![]() |
|
Претседателот Ѓорге Иванов |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1819202122 46> |
Автор | |
Ninja 35 ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Абе од секое дрвце не бива свирче....така и од секој човек не бива претседател, колку и да сакаш со сила да го направиш....
Малку му е што има рејтинг 1%, што плеска глупости кај и да се појави, па сега сака да лаже да биде ист како и неговиопт партиски шеф. Ама странците пратат наши медиуми, па така лесно ја заприметија глупавата лага на Ѓоргета наш, па уште и му се заканија со тужба....
![]() И нормално...Ѓорге не бил крив, десетте новинари што биле таму, погрешно го рабрале по обичај (сите до еден) ....
Абе срамота за државата е вакви креатури да ја преставуваат и да ја кројат државната политика...срамота...
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
![]() |
|
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Некако ми е во сенка на Груевски.
|
|
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Луге мои до кај стасавме, да му претат со тужба на претседателот
![]() Претседателот ја лажел Дорис Пак?! |
|
![]() |
|
marsovec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Така и да му направиш...Не отишол подалеку од едно обично УЧЕНИЧЕ....Срам ми е да размислувам за "длабокоумните" негови мисли ....
![]() |
|
СЕ Е КОНЕЧНО САМО ГЛУПОСТА Е БЕСКОНЕЧНА - САМО КАЈ НАС
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
ај не го карајте, гревотичка е, видете го како прави puppy dog face
мене кога ќе го видам на тв ми иде вака да му направам ![]() |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Веројатно работи, бидејки сепак е свесен дека
наивно е да се верува дека кога ќе го смениме иметo ќе се реши се', бидејќи е можно тогаш да ни поставуваат услови Србија, Албанија или Бугарија. Мислам дека им преседнува и “лагодниот живот и белосветските прошетки“. Уствари работи нашиот претседател, ама има и мака во која никој неможе да му помогне, а најтрагиќно е што ни сам не може да си помогне ![]() Иванов се плаши од други вета во ЕУ |
|
![]() |
|
Ѕвончица ![]() Сениор ![]() ![]() Ice Cold. Регистриран: 07.Август.2010 Статус: Офлајн Поени: 448 |
Чоеков си се најде на висока функција, и глас не му се слуша..Исчезна, испари. Заборавам и кој е, и што е, и како е. Државата иде во неповрат а тој, а тој ладич, си ужива. Браво..
![]() |
|
![]() |
|
marsovec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Април.2010 Статус: Офлајн Поени: 3378 |
Точно е ...народот бара она што не може (од Иванов) да добие...Но кога незнае како и од кого да бара...ќе (си го) добие...Така е за жал.Затоа што кај нас сите се занимаваат со политика а поим немаат за основните права и обврски и на граѓаните но и на институциите на системот... |
|
|
|
![]() |
|
Пусти народ..бара нешто што не може да добие
![]() Претседателе, најдете ми работа!Освен работа, кое е уставно загарантирано право, но за што претседателот нема надлежност, во канцеларијата во центарот на Скопје и Одделението за поплаки и предлози во кабинетот на Иванов често стигнувале и барања шефот на државата да им помогне на луѓето да добијат социјална помош. Потоа имало поплаки за други државни органи, како и ургенции да им се забрза некој судски процес во кој тие биле странка. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Врската меѓу претседателите на Македонија и народот нити постоела нити ќе постои додека го имаме овој изборен модел. Ние и немаме претседател-односно имаме ама по урнекот -англиска кралица.
Кај нас доминантна личност е премиерот бидејки е лидер на позициска партија (па додека неговиот рејтинг полека слабее се крча -му расте на тој од опозицијата). Се случува точно она што и претходниците го кажаа- се ставаат на ист кантар две функции кои се немерливи и нормално дека лидерот на партијата (во овој случај Груевски) го фрла во сенка претседателот. Активностите во надворешната политика и не му се толку мали, колку што не се забележуваат. Во краен случај таквото претседателство нашите претсдеатели сами си го прифаќаат. Врската не може да се загуби бидејки и ја немало-нивното “невестинско оро“ уште на изборите им го играат други. |
|
![]() |
|
LiDivio ![]() Модератор ![]() Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Па сите симпатизери на ВМРО гласаат на анкетите за Грујо, а не за Хорхе.
![]() |
|
![]() |
|
Koi site...site 20%.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
LiDivio ![]() Модератор ![]() Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Па во анкетите се гласа само за еден политичар, а кога таму го има Груевски, сите гласаат за Груевски.
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 1819202122 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |