![]() |
|
Нострадамус |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 7> |
Автор | ||
Omar ![]() Сениор ![]() ![]() Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Нострадамус
Нострадамус бил во неговите доцни четириесетти кога започнал често да запаѓа во состојба на транс и да му се јавуваат визии за иднината. Почнал да ги запишува предвидувањата во стихови на латински, француски и грчки, објавувајќи ги неговите познати „Centuries “ попознати како „Пророштвата на Нострадамус“ во 1558 година. Нострадамус се женел два пати, ја изгубил својата прва сопруга и две деца за време на епидемијата од чума. Тој починал на 2. Јули 1566. година. Неговите пророштва биле преведени на англиски во 1672. а во 1781 биле забранети од римокатоличката црква. Ироничничниот пресврт на настаните се состои во тоа што Нострадамус во 1553 при средбата со една група францискански монаси се фрлил на колена, допирајќи ја мантијата на еден од нив, Феличе Перети. Запрашан зошто го сторил тоа, тој одговорил дека морал да се поклони „пред неговата Светост“. Деветнаесет години по смртта на Нострадамус, Перети бил востоличен во папа, познат како папата Сикст V.
Толкувањата на експертите за предвидувањата на Нострадамус за балканските војниПророштвото за оваа војна му е посветено на некој кој што Нострадамус го нарекува „тиранинот“. Според неговите предвидувања Словените ќе го „сменат нивниот принц“ и ќе „кренат војска во планините“ кое што можеби се однесува на герилска војна. Зборува за времето „кога северниот пол ќе се обедини“ (НАТО?), и посочува многу географски референци поврзани со Балканот како Грција, Италија и Медитеранот. Војната се предвидува дека ќе се случи кога „орелот“ (САД) и „петелот“ (Франција) ќе застанат заедно. Исто така се спомнува и времето кога Англија, Полска и Чехословачка (сега Чешка и Словачка) „ќе формираат нов сојуз“. Спомнатите три земји од поранешниот источен блок пред извесно време му се приклучија на НАТО. Предвидел дека Алијансата ќе победи, дека војната ќе трае седум месеци, и дека можеби ќе се прошири и надвор од Балканот, движејќи се на север, но дека по војната ќе има „мир на земјата за долго време“.
Толкувањата на експертите за предвидувањата на Нострадамус за нападот врз Светскиот Трговски Центар„Во
годината на новиот век и деветте месеци, од небото ќе дојде големиот
крал на теророт. Небото ќе гори над четириесет и петтиот
степен....огнот ќе му се приближи на глемиот нов град...ќе има
грмотевици...Третата голема војна ќе започне кога градот ќе гори.“ Се разбира, не е само дека „експертите“ направиле погрешни толкувања- и јасновидците исто така не секогаш се прецизни во нивните предвидувања. Во суштина, многу такви предвидувања ја промашуваат својата цел. Времето ќе покаже дали косовскиот конфликт или пак нападот врз кулите близначки се иницирачки искри за некој поголем конфликт. Што се однесува пак до крајот на светот, Нострадамус предвидел дека тоа ќе се случи во 3786 или 3797 година, зависно од тоа на кој експерт повеќе ќе одберете да му верувате. Криптична нумерологија: Првиот авион кој удри во куите беше летот 11 на American Airlines; |
||
![]() |
||
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
|
Zatoa shto ne postoi ,zatoa nemozhat da ja vidat,zatoa shto se kreva bezpotrebna fama.
I da,Nostradamus nikade ne navel nitu datumi ,nitu pak nekade ja ima spomnato fiktivnata planeta.,tuku na Maite im zdodealo da pravat kalendari ,pa zaprele na toj datum
![]() |
||
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
||
![]() |
||
Sunny ![]() Сениор ![]() ![]() Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
|
abe pa ti ... od kaj znae NASA... zar im veruvas
![]() ![]() Изменето од Sunny - 09.Јануари.2010 во 15:51 |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
![]() |
||
![]() |
||
vlad0 ![]() Сениор ![]() ![]() Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
|
епа вака: планета како нибуру не постои, да постоеше ќе имавме слушнато од наса но не постои. читај те на страната од наса и ќе видите дека нибуру не постои |
||
![]() |
||
Sunny ![]() Сениор ![]() ![]() Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
|
a togas ko se pojavila Nibiru ... i togas gi imalo istite posledici ko ovie sto ke se sega?
![]() |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
![]() |
||
![]() |
||
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
|
Јас нешто читав некаде ( не знам баш точно ) дека планетата Нибуру треба да се појави во 2012 година и тогаш ќе се најде помеѓу Земјата и Сонцето. Земјата ќе престане да се врти и поради тоа морињата и океаните едноставно ќе се “излеат“ и ќе поплават се`.
На едната полутопка ќе биде само ден, а на другата само ноќ. ![]() Таа планета се појавила и пред не знам колку точно години, и сега следниот пат кога ќе се појави е 2012. Дали планетата Нибуру може да се поврзе со потопот што се случил пред многу години? ![]() Ако планетата Нибуру се појави 2012 година зошто научниците сеуште не можат да ја видат ![]() |
||
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
||
![]() |
||
|
... ![]() ![]() ![]() Za magnetnite polovi ... toa ne go kazal Ajnstajn, toa e kazano mnogu pred nego, tie postojano se menuvaat, normalno vremenskiot ciklus e pogolem, no se menuvaat. Denes magnetniot severen pol se naoga vo blizina ja Zemjiniot geografski juzen pol. Zemjiniot magneten pol se "pomsetuva" za 3' godisno kon severo-zapad (magnetna deklinacija). Sto znaci polovite mnogu pati se zamenile do sega, ama niti ednas ne izgrea Sonceto od zapad. ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Tiggy Vicious ![]() Сениор ![]() ![]() Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
|
Како што имам чуено и прочитано, Нострадамус, со цел да ги зачува своите списи од непријателите, тој своите пророштва ги “облекол“во таинствени симболизми наречени „кватрени“
![]() Во своите стихови тој, освен француски, употребувал и латински зборови, нумеролошки ознаки... ![]() Меѓутоа овие пораки, ретко кој од обичните луѓе можел да ги разбере, со исклучок на упатените во нумерологијата и кабалата ![]() |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
![]() |
||
Lithium ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
|
Книгата е на српски јазик и всушност повеќе е како толкување на стиховите од Нострадамус од страна на некои научници. Пишува во книгата дека никаде во стиховите нема споменато дати и години, само како што кажав еднаш 1999 ![]() И сега научнициве сметаат дека и стиховите не се хронолошки распределени. По некоја нивна логика се обидувале да ги распределат и на крај има коментари за неколку стихови кои наводно се напишани за 2012 година. ![]() Јас не знам дали навистина сето ова е точно, не знам ни дали да верувам. Ама кога ќе ми текне и на календарот на Маите кој наводно завршува во 2012 год, ме тера да се подзамислам малку ![]() |
||
|
||
![]() |
||
vlad0 ![]() Сениор ![]() ![]() Титула нема поради неплатени сметки Регистриран: 18.Ноември.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 2263 |
|
маите предвиделе дека на оваа дата 21.12.2012 ќе се случат климатски промени.
каква врскаима тоа кога секој човек знае дека уште сега сме сведоци на климатски промени. значи во 2012 ќе ја дочекаме 2013 и ќе си речиме среќнанова 2013... |
||
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!
|
||
![]() |
||
Omar ![]() Сениор ![]() ![]() Too young to die... Регистриран: 22.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 12633 |
|
Vikas nema pisano dati, a 2012 posledna godina??? ![]() Ti veruvas deka toa e taka??? Nostradamus vo knigata sto jas ja imam citano NIKOGAS ne pisuval dati radi edna cel, BOGATITE ke se spasat, a SIROMASITE ke stradaat... ![]() |
||
![]() |
||
|
Ја читам сега деновиве “Пророштвата на Нострадамус“. Убаво е објаснето во книгата дека стиховите се навистина тешки за објаснување, дури и не може да се сфати што Нострадамус сакал точно да каже. Човекот никогаш и никаде не споменал дати и години. Само еднаш ја споменал годината 1999.
Исто така и точно ја предвидел неговата смрт, само не датумот и годината. Го предвидел големиот пожар во Англија и некои војни. Интересно ми е што во книгава има напишано објаснувања само до 2012 година, понатаму нема, завршува ![]() Е, во 2012 пишува дека ќе заврши тешката војна во Франција што ќе почне во 2010 ( оваа година ) ![]() |
||
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
ја викам дека утре ќе биде крај на светот
ми верува некој? ![]() |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
![]() |
||
гјувеза ![]() Група ![]() Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 75 |
|
Сепак предвидуваат дека ќе има промени но никој ни Маите ни Нострадамус нигде нема запис за крај на светот ,библијата тоа најубаво го опишува
|
||
Ако некој прави чекор назад ....не се радувај ...можеби зема залет....
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |