![]() |
|
Спиритуална јога |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Автор | ||
marco_antony ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
dusata na covekot e kako svetlinata na svekata ... site zemaat sveki ... ama nema svetlina ... posle toa eden ke zapali ... i toa ke go prenese na drugite ... kako se pali svetlinata ... na slicen nacin e i dusata na covekot ... prijaten i uspesen den !!!! ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
|
Jas mislam deka lugjeto nemaat dusa, tuku deka tie se dusa. na prvo mesto e dusata pa posle ostanatoto. samo tesko se gleda.
|
||
![]() |
||
Анжелика ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 147 |
|
Според мене постои апсолутна вистина и тоа е нашиот Создател - Бог. Постојат и, од Него поставени, апсолутни морално-етички стандарди. Бог како наш Творец најдобро си ги познава Своите созданија и затоа е компетентен да ни каже што е добро, а што лошо за нас. се согласувам апсолутно со тебе, Бог е нашиот Творец, Вистина, за тоа и зборувам, само може не си ме сватил не сум се изразила добро. Душата наша е дел од Бог во нас. а Бог нас ни оставил слобода на избор така за убијците во нашиот свет има судство, полиција.... значи не зобрувам оправдување на убиствата, асолутно не. кажувам на начинот на кој секој го спроведува тоа што го прави. ако за мене нешто е во ред, не мора да биде и за тебе. и обратно. а злоделата се резултат на крајно изопачени умови кои си наогаат оправдување во злоделата. зборувам субјективно, објективно злоделата не се одобруваат. тероритичките напади и нивните следбеници имаат свои цели вистини за нив оправдани, за поголемиот дел од светот не. секој создава вистина која ја сватил од своето животно искуство, средина во која живеел и израснал. значи разни вистини. А потполно се согласувам со тебе. Бог е нашиот Создател. |
||
..........
|
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Зошто сметаш дека убијците имаат малку душа и се тотално слепи? Па нели самата погоре спомнуваш дека вистината во, како што велиш, тродимензионалниот свет е РЕЛАТИВНА? Значи нема апсолут, нема апсолутни морални стандарди во тродимензионалниот свет и според тоа секој убиец може да си направи свој сопствен кодекс на морални вреднсоти каде на пример убиството е света работа и доблест.
Хитлер бил убеден (согласно својата индивидуална вистина и самоправеднсот) дека прави добро со тоа што сакал да создаде една "чиста аријевска раса" на луѓе со тоа што ќе ги елиминира евреите, ромите, инвалидите итн. Со тоа само сакал да ја убрза еволуцијата на луѓето, природната селекција..ништо лошо согласно неговата вистина.
Нешто не штима нели? Знам, но тоа е последица од релативизирањето на вистината и негирањето на апсолутни морално етички норми.
Според мене постои апсолутна вистина и тоа е нашиот Создател - Бог. Постојат и, од Него поставени, апсолутни морално-етички стандарди. Бог како наш Творец најдобро си ги познава Своите созданија и затоа е компетентен да ни каже што е добро, а што лошо за нас.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
Анжелика ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Мај.2006 Статус: Офлајн Поени: 147 |
|
добро, ти си ги толкуваш нештата од светот поврзани со к*ранот. тоа е во ред тоа си учел тоа си го прифатил и го применуваш во аспектите во твојот живот. Алах за тебе, Исус за христијаните , Буда за будистите е исто. сепак треба да се истражува и во други работи кои можеби немаат сите врска со мухамед. јас и ти сме поврзани. двајцата имаме душа. само сме растеле во различна средина, во различна религија. јас сум ти, и ти си јас. мајка ни е природата. ![]() Изменето од Анжелика - 01.Октомври.2007 во 23:56 |
||
..........
|
||
![]() |
||
|
апсолутната вистина значи во спиритуалниот свет каде сме надвор од простор и време, т.е. нашата душа, каде се е едно. додека пак тридимензионалниот свет е комплексен каде она што е денес вистина утре може нема да биде. значи релативна ВИСТИНА. ние со нашата душа сме во спиритуалниот свет, а нашето тело во тридимензионалниот. нашата несвест не ни дозволува да продреме подлабоко. инаку за убијците мислам лично дека имаат многу малку душа, тотално слепи чим убиваат луѓе. немам коментр околу тоа не сум јас тука судија за убијците. кажувам мислење. кој како го разбира е секако во ред. не сме сите исти.
![]() |
||
..........
|
||
![]() |
||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
|
Eve kako jadnici prefrlaat ema vo pogresna nasoka. Za Bio energijata: Poznavajki go Dzinsko Sejtanskiot svet,koj Allah dz.s ni go opisal vo Qur'anot i Muhammed s.a.w.s vo Hadisite,togas povtorno se e kristalno jasno. Kazavme deka na Dzinovite i Sejtanite dadena im e izvesna mok sto moze da se kaze i energija so koja barataat. Nam ni e sosema poznato deka vo svetot moze da postojat,no mnogu retko i onie koi imaat bozestvena energija vo sebe. Nie toa voopsto ne go negirame so napomena deka takvite se naj pokorni sledbenici na Muhammed s.a.w.s. |
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Дали тука зборуваш за релативни морални и етички вредности?
Дали ова погоре може да се протолкува во стилот секој си има своја вистина, секој си прави што сака, сите сме во право, не постои ни колективна ни индивидуална одговорност...
Јас убивам човек и согласно мојот морален кодекс тоа е ок, тоа е мојата вистина и сите треба да се толерантни на мојата вистина
![]() Можеби не мислиме на исто, затоа биди поконкретна, да го спуштиме малку филозофското ниво, почни да илустрираш, давај примери..
Каква е таа апсолутна вистина во спиритуалниот (духовниот?) свет? Што претставува таа? Посебно те замолувам за ова да ми објасниш.
![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
од каде знаеш дека Бог нема да прати друг човек. знам луѓе што лечат со биоенергија, со методи со икс начини. дали тие паднале така од небо или има Бог и во нив. ако к*ранот е толку добар зошто тогаш муслиманите се најголемите припадници во терористички групации.
религиите се само поделби. сите сме исти инаку. сите имаме срце. и разум кој кај кого како размислува. ![]() Изменето од Анжелика - 01.Октомври.2007 во 23:21 |
||
..........
|
||
![]() |
||
Miralem1 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 1548 |
|
Me potsetuvas na Mototo na Hitler: "Lagata neka bide golema,neka bide ednostavna.... povtoruvaja pokepati i konecno lugeto ke poveruvaat vo nea !"
Do nekade si vo pravo,no ubavo e da se nadovrzam :)
Lagata sekogas ostanuva Laga. Ima edna kuneska pogovorka "Iako iljadnici luge veruvaat vo gluposta,taa i ponatamu ostanuva glupava"
Da se doznae Vistinata preku lagata e edno a da se veruva vo lagata kako vistina e drugo. Vistinata postoi blagodarejki na lagata,neli... da ne bese lagata,nemase da znaeme i sto e vistina.
Na istava tema kazav deka trudot za lagite na tie Avtori e ustvari dokaz za Vistinata koja Allah dz.s odavna mu ja objavil na poslednit negov Bozji pratenik Muhammed s.a.w.s.
Za da se zagusi poslednata Bozja objava-Qur'anot i za da se ottrgne od racete na lugeto,se izisluvaat i se pojavuvaat sekakvi nekakvi dvizenja koi nudat logicki poprifatlivi "veri".
Povtorno ke kazam.Na covekot polesno mu e da poveruva vo nesto sto e "logicki" No,dali mojata logika,so koja jas donesuvam zaklucok na slucuvanjata i rabotite e edinstven ispraven barometar so koj ke gi zemam rabotite za tocni ? Kolku pati nesto sto ne e logicki za prifakjanje go prifakjame kako takvo ?
Dali nasata logika moze da svati kako nastanal svetot od nisto ? Nemoze.
Otidov predaleku.
Sekti i sekti,dvizenja i dvizenja ima koi ni zboruvaat za nadgraduvanje na svesta za stepeni na povisoko nivo na svesnosta,koe VEKE E OBJAVENO,samo sto USLOVITE SE DRUGI i pologicki za covekoviot um,kako bi go na polesen nacin privlekle i ottrgnale od vistinskiot pat. E citajki gi site tie LAGI ustvari mi ja potvrduvaat Verata vo EDINSTVENIOT BOG.
Acelera si gi izbrisa nejzinitepostovi.
Napisa ednas deka covek moze da dostigne do stepen na telepatija,sto za mene e SOSEMA NORMALEN I JASEN POIM dodeka za nea bese nesto posebno i nadnaravno... kako i za poimot Telekineza.... citajki gi ovie raboti,jas sum vooduseven i iznenaden od Mokta na Allahovata vera,sto toa jas ODAVNA SUM GO ZNAEL a za nekoj misli deka se raboti za luge koi gi otkrile tajnite na svetot. Znaci za nekogo Lagata postanuva "vistina" a nekoj Lagata ja prepoznava poznavajki ja Vistinata.
|
||
Alija ra je rekao:Znanje je bolje od imetka.Znanje te cuva a ti cuvas imetak.Znanje je sudija,a bogatstvu se sudi,umrli su oni koji su gomilali bogadstvo,a ostali su oni koji su sakupljali znanje
|
||
![]() |
||
|
зборувам за луѓето, кај природата е така, впрочем таа не учи секојдневно како треба. а кај луѓето постапките мои кои се спротивни на твоите, имаат вистина и кај мене и кај тебе. различно се толкуваат и доживуваат. а пак и јас ке бидам во право и ти од наша гледна точка. затоа е и таа комплексност. додека во спиритуалниот свет е една апсолутна вистина. болеста кај нас и несреката се најголеми лаги. но кој ги толкува така. ![]() |
||
..........
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Многу вистини може да има ако тие вистини се однесуваат за различни работи. Но за една работа постои една вистина. Ако постојат две различни вистини за една работа, тоаш или првата ќе е лага или втората. Не може да се каже за едно овошје дека е и јаболко и круша во исто време. Ако првиот исказ е вистина, тогаш вториот е лага и обратно.
|
||
|
||
![]() |
||
|
има многу вистини, затоа тридимензионалниот свет е комплексен, за некого една вистина, за некого друга вистина. но надвор од таа димензија се е едно. ама како што кажавме нашиот ум е толку ограничен и мал што за него тоа не е така.
|
||
..........
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Сакаш да кажеш дека преку лагата се стигнува до Вистината? |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |