој случај беше наведен во последниот извештај на Стејт Департментот како и третманот на грчките власти кон американски, канадски и австралиски државјани со македонско потекло на кои не им бил дозволен влез во Грција. Нова форма на притисок на која се жалат од „Виножито“ - партија на Македонците во Грција е целосното медиумско игнорирање на нивните активности како што беше промоцијата на абецедарот. Во студија за правата на малцинствата во Европа објавена минатиот месец Грција заедно со Франција, Белорусија и Турција е на дното на листата. Државите се рангираат според имплементирањето на одредбите од конвенцијата за заштита на правата на малцинствата на Советот на Европа. Грција, Белгија, Германија и Луксембург се единствените членки на Унијата кои не ја ратификувале оваа конвенција. |
|||
spartak_mk06
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 07.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Наскоро ќе има подобрување.
Причекајте малку. Мах. 6 месеци |
|||
|
|||
ZoranSk
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako saka Bugarija i Bugarite da imaat bratski odnosi so Makedonija i Makedoncite treba da napravat civilizaciski skok od 100 godini i da pocnat da gi prifakjat lugjeto onakvi kakvi sto se i kako se deklariraat a ne kako sto im kazuva Gebelsoviot univerzitet za Makedonija vo Sofija.
Se drugo e demagogija i otugjuvanje.
Ednostavno pustete gi Makedoncite vo Bugarija slobodno da se razvivaat i da si ja neguvaat svojata kultura , tradicija i obiaci.
Go imaat toa pravo.
|
|||
talasum
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 32 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
A so Kosovo sto stava, bace. neli e tova podelba
Kalpazan ne te razbiram - kade e navredata??? mene mi se svidzat makedoncite i im mislja dobroto. Makedonija e imala shansa da gi povrze site na Balkanot i da bide kao Swiss, ali go izpusna, ne sme krivi bugarite zatoa. ke ti gi izvada publikaciite ot presata ot onova vreme da gi vidis. i dokladi ot ministerstvo na nadvoresnite raboti. neli nie prvi vi priznavme- taka li e? Nekoj moze li da mi dade link kade mogat da se ka4vat snimki.
ovo e citat na Focus. ponavamu ima plukane- nema da te laza. Gazdata na Focus e bil vo otdelot za Balkanot na Ministerstvoto za nadvoresni raboti i to po istoto vreme, ako ne se laza. toa mi e sega pod raka, ali ke ti gi prata site publikacii, ne mi e gajle. Изменето од talasum - 09.Март.2007 во 16:47 |
|||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Абе Таласум ко Таласум,незнае ни што е ни како е па се замара со прераскажувања за 1991 год. кои за него видиш се веројатни бидејки уште иако у ЕУ го преживуваат Комунизмот а не живеат во 20-21 век кога делење и поделби не се возможни па дури ни по договор како што тврди Таласум.Абе приказни и гачки татарски ете тоа е тоа
|
|||
Калпазан
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Таласум, се надевам дека ова ти е некој београдски штос...или навистина не есапите за дебили?
Навистина, ова што пишуваш е навреда за македонците.
|
|||
Македонија - Моја Дежела
|
|||
talasum
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 32 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
kakvi nameri be decko??? go ne pomnis ti koga Bugarija vi prizna- sto e bilo. Grcite togava ni spre4iha kon EU zatoa. neli pisah k*rsova zatoa- ke ti prata dokumenti. si gi zaboravil tie raboti. kolko vie otnesovte ot grcite- tolko i nie- i to pak zarad vas!!!! ali Bugaria ima principi vo politikata. ne pomnis koga 1991 godina Grcija ni kani da ja delime Makedonija, a Bugarija otkaza. plukajte- halal da vi e. to se vide koj e fraer!!! nie vo politika nemame shovinizam i sme principielni. |
|||
Калпазан
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Македонски, се слагам со тебе 100%
Единствено, што сето што го велиш е познато.
Ништо ново не кажуваш.
|
|||
Македонија - Моја Дежела
|
|||
Makedonski
Сениор Регистриран: 17.Ноември.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 113 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne shiri dezinformacii, "Vinozhito" e makedonska partija! Jasno, atinskite cigani sakaat da ja kontroliraat, no toa ne e isto i da e nivni produkt.
Tatarive se pokazhaa kakvi nameri imaat sprema Makedonija - sega se najgolem partner na Grcite protiv nas.
|
|||
Makedonija na Makedoncite!
|
|||
Калпазан
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мене ми се чини дека сево ова е игра да ни ги замачкаат очите, некој вид ДИКОЈ.
Имам сознаниа дека Виножито во Егејска Македонија е всушност создадено како дете на структурите на грчките тајни служби, со цел да ги натераат да бараат ирелевантни работи, а вистинските интереси на македонците во Грција да се занемарат.
Изгледа дека и бугарските тајни служби, кои се по јаки и по бројни од грчките. не постигнале согласност со ОМО, да ОМО работи во интерес на бугарската држава. И затоа ги гонат и им ги анализираат потписите.
Нели сте се запрашале зошто Виножито немаше вакви проблеми во Грција?
Оти во Грција има голема демократија?
|
|||
Македонија - Моја Дежела
|
|||
bojan81
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 16.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 531 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
МРТ: Продължава проверката на членовете на ОМО “Илинден”-Пирин от страна на българските власти
07 декември 2006 | 18:19 | Агенция "Фокус" Скопие. Българските власти продължават да проверяват всички 5 800 членове на политическата партия ОМО “Илинден”-Пирин с цел, както казват от партията, тя да не бъде регистрирана, предаде Македонското национално радио /МРТ/ в централната си емисия днес. От ръководството на ОМО “Илинден”-Пирин твърдели, че се търсят процедурни пропуски партията да не бъде регистрирана. Ботьо Вангелов Тиков казал пред МРТ, че е присъствал на делото в Софийския съд, където прок*ратурата е извадила доказателства за фалшифицирани подписи в подкрепа на партията. В тях е съществувал и неговият подпис. Това е скандална лъжа, заявил Тиков пред репортер на МРТ. От ръководството на ОМО “Илинден”-Пирин смятали, че отношението на българската съдебна власт е в синхрон с полицейската акция, чрез която се проверяват всички 5 800 членове. За да бъде регистрирана, партията има нужда от 5 000 подписа. Целта на официална София е броят да падне под законовия минимум, са заявили от ръководството на ОМО “Илинден”-Пирин. Въпреки всичко, както посочва МРТ, те смятали, че ще успеят да се запишат в регистъра на политическите партии и да участват в следващите местни избори. |
|||
m__g__
Сениор Регистриран: 22.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 591 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
От тези 5800 подписа, които ОМО бяха събрали, 2600 бяха абсолютно
фалшиви – на хора, които не присъстват в страната, починали хора, хора,
които изобщо не са чували за подобна партия и бяха вписвани съвсем
произволно. Има абсолютно измислени имена и ЕГН-та, на хора, каквито
няма в България. Такива бяха 2600 подписа от тези 5800, т.е. 60 % от
подписите са фалшиви.
X-Faktor? Ама и 3200 не е лош резултат ама на мене не ми излиза сметката 5800 * 60% да не е било 3600? |
|||
Внеси реплика | страница <1 1819202122 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |