![]() |
|
Толтеци |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Автор | |
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Karlos Kastaneda tvrdese deka ucnjeto sto go opisal e u stvari toltecko...go simnav dokumentarecot za nego od negovite ucenici...nikoj ne im e kriv na lugeto sto gi svatile ozbilno negovite knigi...jas uzivav dodeka gi citav, no niednas ne poveruvav...
|
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Kristin969 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Октомври.2007 Локација: Scotland Статус: Офлајн Поени: 340 |
![]() |
|
Ljubov i Svetlina!
|
|
![]() |
|
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
imam nesto citano ... za Toltecite ... ama da ne tresnam glupost ... ima vo Mexico piramidi Teotichuan ... mislam taka nesto ... ja gledav preko google_earth .... toa e edna siroka ulica preku 100 m ... prava ... i ima na pocetokot - soba za inicijalizacija ... pa se odelo po toj patot ... do piramidata na mesechinata ... i tamo nekoi obredi se pravele .... i posle se odelo vo piramidata na Sonceto ... i tamo obredi ... i gi snemuvalo tie taka da recam inicijaliziranite ... t.e. zaminuvale vo druga dimenzija ... ama imalo nekoe divo pleme Acteki ... ja ponistile civilizacijata na Toltecite ... i pocnale da pravat rituali ... so vadenje na srceto ... i koga stignale spancite ... fakticki se sretnale so Actekite ... dodeka Toltecite gi snemalo ... ??!!?? plus ... site piramidi imaat pravec sever-jug ... idealno ... a vamo Teotichuan e malku nakoso ... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dobiv lekcija pred nekolku godini ... od eden moj dobar prijatel ... 1. prifakaj taka kako sto e ... i 2. plivaj nadolu po rekata ... denes pak lekcijata za plivanje ... i ona za umna ... kakva varijacija mi napravi ... inaku Bog e Beskonecna svest ... taka toa si go protumaciv ... po malku me zbunuvas ... ama ok e ... ![]() Изменето од marco_antony - 10.Октомври.2007 во 13:22 |
|
![]() |
|
![]() |
|
Kristin969 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Октомври.2007 Локација: Scotland Статус: Офлајн Поени: 340 |
a ne sum umna....mnogu poveke bi sakala da sum svesna, otkolku umna....
|
|
Ljubov i Svetlina!
|
|
![]() |
|
ne treba da se boris so sebe, koga se boris so zivotot, toj sekogas pobeduva......neka te nosi rekata, plivaj niz nea, ne odi vo sprotiven pravec i ne toni.....samo plivaj......taka najdobro ke naucis da prifakas se sto ti nosi zivotot.......imaj ubav den
|
|
Ljubov i Svetlina!
|
|
![]() |
|
се сложувам кристин ... ама тоа е тешка работа ... со некој може ќе се сложувам ... со некој не ... среќен му пат ... ама како со себе ... неможам да му речам ... среќен ти пат ... се осеќа дека си умна особа ... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
целиот живот треба да работиме на себе и на подигнување на својата свесност.....само така ќе напредуваме и ќе станеме подобри луѓе!
![]() ![]() ![]() |
|
Ljubov i Svetlina!
|
|
![]() |
|
ти благодарам Кристин за темава ... многу работа ми отвори ... врз мене ... ќе треба многу да се делкам ... и тоа салам ... ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Ljubov i Svetlina!
|
|
![]() |
|
се враќам на првиот споразум- секогаш бидете свесни што зборувате.....во контекст на ова ке спомнам еден афоризам
Некои луѓе зборуваат што знаат, а други знаат што зборуваат!
Вашите зборови имаат тежина, и треба секогаш да се одмерени и насочени на вистинското место со добра мисла и добра намера.....
|
|
Ljubov i Svetlina!
|
|
![]() |
|
третиот споразум значи да не ги базирате вашите заклучоци на претпоставки, туку на факти......на она што сигурно сте го слушнале или сте го виделе, а не на вашето размислување околу нешто...
|
|
Ljubov i Svetlina!
|
|
![]() |
|
се извинувам на модераторите на овој форум филозофија, не погледнав дека се други двајца модератори.....
марко, вториот споразум значи ништо да не сфаќаш лично, кога некој ти се обраќа или било кој, се што кажува прво важи за него.....ако е налутен, не значи дека ти си виновен, тоа значи вториот споразум.
ако научиш да не ги сфаќаш лично зборовите на другите луѓе, ке се чувствуваш многу полесно (се извинувам на другите членови што се обраќам само на марко, важи за сите, а најнапред за мене, и јас учам заедно со вас). Кога тоа ќе стане секојдневна примена, тогаш пак ќе разговараме за твоето искуство....
![]() ![]() |
|
Ljubov i Svetlina!
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |