![]() |
|
ЗНАЦИТЕ ЗА ВТОРОТО ДОАЃАЊЕ НА ИСУС |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 6> |
Автор | |
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
TE MOLAM SAMO KAZI MI STO SO MIRALEM?
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
И ова Евангелие за Царството ќе биде проповедано по целиот свет, за сведоштво на сите народи, и тогаш ќе дојде крајот.
Матеј 24:14
Евангелието годиниве се проповеда најактивно и најмасовно по сите држави како никогаш досега. Илјадници христијански мисионери дури и со живот плаќаат во некои земји каде е зазбранета евангелската активност за да ја исполнат оваа Христова заповед. Пет до дванаесет е, се чека само уште неколку уши да ја слушнат евангелската порака и тогаш, како што вели Христос, ќе дојде крајот.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
и знаците
1) Скоро во секој континент има една постојана струја на шарлатани и харизматици кои ги водат луѓето по нив. 2)
Следниве статистики покажуваат колку драматично проблемот на војна е во
пораст, во пркос согласноста на човечките напори, како никогаш порано,
да се спречи: 3) Масовните проблеми на глад и чума ни се добро познати. Сидата е надалеку најголемата светски распространета епидемија за која се знае. Релативно скората појава на земјотреси кои настануваа во неочекувани места можат да посочат дека почнуваме да го гледаме и исполнувањето на знакот за земјотреси. 5)Исцрпувањето и расипувањето на природните ресурси, загадувањето на воздухот, морето и озонската обвивка, здружени со заканите од епидемии и нуклеарно уништување посочуваат на идното уништување на сегашниов свет.
|
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Христовите зборови во Мт.24:36 јасни се во тоа дека никогаш нема да го
знаеме точното време на неговото II доаѓање: "за тој ден и час никој не
знае, ниту ангелите небесни, а само Мојот Отец" (ср. Дела 1:7). Меѓутоа
кога учениците прашаа "Каков ќе биде знакот за Твоето доаѓање?" (Мт.24
:3), тој не им кажа дека на прашањето е невозможно да се одговори. Туку
им даде знаци кои ќе бидат видени во светот и кои ќе го претходат
неговото враќање. Исус немаше да ги даде нив освен ако намераваше
генерацијата која ќе живее тек пред неговото доаѓање да може јасно да
увиди дека навистина живее во "последните дни". Постои добра причина за
надевање и верување дека сме во самите тие последни дни.
ЗНАЦИ НА ХРИСТОВОТО ДОАЃАЊЕ Во Матеј 24 и Лука 21, Исус говореше за едно време кога 1) Ќе има лажни пророци кои ќе тврдат дека се Христос 2) Војна и насилие ќе ја исполнат земјата 3) Ќе "има глад, и зарази, и земјотреси" 4) Ќе има и апостаза од вистината 5) Срцата на луѓето ќе им застанат од страв поради очајната состојба на настаните врз земјата; "загрижени од она што ќе го снајде светот" (Лк.21:26 N.I.V.). |
|
![]() |
|
rome ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
brza i anakin ako ve intersira za temata ok ako ne nemojte so gluposti.a ke se p[otrudime da vi objasnime samo ako ste realni so prasanjata.
|
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
ne,be brat,....eve diskutirame za realni raboti,...kakov vernik te spopal?!
![]() |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
brzo ti pak tuka.?. si stanal vernik, prokletnice predavnicki
Изменето од anakin - 16.Јули.2007 во 18:45 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
edna mala kometica(vo sporedba so zemjata) ,..ili meteor moze da ja pomesti?,...siguren si?,....a,dobro pochna,..
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Документарецот бил научна фантастика. Земјата, како затворен систем, има свој константен момент на импулс (количество на движење) и ништо внатрешно не може да ја исфрли од оската на движење. Арктикот и Антартикот се дел од Земјата и нивното топење не може да влијае на нејзиното движење околу Сонцето, а исто така занемарливо би влијаеле и на ротацијата на Земјата (поради занемарливо малата промена на нејзиниот облик).
Земјата може да излезе од оската на движење само со надворешна интервенција (метеори, комети или било што друго).
|
|
|
|
![]() |
|
LEGENDA ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 359 |
ne moze da bide taka ama ne mozam da pojasnuvam sea dolgo e se karam na politika
|
|
www.hjspain.com
|
|
![]() |
|
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
eeee ke ima kraj.........
Imase eden dokumentarec deka kao krajot na svetot ke bide posle globalno zatopluvanje...fintata bese deka ke se stopat arktikot i anatrktikot i zemjata ke bide poplavena .... a toa imalo nekoe dejstvo za zemjata da izleze od oskata na dvizenje....sea kolku bea u pravo i dali bese bas taka ne se sekavam....odamna go gledav |
|
end off days 15...14...13....
|
|
![]() |
|
LEGENDA ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 359 |
U biblija li pise za tie 144 iljadi evrei ili posle toa ne sfativ ?
ja ne veruem u toa ke se spasat samo cistite dushi mada ne veruem deka ke ima kraj |
|
www.hjspain.com
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Messenger, Верата во Христос е единствен услов за спасение. "И така, бидејќи оправдани преку вера, имаме мир со Бог" (Рим. 5:1) "А и Писмото предвиде, дека Бог преку вера ги спасува народите.." (Гал. 3:8) "Законот ни беше наш воспитувач до Христос, за да се оправдаме преку верата.." (Гал. 3:24)
"..туку по праведноста која доаѓа преку верата во Христос" (Филип. 3:9) "мудроста која води кон спасение преку верата во Исус Христос" (2 Тимотеј 3:15) "за да примат проштевање на гревовите и наследтво меѓу осветените преку вера во Мене (Христос)." (Дела 26:18) "секој кој верува во Него добива проштевање на гревовите преку Неговото Име" (Дела 10:43) "Ова ви го напишав вам кои верувате во името на Божјиот Син, за да знаете дека имате вечен живот." (1 Јованово 5:13) "Секој кој ќе го повика Господовото Име, ќе биде спасен." (Рим. 10:13) |
|
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Dobro, jas ke bidam sega takanarechen "devil advocate", pa ke vi ja prenesam porakata na eden del od tie 8 milijardi lugje koi si velat:
- Koga veke ne postoi nikakva garancija deka ke go prezhiveam eventualno unishtuvanje na zemjava ako toa bi se sluchilo utre na primer, bez obzir vo koja vera sum i kolku se molam bidejki ne sum nezhenet evrein i se ushte sum zhiv, pa kako takov nepodoben za procenuvanje na mojata chistina i vrednost pred Boga, togash ajde barem da go uzhivam zhivotot kako sto mi se dopagja vo momentov. Ili so drugi zborovi. ako je bal, togash neka e maskenbal! I taka ke ischeznam so ostanatite 8 milijardi lugje bidejki ushte od dete imam nekakvi grevovi, pa togash neka go napravam toa tancuvajki vo moj ritam i so moja muzika! I toa e edna od vistinskite reakcii na lugjeto sto gi imame nie vo svetov kade zhiveam jas, kako direktna posledica od pishuvanjata vo Noviot Zavet. I potoa se chudime zoshto nekoi raboti vmesto da odat na podobro se dvizhat od losho kon polosho. Toa kaj mene se vika "self fulfilling prophecy". |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |