Испечати | Затвори го прозорот

Нострадамус

Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Стил на живот
Име на форумот: Мистерии и астрологија
Опис на форумот: Хороскоп, сонови, гледање во кафе, во карти, во раце, во НЛО...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=8296
Датум на принтање: 21.Ноември.2024 во 21:07
Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com

Тема: Нострадамус
Постирано од: ^mackica^
Наслов: Нострадамус
Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 02:31
sto bi rekle za nego i za negovite predviduvanja,pameten covek bil,pocnaa da se ostvaruvaaat negovite predviduvanja,a dali kje se ostvari se pa i ona najstrasnoto....sto mislite

-------------
ja nisam luda al zivim ludo

Коментари:
Постирано од: rome
Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 05:19
toj ona sto go pisuva je tolku iskomplicirano sto nemozat tocno da go prevedat ama ako nesto se sluci vo svetot lugeto prbvaat da go ispletkaat toa vo ona sto toj pisal,za mene toj ne je tocen .

-------------
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel

Постирано од: chuchuliga
Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 11:15
Памтам дека во девеесетите гледавме некаков филм со Орсон Велс снимен во 70-80ти, во кој тој ги кажува „страшните“ пророштва на Нострадамус.
И ништо од тоа не стана.
Сето тоа е напишано премногу симболично и неконкретно(и со сосема друг јазик и начин на изразување) што може да се толкува на милион начини.

Постирано од: MisIcA,
Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 11:52

bidejki ja imam knigata od toa sto e zapisano odnosno protumaceni stihovite nema vrska.

vo knigata poslednite stihovi se do 2002 god kade sto se predviduva golema islamska vojna na jadransko more(seuste ja nema )LOLLOL kako i silen zemjotres na apeninskiot poluostrov kade sto italija ke se oddeli od nejziniot severen del (abe uste cekam zemjotres da me potopi)LOLLOLkako i golema studena vojna megju anglija, francija i italija.
sega ova da ocekuvame vo idnina ili od ova nistoDeadLOLLOL

ne veruvam na nieden stih kako sto e protolkuvan a najmalku na filmot (koj e sniman spored knigata)koj e mizerno napraven

-------------
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш
за боите...(модератор аџија)

Постирано од: Isis
Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 11:56
Неговото правилно име е Michel de Notredame. Роден е во Saint-Rémi, Прованса на 24 декември 1503 година. Татко му бил нотар во своето време и тоа му овозможило да студира медицина на Универзитетот во Montpellier. Дипломира на 22 години, иако со медицина не се занимаваше до својата 26 година, кога и го доби својот надимак Нострадамус, латинизирана варијанта од неговото презиме. На оваа возраст Нострадамус се жени и имаше две деца. Но, црната треска која направи пустош низ цела Франција беше обележана и со смртта на неговата жена и двете деца.

Терапиите кои ги создаде Нострадамус спасија стотици животи што резултира со негово прославување меѓу народот. Оваа негова слава му овозможи да почне да се движи во Салонот на Прованса од кадешто се роди и неговиот брак со една богата вдовица со која имаше неколку деца од кои ќе го издвоиме неговото првороденче Цезар кон кого и беа адресирани неговите посмртни писма.

Истата година кога се роди и Цезар, Нострадамус ја издаде својата прва книга за рецепти на мармалади и козметика, но исто така ги издаде и своите први белешки со предвидувања.

После неколку месеци, кралицата на Франција, Каталина де Медицис оствари контакт со Нострадамус за да ја запознае неговата дарба за предвидување. Тоа му овозможи на алхемичарот да продолжи да ги пишува своите предвидувања, и на тој начин економски да ја искористува вербата на неговите современици.

Неговите предвудувачки белешки биле пишувани на тој начин што не ги почитувале јазичните и граматичките норми. Тој пишувал мешајќи хебрејски, француски и латински.
Некои критичари објаснуваат дека ваквиот начин на пишување всушност претставува еден вид на одбрана од евентуални обвиненија од страна на Црквата, а истовремено и начин како да ги оддалечи необразованите и љубопитните.

Во секој случај, овој начин на пишување се јавува како една голема контрадикторност, земајќи го предвид фактот за неговите врски со високите класи и француската монархија.

Групата современици кои го напаѓаа и не го почитуваа во врска со своевидниот начин на кодификација на документите на Нострадамус кажуваат дека тоа претставува начин како Нострадамус не би изнесувал конкретни претскажувања кои би ја покажале неговата „фарса“.
Од друга страна пак, некои критичари говорат дека Нострадамус во своите белешки со сигурност ги предвидел следниве големи настани од светски размери:

- Големиот пожар во Лондон
- Француската револуција
- Поразот на Наполеон на Ватерло
- Падот на моќта на Хитлер
- Шпанската граѓанска војна
- Двете светски војни
- Атомските бомби во Хирошима и Нагасаки ...

И вистина, доколку внимателно се простудираат белешките на Нострадамус може да се откријат доста интересни коинциденции со конкретни настани кои на некој начин со право предизвикуваат реален сомнеж да бидат сфатени како доста точни предвидувања.

Но, во секој случај не треба да се занемари и фактот дека голем број на предвидувања од страна на Нострадамус запишани во неговите белешки не соодветствуваат со конкретни настани, што од друга страна кажува дека дешифрирањето на истите може да нè доведе до доста тешки интерпретации.

Па затоа, доколку се обидувате да дешифрирате некои од белешките на Нострадамус, бидете внимателни како тоа ќе го интерпретирате.

-------------

Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 11:57
ШТО ПРЕДВИДЕ НОСТРАДАМУС
Од 2007 до 2012 трета светска војна, банкрот на САД... Периодот од 2007 до 2012 година ќе биде време на неволи, на многу војни, очај и зло, пишува на интернет-страницата „Нострадамус онлајн“ (њњњ.нострадамусонлине.цом) на која се објавени толкувања на пророштвата на најпознатиот светски пророк, Французинот Мишел де Нострадамус (1503-1566). Се споменуваат и надежи и ветувања, но од каде би дошле, тешко е да се заклучи.
Тврдењата се базирани на книгата „Кодот на Нострадамус: Третата светска војна“ (сличноста со „Кодот на Да Винчи“, веројатно, е случајна) на д-р Мајкл Ретфорд. Меѓу другото, книгата детално го опишува и периодот во кој влегуваме, како и клучните актери во него, на пример, Осама бин Ладен.
Поглавјето што се однесува на годините од 2007 до 2012 опишува како некој „луд водач“ од Блискиот Исток ќе дојде до нуклеарно оружје и со него ќе ја нападне Европа. Една бомба ќе заврши во источниот дел на Средоземно Море и ќе ги затруе рибите. Европските земји ќе се обидат да интервенираат, меѓутоа „водачот“ ќе го употреби остатокот од својот нуклеарен арсенал за напад на други делови од стариот континент, особено на Италија, а пред се на Рим. Но, и покрај сета лудост и моќта што ја има, тој челник се уште не е вистинскиот „антихрист“, кого Нострадамус честопати го споменува во своите пророштва, туку само негов претходник и помошник, кој ќе му го подготви теренот и ќе му го олесни доаѓањето.

Според толкувањата, периодот што следува ќе биде обележен и со природни катастрофи – земјотреси, вулкански ерупции и поплави, како и со климатски промени што ќе предизвикаат суши и глад. Елементарните непогоди особено ќе ги потресат САД, при што светската велесила ќе банкротира во обидите да се соочи со природата. Користејќи ја нивната тешка ситуација, „антихристот“ ќе ја преземе власта во Азија и на Блискиот Исток. Сето тоа заедно – стравот, сушите, гладот, непријателствата, поплавите и потресите, лудаците и терористите – според Ретфорд, ќе доведе до трета светска војна. Се на се, вистинско време на неволи. Од каде доаѓаат надежта и ветувањата, веројатно појасно ќе им биде на оние што ќе го прочитаат бестселерот.
Изворот на книгата се ракописи на славниот Нострадамус, кои членови на Италијанската национална библиотека ги пронашле во мај 2004 година. Наводно, синот на пророкот му ги подарил на папата Урбан Осми (1568-1644), а потоа речиси четири века лежеле скриени во римските архиви.

Со комбинирање традиционални методи и современи алгоритми, д-р Ретфорд дошол до техника за дешифрирање, која ја нарекол „Кодот на Нострадамус“.

- Ако се согласувате дека широкораспространетиот тероризам, насилствата на Средниот Исток и економската депресија може да водат кон трета светска војна, тогаш оваа книга е вистинско отворање на очите – вели авторот.

Освен актуелниот период, во неговата книга се опишуваат и досегашните активности на Бин Ладен, терористичките напади на САД, судирите на САД со Иран, односно со Северна Кореја.

- Се плашам дека подготовките за трета светска војна се случуваат пред нашите очи - рекол јорданскиот принц Хасан, во контекст на толкувањата пласирани во книгата на Ретфорд.

СПОРЕД СИМЕОН АТАНАСОСКИ

Македонија да ги забрза реформите

Астрологот Симеон Атанасоски уште во 1998 година во своите астролошки прогнози ги посочив како мошне опасни и деструктивни за планетата Земја периодите од 2010 до 2014 година, а особено 2011 и 2012 година.

- Во овој период повеќе планети создаваат редок астролошки феномен со крстовидна форма. Ваквиот аспект на т.н. тешки планети. Јупитер и Сатурн, во однос на „брзите“ Мек*р, Венера, па и Марс, предизвикуваат негативни промени на Земјата. Тие неповолно ќе се одразат во повеќе региони во светот, а на удар е Европа во 2011 година, додека во 2012-та Далечниот Исток и Западна Америка ќе се соочат со сериозна закана од поголем воен судир и нуклеарна закана - вели Атанасоски.

Според него, сигурни се земјотреси во Калифорнија и во Кина. Тој тврди дека со астролошките методи што ги практикува подолго време земјотресите може да се предвидат во релативно прецизен период со отстапување од максимум една недела. Споменатите земјотреси, по магнитуда го преминуваат 7-от степен по Рихтеровата скала.

- Јупитер и Сатурн го аспектираат полето на Стрелец, кое е врската со религиозните заедници во светот, па можноста за судир на најспротивставените групи во светот е максимална – објаснува тој.
Атанасоски смета дека Македонија треба да ги забрза реформите и да дејствува единствено од внатрешнополитички аспект, пред се во периодот од 2008 до 2010 година, за да не биде доведена прашањето за евроинтеграциите да биде ставено во втор план поради светската нестабилност, која ја очекува и Европа.

-------------

Постирано од: Mindy
Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 18:53
да да анакин, пазам  , ама не можев да се воздржам оти сакам да видам од каде ке и влезе ? LOLLOLLOL

брза, ма добра е Ацелера,  сите сме добри, само при крај сме со живците, знаеш како е на стари години, па секој си тера своја политика LOLLOLLOL

анакин брат, значи Нострадамус бил човек, пошто јас мислев дека е ѕвер LOLLOLLOL

а сега има ли останато потомци од него ?

таман за да сме у тек со темава Smile

-------------

Постирано од: brza
Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 19:17
kakvi stari godini,..?!!LOLAngryLOL,....a,nostradamus,...da im se posvetil na potomcite,...sega,nemashe da imame shto da chitame od nego,...

-------------
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein

Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 19:29
хехехе, со сум смотана LOLLOLLOLLOL

сега прочитав дека загинале жена му и децата LOLLOLLOL

а иначе негово хоби било астрономијата , така ли е брза ? LOLLOL
LOL

-------------

Датум на внесување: 10.Јули.2007 во 10:50
хахахахаха брза LOLLOLLOLLOL

Originally posted by ^mackica^ ^mackica^ напиша:

sto bi rekle za nego i za negovite predviduvanja,pameten covek bil,pocnaa da se ostvaruvaaat negovite predviduvanja,a dali kje se ostvari se pa i ona najstrasnoto....sto mislite

а шо ? има ли и паметни на овај свет ?
LOLLOLLOL

-------------

Постирано од: marco_antony
Датум на внесување: 03.Септември.2007 во 13:37

pisuval Nostradamus ...

sega nasa rabota e da vidime dali toa se ostvaruva ...

se nekade ima nekoj zemjotres ... cunami ...
razni katastrofi ...

od mozni mnogute nastani ...

edna e realnost ...

vcera gledav film so Adolf Hittler ...

da ne dolzam ...
go ranija ...

ako toj k*rsum go dokusurese ...
milioni ludje ke bea denes zivi ...
i ke se rodea milioni ludje ...
koi denes ne se vo realnosta ...

iako ima razni katastrofi ...
bilo prirodni ... ili nie toa si go nanesuvame ...

so razvojot na covekovite prava ...
ke bide poinaku ...

ima nacini da se izbegnat mnogu katastrofi ...

-------------
                             PARADISE MACEDONIA

Постирано од: Анжелика
Датум на внесување: 17.Септември.2007 во 18:52
Fala na Acelera i Marko Anthony za postovite interesni informacii. pisete poveke. a ovaj nasiot astrolog ima nesto sajt ili slicno kade moze da ti napravi natalna karta ili horoskop?голема%20насмевка

-------------
..........

Датум на внесување: 17.Септември.2007 во 20:17
среќа Натална карта, хороскоп и сл. е waste of time други работи одредуваат како ке ти се одвива животот, а не Сатурн акое во 11 куќа тогаш е ок. голема%20насмевка
За Нострадамус, повеќе утнал него што погодил
А и тоа што го погодил и јас можев да го претскажам

-------------

Постирано од: JASTREB
Датум на внесување: 18.Септември.2007 во 10:00
Chovekot samo rabotel. Dali e toa taka i dali bil pameten toa treba choveshtvoto  da go kaze.

-------------
,,VENE VIDI VICI,,

Датум на внесување: 18.Септември.2007 во 10:01

ami toa go pravi sekoj bajac ...

no ...
sepak tuka ke stavam edna vistinska prikazna ...
povrzana so Vandja od Bugarija ...

edna familija ...
imala golemi problemi ...
decata mu umirale ...

i poslednoto veke ke zaminalo ...

i resile da odat kaj Vandja ...

tamo se odelo najaveni ...
a tie zaminale nenajaveni ...

i stignale ...

a Vandja bila slepa ...

izlegla zena i viknala:
- ajde Paca od Bitola ...

cekaat ... nikoj ne se javuva ..
- ajde ... ima Paca od Bitola ....
- ami jas sum ...
- vleguvaj ...

Vandja se im kazala ...
kolku deca mu umrele ...
kako odel oblecen posledno umreniot sin ...
deka sinot bolen i tatkoto se vo kolata ...
i ke jadat lubenica ...

nekoi raboti sto i gi kazala Vandja ...
majkata umrela bez da gi kaze ...

i im rekla na vrakanje da pazat ...
od desna strana im preti opsanost ...

koga prestignuvale ...
eden kamion ...
toj im zaminal levo kon niv ...

ovaa slucka mi ja raskaza licno deteto koe prezivea ...

-------------
                             PARADISE MACEDONIA

Постирано од: Анжелика
Датум на внесување: 18.Септември.2007 во 10:10
да, има луѓе кои имаат способност да видат и во минатото и во иднината, Нострадамус имал и визии, и неговите пророштва се  многу тешки за да се дешифрираат. инаку тој самиот нели си ја предвидел смртта, точно знаел кога, каде и како ќе умре.  А иднината можеби ќе биде така можеби не, а што имал дарба Нострадамус имал како и други ретки луѓе на земјава. имало и уште ги има. јас лично познавам таков човек.

-------------
..........

Датум на внесување: 19.Септември.2007 во 07:38

Nostradamus pisuval za dogadjai koi bi mozele da se slucat ... sto e golema verojatnosta da pogodi ...

katastrofi se slucuvaat ...

prirodni ili sami si gi pravime ...

sepak ...
pred nas se neograniceno mnogu paralelni svetovi ...
mnogu vozmozni "vlezovi" ...
od site tie eden ke se realizira vo realnosta ...
i ke zamine vo minatoto ...

neograniceni moznosti ... vo idninata ...

segasnosta ja znaeme ... iako moze da ni bide prezentirana iskriveno ...

na primer...
svetot denes ke bide pobogat od vchera ...
a na nas taka ke ni se prikaze ...
deka e posiromav ...
deka nema rabota ...
nema pari i slicno ...

minatoto e na istoricarite ...
sekogas istorijata ja pisuvaat "pobednicite" ...
taka da ne se znae tocno sto bilo ...

od neograniceniot broj na paralelni svetovi ...
Nostradamus videl i napisal koja e verojatnosta
toa i toa da se sluchi ...

-------------
                             PARADISE MACEDONIA

Датум на внесување: 19.Септември.2007 во 07:50
shto pogodiil?!,...nishto!,...samo ,nie mu gi "vrtime" zborovite i celi rechenici ,...i naogame nekoe skrieno znachenje,...za nastani koi veke se sluchile,...a,ne seka moze da se predvidi shto ke se sluchi vo idnina od negovite pishuvanja,...osven ona shto  e ochigledno ,..i verojatno deka ke se sluchi,...go predvidel i hitler,...ama po nego bil hister,...ajde ,be,...duri i iminja mozel da predvivdi ,a?

-------------

Постирано од: macas
Датум на внесување: 19.Септември.2007 во 10:32
nema vrska
nisto ne e bidnato od ona sto go kazal...da ne e gospod toj?
drn , drn , jarina izleze rabotava

-------------
zivej denes zosto vcera nema da se vrati,a utre moze i da ne dojdi

Датум на внесување: 19.Септември.2007 во 13:02

sepak vo ovaa tema bi kazal edna rabota ...
kako moze covek da pogadja ...

na primer:
stalno koga ke stignete do nekoj semafor ...
obicno e crven !!!

sto i vo praksa taka e ...
zosto ?
zatoa sto ako e crven stoime i se nervirame ...
a ako e zelen samo ke si pomineme ...

i ostanuva cuvstvoto deka stalno se crveni ... !!!

sami si kazav ...
sami si se sloziv sto toa deka e taka ...

-------------
                             PARADISE MACEDONIA

Датум на внесување: 19.Септември.2007 во 13:07

eve eden primer kako nekoj doktor pogadjal koja zena sto ke ima ...

ova bilo pred mnogu godini ...
koga nemalo instrumenti kako sega na ultra zvuk ...

doktorot ke ja pregledal i ke i kazel ...
masko ili
zensko

vo start i pogodil 50 % ...
ili ke bide masko ili zensko ...

ako i "pogodil" ...
nema da reagira ...
i ke "misli" mi kaza i stvarno pogodi ...

no dokolku "ne i pogodil" ...
del od niv nema da reagira ...
ama nekoj burno ke reagira ... (mnogu mal del)
i odat da se zalat ...

a doktorot ja vika sestrata:
- sestro daj tetratkata da vidime ...
i gledaat vo nea ...
stvarno doktorot "pogodil" ...
taka pisuva vo tetratkata ...

i ludjeto si odat ...

i javno mislenje ....
doktorot znae ... !!!

a vsusnost sto pravel...
na sestrata i rekol...
ke zapisuvas obratno ...
ako ti kazam masko ... ti ke pisis zensko ...
ako ti kazam zensko ... ti ke pisis masko ...

taka da onie sto se zalele ...
kaj niv bilo obratnoto ...
a taka e vo TETRATKATA ...

sepak ...
ne e vazno sto e ...
da se zdravi i zivi ...

-------------
                             PARADISE MACEDONIA

Постирано од: orlov
Датум на внесување: 19.Септември.2007 во 17:33
Nishto.

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Датум на внесување: 19.Септември.2007 во 18:03
Originally posted by marco_antony marco_antony напиша:

na primer:
obicno e crven !!!

zosto ?

sami si kazav ...
  ako gledash podaleku od prednicata,...ke si ja prilagodish brzinata ,...i ke go fatish zelenoto,...barem vo poveketo sluchai,....
i mene isto taka ,....kako da gi programiraat na mene semaforite ,...shtom se priblizam,...uvek se pali crveno,..лутина

-------------

Постирано од: abu al zarkawi
Датум на внесување: 20.Септември.2007 во 05:44
da znael so ke se sluci nemase da se napravat tolku katasrofi posle 500 godini ;) ma daj ne gubete vreme so toj folirant.

Датум на внесување: 20.Септември.2007 во 08:03
Originally posted by brza brza напиша:

Originally posted by marco_antony marco_antony напиша:

na primer:
obicno e crven !!!

zosto ?

sami si kazav ...
  ako gledash podaleku od prednicata,...ke si ja prilagodish brzinata ,...i ke go fatish zelenoto,...barem vo poveketo sluchai,....i mene isto taka ,....kako da gi programiraat na mene semaforite ,...shtom se priblizam,...uvek se pali crveno,..лутина

imav eden drugar ...

slucajno bev zad nego so kolata ...
a toj bese so devojkata ...

i koga se zapali crveno ...
odma zastana ..

i me iznenadi ...
mesto da se nervira ...
i se frli na devojkata ...
a jas od pozadi gledam ...

ete deka crvenoto na semaforot nemora da nervira ...

samo moze da se protestira vo takov slucaj ...
crvenoto trae samo edno guskanje ...

-------------
                             PARADISE MACEDONIA

Постирано од: orlov
Датум на внесување: 10.Октомври.2007 во 21:53
Оna sto тој go pisuva e tolku komplicirano sto nemozat tocno da go prevedat.

-------------
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,              

Постирано од: VladimirCHE
Датум на внесување: 13.Октомври.2007 во 15:07
http://forum.idividi.com.mk/member_profile.asp?PF=5895&FID=44 - marco_antony pozdrav gledam ovdeka poveketo ne ja svatile tvojata tema za nostradamus.... Spored mene mozebi se bavel so parapsihologija -sto ne e dokazano drugo sto znam predvidel premnogu raboti koi se slucuvaat vo posledno vreme vo ovoj svet, inace da konkretiziram i jas mislam deka na zemjata sme samo posetiteli koi ponataka ke go odberat svojot svet ili ke im bide odnapred odreden, kako i dae ne mi bese toa zborot no edna konstatacija koja ja spomenal nostradamos i koja za brzo vreme se ostvaruva po negovoto napustanje na ovoj svet toj rekol deka covekot ke se sooci so metalni ptici koi ke bidat mnogu pogolemi i mnogu poopasni za covekot mislel avionite ...... i mnogu drugi predviduvanja..... za mene nostradamus bil mnogu ucen covek bidejki samo so proucivanje moze da ja predvidi idninata a i do nekade minatoto na koe sto ne pridaval pogolemo znacenje-sakal da se zadrzi na idninata..... (imal isto i predviduvanja za makedonija i slicno ....) 

NO SAKAM TEBE DA TI pisam posebno DENESNIOT COVEK NE GO POZNAVA NI MINATOTO NI IDNINATA samo probuva da ja svati segasnosta - so koja tesko se usoglasuva (COVEKOT TEZNEE KON NESTO ("sigurno za posobra idnina") A NEZNAE KON STO) :)   DOBRA TEMA IMAS POZDRAV

-------------

Постирано од: nupetname
Датум на внесување: 23.Октомври.2007 во 12:24
ne etocno deka e roden na 24.12.,tuku na 14.12., i"nostradamus" ne go dobil kako nadimak od nekoj drug tuku toj samiot go latiniziral svoeto prezime
ѓавол 

Постирано од: kojotovik
Датум на внесување: 23.Октомври.2007 во 18:45
abe ako e vistina toa sto go kazue nostradamus sme ja naebale za 6-7 godini .................. i mnogu drugi raboti
neam kometnar zato

Постирано од: NiNa1
Датум на внесување: 03.Ноември.2007 во 22:24
4OVEOT NE MOZI DA JA PREDVIDI IDNINATA A DA SI MISLI DEKA KJE BIDE TAKA DA AMA DALI KJE BIDE VISTINA NE SE ZNAE

-------------

Постирано од: connected
Датум на внесување: 19.Јануари.2008 во 23:40
синоќа додека дремев пред компјутер, во позадина го слушав Миленко и некој негов гостин на канал5 и она што ми го одзеде вниманието беше една изјава од неговиот гостин....
имено, според предвидувањата на Нострадамус, до 30. јуни оваа година се очекува новиот Месија, дека наводно ќе има околу 30 години и дека ќе бил на видна социјална положба...
за жал Миленко малку неупатен незнаеше да го праша нешто повеќе а и јас бидејќи не следев внимателно не успеав да се информирам повеќе

гледаше ли некој од вас?
и дали некој е спремен за СУДНИОТ ДЕН?
(замислете само која привилегија е да го дочекаш жив)

-------------

Постирано од: Monuska
Датум на внесување: 20.Јануари.2008 во 14:27
Originally posted by connected connected напиша:

синоќа додека дремев пред компјутер, во позадина го слушав Миленко и некој негов гостин на канал5 и она што ми го одзеде вниманието беше една изјава од неговиот гостин....имено, според предвидувањата на Нострадамус, до 30. јуни оваа година се очекува новиот Месија, дека наводно ќе има околу 30 години и дека ќе бил на видна социјална положба...за жал Миленко малку неупатен незнаеше да го праша нешто повеќе а и јас бидејќи не следев внимателно не успеав да се информирам повеќегледаше ли некој од вас?и дали некој е спремен за СУДНИОТ ДЕН?(замислете само која привилегија е да го дочекаш жив)

не само по предвидувањата на Нострадамус , туку според многу народи и религии баш во наредните години очекуваат де некој месија, де некаква катаклизма или слично, па затоа ако приметувате луѓево се подобри секој ден

-------------
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...

Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 01.Февруари.2008 во 08:24
Ja bas i nemam vreme da go prolistam Nostardamus, a me ima spomnato negde mene ?

Постирано од: kocko
Датум на внесување: 01.Февруари.2008 во 19:48
kak ne?!samo za tebe ima nekolku toma napisano....samo uste ne se procitani.

Постирано од: BidiFit
Датум на внесување: 03.Февруари.2008 во 02:39
Аман веќе со тој суден ден. Не се замарајте, кога тогаш нека си дојде, се со ред...

-------------
http://www.bidifit.com.mk - http://www.bidifit.com.mk

Постирано од: majstorce62
Датум на внесување: 03.Февруари.2008 во 09:45
Човекот, колку што ми епознато, претскажвувал во шифри, а денес ги дежифрираме неговите кодирани претскажување дури откако нешто ќе сеслучи. Уште немам сретнато протолкувано негово претскажување пред тоа да се случи.

-------------
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ

Датум на внесување: 03.Февруари.2008 во 13:07
i jas skoro se sum pogodil ,...shto se ima slucheno,...samo,...za zal,...ne mi tekna  da go m go zabelezam toa!тага

-------------

Постирано од: BidiFit
Датум на внесување: 03.Февруари.2008 во 19:40

i jas skoro se sum pogodil ,...shto se ima slucheno,...samo,...za zal,...ne mi tekna da go m go zabelezam toa!тага

Па како си можел??

-------------
http://www.bidifit.com.mk - http://www.bidifit.com.mk

Постирано од: nikita
Датум на внесување: 03.Април.2008 во 16:58
JAS IMAM GLEDANO DOKUMENTARNA EMISIJA ZA NOSTRADAMUS,SE USTE SE BARAAT NEKOI DOKAZI DALI GO PREDVIDEL SE ONA STO NI SE SLU4UVA DENES,MN E TESKO DA SE DOZNAE BIDEJKI SE PISUVAL VO SIFRI,AJ IDI PA RAZBERI GO!!!

-------------
She sells seashells by the seashore...

Постирано од: Santijago
Датум на внесување: 04.Април.2008 во 00:32
Точно - 4 години ,21 час , 32 минути и 44 секунди до судниот ден

-------------
I'm out bcz of pathetic around here

Постирано од: Astra
Датум на внесување: 04.Април.2008 во 15:55
Mislis do 2012 godina koga spored nekoi predviduvanja kje ima hmm,... pa drasticni promeni vo svetot?

-------------
What you see,hear and feel is not always true.

Постирано од: realna
Датум на внесување: 07.Април.2008 во 00:31

i jas skoro se sum pogodil ,...shto se ima slucheno,...samo,...za zal,...ne mi tekna  da go m go zabelezam toa!тага

Ај погоди нешто и за мене ....предскажими ....и јас ќе го забележам [

-------------
srekata ne e vo parite no nema sreka bez pari, parite se sredstvo ne se sami po sebe cel!

Постирано од: којсумјас
Датум на внесување: 08.Април.2008 во 23:04
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

Човекот, колку што ми епознато, претскажвувал во шифри, а денес ги дежифрираме неговите кодирани претскажување дури откако нешто ќе сеслучи. Уште немам сретнато протолкувано негово претскажување пред тоа да се случи.

Така е!
Си напишал Нострадамус книга , ама така напишана што никој неможе да ја разбере, изгледа ни он самиот!!!
Е сега откако нешто ќе се случи и ај барај да видиме дали Нострадамус го предвидел тоа, па најди нешто завиено во шифри што можеш да го тумачиш ВАКА, ОНАКА,ТАКА, ОВАКА, ОНАКА или БИЛОКАКО и викај ураааа, најдов што претскажал Нострадамус!

Ај ако толку знаел, што не кажал точно дека на ден, .....
во ... часот во државата .... ќе се случи....!!!
Полесно му било да пишува во шифри, нормално!!!!
А можеби во тоа е поентата- секој да си тумачи како што му одговара!!!!

Датум на внесување: 08.Април.2008 во 23:12
Originally posted by realna realna напиша:

Ај погоди нешто и за мене ....предскажими ....и јас ќе го забележам [
neshto sum se zakochil,...nishto ne mi tknuva,...chek' da vidam shto sve si pishala,....pa,mozebi ke ti ,....pogodam neshto!  голема%20насмевка

-------------

Датум на внесување: 10.Април.2008 во 08:14
И тогаш Нострадамус рече-
-2008 лето господово ќе биде мноооогу топло, тешко на тие што ќе немаат клима уред
-- и после лето зима ќе дојде, ама снег нема да има , заради климатските промени, и зошто македонија е каква таква оаза - а во оази не паѓа снег!!!

Датум на внесување: 25.Јуни.2008 во 15:36
2006 – Муслиманите ќе измиослат нов страшен вид на оружје. Сите ќе почнат да се приготвуваат за војна, да собираат резерви од оружје, храна, лекарства, вода и анти-гасови, ќе почнат да бегаат во планините, во шумите, во пештерите итн.
2008 – Конфликт во Хиндустан. Ова ќе биде една од причините за третата светска војна.

2010 – Ќе започне трета светска војна. Војната ќе почне во ноември 2010 г. а ќе заврши во октомври 2014 г. Ќе почне како обична(со конвенционално оружје), потоа ќе биде применето на почетокот атомско а потоа и хемиско оружја.

2011 - Како резултат на радиоактивни отпадоци на северната полутопка нема да останат ни животни ни растенија. Потоа муслиманите ќе почнат хемиска војна против преостанатите живи европејци.

2014 – Поголемиот дел од луѓето ќе страдаат од чирови, рак на кожата и други кожни болести (последици од хемислата војна)

2016 – Европа ќе биде речиси без население

2018 – Кина ќе стане нова светска велесила. Земјите во развој од експлоатирани ќе се претворат во експлоататори.

2023 – Малку ќе се измени орбитата на Земјата.

2025 – Европа се уште ќе биде малку населена.

2028 – Ќе се создаде нов извор на енергија (најверојатно ова ќе биде контролирана термонуклеарна фузија). Гладот постепено ќе се надмине. Ќе стартува вселенски брод кон Венера управуван од човек.

2033 – Поларните луѓе тонат. Се зголемува нивото на Светските океани.

2043 – Светската економија ќе процвета. Европа ја водат муслиманите.

2046 – Ќе може да се пресадуваат сите органи. Замената на органите ќе стане еден од најдобрите методи на лечење.

2066 – За време на нападот на муслиманскиот Рим, САД применуваат нов вид на оружје – климатско. Нагло застудува.

2076 – Блескаво општество (комунизам)

2084 – Обновување на природата

2088 – Нова болест – стареење за неколку секунди!!!

2097 – Брзото стареење е победено.

2100 – Вештачко “Сонце” ќе ја осветлува темната страна на Земјата.

2111 – Луѓето ќе станат киборзи (живи роботи)

2123 – Војни меѓу мали области. Државите нема да се вмешаат.

2125 – Во Унгарија ќе пристигнат сигнали од вселената

2130 – Колонии под вода

2164 – Животните се претвараат во полулуѓе

2167 – Нова религија.

2170 – Голема суша.

2183 – Колонијата на Марс ќе стане нуклеарна сила и ќе побара независност од Земјата (како на времето САД од Англија)

2187 – Ќе се запре ерупцијата на 2 големи вулкани.

2195 – Морските колонии целосно ќе снабдуваат и со енергија и со храна.

2196 – Целосно мешање на азијатите и европејците.

2201 – Термонуклеарниот процес на сонцето забавува. Ќе застуди.

2221 – Во потрага по вонземјани, човештвото стапува во контакт со нешто ужасно.

2256 – Вселенски брод ќе донесе на земјата нова страшна болест.

2262 – Постепено се менуваат орбитите на планетите. На Марс му се заканува комета.

2271 – Повторно ќе бидат изменети физичките “константи”

2273 – Мешање на жолтата, белата и црната раса. Нови раси.

2279 – “Енергија од ништо” (веројатно од вакуум или од “црните дупки”)

2288 – Патување во времето. Нови контакти со вонземјани.

2291 – Сонцето се гаси. Ќе се преземат обиди за да се запали пак.

2296 – Се изменува силата на тежата. Почнуваат да паѓаат старите вселенски бродови и станици.

2299 – Во Франција – партизанско движење против исламот.

2302 – Ќе бидат откриени нови важни закони и тајни на Вселената.

2304 – Ќе биде откриена е тајната на месечината

2341 – Нешто страшно се приближува кон од вселената кон Земјата.

2354 – Хаварија од едно од вештачките Сонца доведува до суша.

2370 – Голем глад

2378 – Нова раса што брзо се развива.

2480 – Ќе има 2 вештачки Сонца. Земјата е во самрак.

3005 – Војна на Марс. Ќе се наруши траекторијата на планетите.

3797 – Во ова време на земјата ќе загине се живо, но човештвото ќе најде сили за нов живот во друг ѕвезден систем.

-------------

Постирано од: RUSHKA
Датум на внесување: 25.Јуни.2008 во 16:13
изненадувањеизненадувањеизненадувањеАман бе....од памет се повадив....зар е можно сето тоа да се случи????

-------------
4ISTA SOVEST=MIREN SON

Постирано од: IQ
Датум на внесување: 25.Јуни.2008 во 20:07
svashta

-------------
http://imageshack.us">
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/

Датум на внесување: 25.Јуни.2008 во 20:35
Originally posted by IQ IQ напиша:

svashta

Аница,  за мене ли се однесуваше ова или  ?? збунетост

btw, го пастирав од еден  познат мак портал намигнување

-------------

Датум на внесување: 25.Јуни.2008 во 20:53
a koja e Anica? jas sum IQ, mona liza.
i ne se odnesuvashe za tebe tuku za tvojot post. ubavo sho go postira, samo sakav da kazam deka ne veruvam vo toa

-------------
[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/

Датум на внесување: 02.Јули.2008 во 16:42
Originally posted by којсумјас којсумјас напиша:

И тогаш Нострадамус рече-
-2008 лето господово ќе биде мноооогу топло, тешко на тие што ќе немаат клима уред
-- и после лето зима ќе дојде, ама снег нема да има , заради климатските промени, и зошто македонија е каква таква оаза - а во оази не паѓа снег!!!

И би лето господово 2008 многу топло,
и би тешко на тие што немаат клима уред...

Бррееееј гаѓање чоекот Нострадамус....!!!!!!!!!

Ај ќе видиме за зимото што ќе дојде,
ама гарант ќе погоди....
Ќе постирам пак тогаш ако погоди....!!!

Постирано од: Haker_mk_sk
Датум на внесување: 22.Јули.2008 во 17:40

До сега се што кажал Нострадамус се остварило а ова за иднината ќе видиме.задоволство

-------------
G.G. King

Датум на внесување: 22.Јули.2008 во 22:17
Originally posted by Haker_mk_sk Haker_mk_sk напиша:

До сега се што кажал Нострадамус се остварило а ова за иднината ќе видиме.задоволство

eh sigurno se se ostvarilo

-------------

Постирано од: Omar
Датум на внесување: 10.Април.2009 во 04:41
Originally posted by CST CST напиша:

Originally posted by IQ IQ напиша:

svashta
Аница,  за мене ли се однесуваше ова или  ?? збунетостbtw, го пастирав од еден  познат мак портал намигнување

sum ja cital knigata za Nostradamus iiii bi ti rekol ne veruvaj se.... Vo taa kniga dobro e naglaseno deka dati ne se davaat od X pricini ne mozam da objasnuvam sega...

-------------

Постирано од: lane62
Датум на внесување: 10.Април.2009 во 08:43
jas go gledav filmot pred edno ihahahj godini na kino...strava bese....na poslednite 5min od filmot mufa se slusase kako zui...site izlegovme ko posrani...i so molcenje...takvo nesto do sega ne mi se slucilo...

-------------
Daj više odmora jeziku nego rukama!

Постирано од: Popi
Датум на внесување: 11.Април.2009 во 12:31
Jas voopsto ne veruvam vo Hostradamus. Mozebi imal nesto pojma od horoskopot i vselenata, megutoa site ovie negovi "prorostva" se obicen judejski plan, za vo idninata. Tie si gi pisuvaat vo vid na prorastva i kako takvi gi prodavat niz svetot, za posle toa da se pravdaat deka toa bilo "bozja volja". голема%20насмевка

A ako proverite, ke najdete deka Nostradamus bil i samiot Evrein! намигнување

Постирано од: Goldi
Датум на внесување: 15.Април.2009 во 21:31
http://www.youtube.com/watch?v=V5MS5Odp2qQ&feature=related - http://www.youtube.com/watch?v=V5MS5Odp2qQ&feature=related

The 2012 Theory - Short Documentary

-------------
Ako odam na nebo pred tebe, na sekoja zvezda ke go napisam tvoeto ime, taka sto I angelite da znaat kako se vikas, zasto devojkite kako tebe se nepovtorlivi.

Постирано од: MyWay
Датум на внесување: 23.Април.2009 во 09:31
  Vo edna emisija va koja se zboruvase za Nostardamus ustvari svativ deka toj nikogas nisto konkretno i precizno ne predvidel..Vo svoite zapisi sto gi pravel toj zapisuval raboti koi sto podocna nekoi luge gi proucuvaa i sto zaklucija od toa?Nostardamus nikogas ne predvidel nitu tocno mesto nitu tocno vreme na nekoj nastan.Lugeto koi sto gi preveduvale i proucuvale negovite zapisi po svoja logika si gi svrzuvaa predviduvanjata i spored toa nie site si mislevme leeeeelleeeee koj znae so ke se sluci sega,leleleeee kraj na svetot i red drugi raboti...
Sepak skoro nisto od toa sto bese predvideno ne se sluci osven pred mnogu godini vojnata vo Francija i osvojuvanjata na Napoleon,megu toa i samiot Nostardamus poteknuval od Francija..Zatoa dali i ova se smeta za predviduvanje e ?????????

-------------

Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ......

Постирано од: lane62
Датум на внесување: 28.Април.2009 во 23:25
Smak na svetot - 21. Dekemvri 2012 god

Sprema veruvanjata na drevnite Maji, na 21.12.2012 se zavrsuva odbrojuvanje na golem vremenski ciklus i ke nastapi smak na svetot.

Maite protokot na vremeto go pratea vo ciklusi, a ne pravoliniski.Veruvaa deka upravo sega eden ciklus pd 26.000 godini istekuva.

Taka da od 2012 vremeto povtorno ke pocne da se broji od nula., i deka togas pocnuva sestiot ciklus. 
Datumot na krajot na svetot kaj Maite se poklopuva so retka stronomska pojava , koja se slucuva ednas vo 230 milioni godini.
Togas, linijata na Sonceviot sistem ke se izednaci so linijata na Mlecnito pat, a sprema nekoi istrazuvanja uste dve galaksii ke se izravnaat so nasata....
 Rimsko, Grcko prorocanstvo  isto taka zboruvaat za kraj na svetot na pocetokot na 21 vek.,....Asteski kalendar zavrsuva (isto kako kaj Maite) na
21.12.2012 godina.....Nostradamus isto taka zboruva za nevoobicaeni kosmicki pojavi (asteorid)  koi ke doprinese da se smeni magnetno pole na zemjata (juzen ke se zameni so severen) - ke dojde do erupcija na site vulkani na zemjata, cunamija,tornada, zemjotresi itn.....

so promena na polovite , zemjinata topka bi zastanala i bi pocnala da se vrti na drugata strana okolu svojata oska, sto ke doprinese sonceto da izleguva na zapad a zaoga na istok....istoto go zboruvase i Anstajn...deka e mozna promena na polovite....vo k*ranot pisuva deka krajot na svetot ke nastapi koga sonceto ke izleze na zapad mesto na istok....
slucajno li e ova?
sto mislite?

-------------
Daj više odmora jeziku nego rukama!

Постирано од: гјувеза
Датум на внесување: 01.Мај.2009 во 05:26
Сепак предвидуваат дека ќе има промени но никој ни Маите ни Нострадамус нигде нема запис за крај на светот ,библијата тоа најубаво го опишува

-------------
Ако некој прави чекор назад ....не се радувај ...можеби зема залет....

Постирано од: zabegan
Датум на внесување: 01.Мај.2009 во 23:16
ја викам дека утре ќе биде крај на светот
ми верува некој? намигнување

-------------
размисли пред да напишеш глупост

Постирано од: Lithium
Датум на внесување: 08.Јануари.2010 во 14:07
Ја читам сега деновиве “Пророштвата на Нострадамус“. Убаво е објаснето во книгата дека стиховите се навистина тешки за објаснување, дури и не може да се сфати што Нострадамус сакал точно да каже. Човекот никогаш и никаде не споменал дати и години. Само еднаш ја споменал годината 1999.
Исто така и точно ја предвидел неговата смрт, само не датумот и годината.
Го предвидел големиот пожар во Англија и некои војни. Интересно ми е што во книгава има напишано објаснувања само до 2012 година, понатаму нема, завршува тага
Е, во 2012 пишува дека ќе заврши тешката војна во Франција што ќе почне во 2010 ( оваа година ) тага

-------------
You think you are perfect? Well, try walking on water...

Датум на внесување: 08.Јануари.2010 во 14:47
Originally posted by Lithium Lithium напиша:

Ја читам сега деновиве “Пророштвата на Нострадамус“. Убаво е објаснето во книгата дека стиховите се навистина тешки за објаснување, дури и не може да се сфати што Нострадамус сакал точно да каже. Човекот никогаш и никаде не споменал дати и години. Само еднаш ја споменал годината 1999.
Го предвидел големиот пожар во Англија и некои војни. Интересно ми е што во книгава има напишано објаснувања само до 2012 година, понатаму нема, завршува тага
Е, во 2012 пишува дека ќе заврши тешката војна во Франција што ќе почне во 2010 ( оваа година )
 тага

Vikas nema pisano dati, a 2012 posledna godina???не%20знам
Ti veruvas deka toa e taka??? Nostradamus vo knigata sto jas ja imam citano NIKOGAS ne pisuval dati radi edna cel, BOGATITE ke se spasat, a SIROMASITE ke stradaat...намигнување

-------------

Постирано од: vlad0
Датум на внесување: 08.Јануари.2010 во 15:22
маите предвиделе дека на оваа дата 21.12.2012 ќе се случат климатски промени.
каква врскаима тоа кога секој човек знае дека уште сега сме сведоци на климатски промени.
значи во 2012 ќе ја дочекаме 2013 и ќе си речиме среќнанова 2013...

-------------
Која е таа љубовна состојка која не држи поврзани за оние кои ги сакаме и покрај тоа што ни нанесуваат многу голема болка?!

Датум на внесување: 09.Јануари.2010 во 13:44
Originally posted by Omar Omar напиша:

Е, во 2012 пишува дека ќе заврши тешката војна во Франција што ќе почне во 2010 ( оваа година )
 тага

Vikas nema pisano dati, a 2012 posledna godina???не%20знам
Ti veruvas deka toa e taka??? Nostradamus vo knigata sto jas ja imam citano NIKOGAS ne pisuval dati radi edna cel, BOGATITE ke se spasat, a SIROMASITE ke stradaat...намигнување

Книгата е на српски јазик и всушност повеќе е како толкување на стиховите од Нострадамус од страна на некои научници.
Пишува во книгата дека никаде во стиховите нема споменато дати и години, само како што кажав еднаш 1999 не%20знам
И сега научнициве сметаат дека и стиховите не се хронолошки распределени. По некоја нивна логика се обидувале да ги распределат и на крај има коментари за неколку стихови кои наводно се напишани за 2012 година. не%20знам

Јас не знам дали навистина сето ова е точно, не знам ни дали да верувам. Ама кога ќе ми текне и на календарот на Маите кој наводно завршува во 2012 год, ме тера да се подзамислам малку размислување

-------------

Постирано од: Tiggy Vicious
Датум на внесување: 09.Јануари.2010 во 13:52
Како што имам чуено и прочитано, Нострадамус, со цел да ги зачува своите списи од непријателите, тој своите пророштва ги  “облекол“во таинствени симболизми наречени „кватрени“голема%20насмевка
Во своите стихови тој, освен француски, употребувал и латински зборови, нумеролошки ознаки...вртење%20со%20очи

Меѓутоа овие пораки, ретко кој од обичните луѓе можел да ги разбере, со исклучок на упатените во нумерологијата и кабалатадоста%20е

-------------
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality

Постирано од: Sunny
Датум на внесување: 09.Јануари.2010 во 14:16
Originally posted by lane62 lane62 напиша:

Smak na svetot - 21. Dekemvri 2012 god

Sprema veruvanjata na drevnite Maji, na 21.12.2012 se zavrsuva odbrojuvanje na golem vremenski ciklus i ke nastapi smak na svetot.

Maite protokot na vremeto go pratea vo ciklusi, a ne pravoliniski.Veruvaa deka upravo sega eden ciklus pd 26.000 godini istekuva.

Taka da od 2012 vremeto povtorno ke pocne da se broji od nula., i deka togas pocnuva sestiot ciklus. 
Datumot na krajot na svetot kaj Maite se poklopuva so retka stronomska pojava , koja se slucuva ednas vo 230 milioni godini.
Togas, linijata na Sonceviot sistem ke se izednaci so linijata na Mlecnito pat, a sprema nekoi istrazuvanja uste dve galaksii ke se izravnaat so nasata....
 Rimsko, Grcko prorocanstvo  isto taka zboruvaat za kraj na svetot na pocetokot na 21 vek.,....Asteski kalendar zavrsuva (isto kako kaj Maite) na
21.12.2012 godina.....Nostradamus isto taka zboruva za nevoobicaeni kosmicki pojavi (asteorid)  koi ke doprinese da se smeni magnetno pole na zemjata (juzen ke se zameni so severen) - ke dojde do erupcija na site vulkani na zemjata, cunamija,tornada, zemjotresi itn.....

so promena na polovite , zemjinata topka bi zastanala i bi pocnala da se vrti na drugata strana okolu svojata oska, sto ke doprinese sonceto da izleguva na zapad a zaoga na istok....istoto go zboruvase i Anstajn...deka e mozna promena na polovite....vo k*ranot pisuva deka krajot na svetot ke nastapi koga sonceto ke izleze na zapad mesto na istok....
slucajno li e ova?
sto mislite?

... размислување ... me zainteresira kaj toa Ajnstajn go zboruval збунетост Jas nikade toj podatok ne mozam da go najdam збунетост

Za magnetnite polovi ... toa ne go kazal Ajnstajn, toa e kazano mnogu pred nego, tie postojano se menuvaat, normalno vremenskiot ciklus e pogolem, no se menuvaat. Denes magnetniot severen pol se naoga vo blizina ja Zemjiniot geografski juzen pol.

Zemjiniot magneten pol se "pomsetuva" za 3' godisno kon severo-zapad (magnetna deklinacija). Sto znaci polovite mnogu pati se zamenile do sega, ama niti ednas ne izgrea Sonceto od zapad.   збунетост

-------------
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    

Датум на внесување: 09.Јануари.2010 во 14:27
Јас нешто читав некаде ( не знам баш точно ) дека планетата Нибуру треба да се појави во 2012 година и тогаш ќе се најде помеѓу Земјата и Сонцето. Земјата ќе престане да се врти и поради тоа морињата и океаните едноставно ќе се “излеат“ и ќе поплават се`.
На едната полутопка ќе биде само ден, а на другата само ноќ.не%20знам
Таа планета се појавила и пред не знам колку точно години, и сега следниот пат кога ќе се појави е 2012.
Дали планетата Нибуру може да се поврзе со потопот што се случил пред многу години? размислување
Ако планетата Нибуру се појави 2012 година зошто научниците сеуште не можат да ја видат размислување Еве 2012 година кај е, уште 2 години....

-------------

Датум на внесување: 09.Јануари.2010 во 14:31
a togas ko se pojavila Nibiru ... i togas gi imalo istite posledici ko ovie sto ke se sega? збунетост

-------------
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!    

Постирано од: vlad0
Датум на внесување: 09.Јануари.2010 во 15:41

Јас нешто читав некаде ( не знам баш точно ) дека планетата Нибуру треба да се појави во 2012 година и тогаш ќе се најде помеѓу Земјата и Сонцето. Земјата ќе престане да се врти и поради тоа морињата и океаните едноставно ќе се “излеат“ и ќе поплават се`.На едната полутопка ќе биде само ден, а на другата само ноќ.не%20знамТаа планета се појавила и пред не знам колку точно години, и сега следниот пат кога ќе се појави е 2012.Дали планетата Нибуру може да се поврзе со потопот што се случил пред многу години? размислувањеАко планетата Нибуру се појави 2012 година зошто научниците сеуште не можат да ја видат размислување Еве 2012 година кај е, уште 2 години....

епа вака: планета како нибуру не постои, да постоеше ќе имавме слушнато од наса но не постои. читај те на страната од наса и ќе видите дека нибуру не постои

Датум на внесување: 09.Јануари.2010 во 15:51
abe pa ti ... od kaj znae NASA... zar im veruvas збунетостсмешен

-------------

Постирано од: Renatax
Датум на внесување: 19.Јануари.2010 во 11:58

Јас нешто читав некаде ( не знам баш точно ) дека планетата Нибуру треба да се појави во 2012 година и тогаш ќе се најде помеѓу Земјата и Сонцето. Земјата ќе престане да се врти и поради тоа морињата и океаните едноставно ќе се “излеат“ и ќе поплават се`.
На едната полутопка ќе биде само ден, а на другата само ноќ.не%20знам
Таа планета се појавила и пред не знам колку точно години, и сега следниот пат кога ќе се појави е 2012.
Дали планетата Нибуру може да се поврзе со потопот што се случил пред многу години? размислување
Ако планетата Нибуру се појави 2012 година зошто научниците сеуште не можат да ја видат размислување Еве 2012 година кај е, уште 2 години....

Zatoa shto ne postoi ,zatoa nemozhat da ja vidat,zatoa shto se kreva bezpotrebna fama.
I da,Nostradamus nikade ne  navel nitu datumi ,nitu pak nekade ja ima spomnato fiktivnata planeta.,tuku na  Maite im zdodealo da pravat kalendari ,pa zaprele na toj datumнамигнување

-------------
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Датум на внесување: 03.Мај.2010 во 18:20

Нострадамус

ImageРоден е како Мишел од Нотрдам (Michel de Notredame) на 14 декември 1503 во Сен Реми, Франција, како најстариот од петте синови во семејството. Неговиот дедо, Жан, го учел латински, грчки, еврејски, математика и астрологија уште од најрани години. Во 1529 се стекнал со медицинско образование и му станал личен лекар на Шарл IX за време на епидемијата од чума. Се прославил како лекар со извонредни исцелителни способности.

Нострадамус бил во неговите доцни четириесетти  кога започнал често да запаѓа во состојба на транс и да му се јавуваат визии за иднината. Почнал да ги запишува предвидувањата во стихови на латински, француски и грчки, објавувајќи ги неговите познати „Centuries “ попознати како „Пророштвата на Нострадамус“ во 1558 година.

Нострадамус се женел два пати, ја изгубил својата прва сопруга и две деца за време на епидемијата од чума. Тој починал на 2. Јули 1566. година. Неговите пророштва биле преведени на англиски во 1672. а во 1781 биле забранети од римокатоличката црква. Ироничничниот пресврт на настаните се состои во тоа што Нострадамус во 1553 при средбата со една група францискански монаси се фрлил на колена, допирајќи ја мантијата на еден од нив, Феличе Перети. Запрашан зошто го сторил тоа, тој одговорил дека морал да се поклони „пред неговата Светост“. Деветнаесет години по смртта на Нострадамус, Перети бил востоличен во папа, познат како папата Сикст V.

Толкувањата на експертите за предвидувањата на Нострадамус за балканските војни

Пророштвото за оваа војна му е посветено на некој кој што Нострадамус го нарекува „тиранинот“. Според неговите предвидувања Словените ќе го „сменат нивниот принц“ и ќе „кренат војска во планините“ кое што можеби се однесува на герилска војна. Зборува за времето „кога северниот пол ќе се обедини“ (НАТО?), и посочува многу географски референци поврзани со Балканот како Грција, Италија и Медитеранот.

Војната се предвидува дека ќе се случи кога „орелот“ (САД) и „петелот“ (Франција) ќе застанат заедно. Исто така се спомнува и времето кога Англија, Полска и Чехословачка (сега Чешка и Словачка) „ќе формираат нов сојуз“. Спомнатите три земји од поранешниот источен блок пред извесно време му се приклучија на НАТО.

Предвидел дека Алијансата ќе победи, дека војната ќе трае седум месеци, и дека можеби ќе се прошири и надвор од Балканот, движејќи се на север, но дека по војната ќе има „мир на земјата за долго време“.

ImageПредвидувањата на Нострадамус како да се потврдени и од други јасновидци вклучувајќи го и Николаас Ван Ренсбург (Nicolaas van Rensburg), познатиот јасновидец од Јужна Африка кој живеел од 1862 до 1926 година. На почетокот на дваесеттиот век тој ја предвидел употребата на електричната енергија, масакрот на шест милиони Евреи, катастрофата во Чернобил, подемот и падот на Русија, како и создавањето на Европската Унија, детално опишувајќи ги нивните знамиња. За третата светска војна тој предвидува дека од неа Англија ќе излезе ослабена, додека Германија ќе прерасне во најмоќната нација во светот. Понатаму,  такви предвидувања од познатиот американски јасновидец Едгар Кејси  можат да се најдат во книгата http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1929841035 - Предвидувања за 21-от век .

Толкувањата на експертите за предвидувањата на Нострадамус за нападот врз Светскиот Трговски Центар

„Во годината на новиот век и деветте месеци, од небото ќе дојде големиот крал на теророт. Небото ќе гори над четириесет и петтиот степен....огнот ќе му се приближи на глемиот нов град...ќе има грмотевици...Третата голема војна ќе започне кога градот ќе гори.“
Тоа се цитатите  посочени од некои толкувачи. Но сепак изгледа дека Нострадамус не ги предвидува нападите во 2001 во посочените стихови, или барем сепак не е толку очигледно опишано во истите. Тој не спомнува „година и девет месеци“, а исто така и Менхетн не се наоѓа на 45. степен географска ширина, туку на 40° 47′. За повеќе, погледнете во http://skepdic.com/ - Skeptic’s Dictionary

Се разбира, не е само дека „експертите“ направиле погрешни толкувања- и јасновидците исто така не секогаш се прецизни во нивните предвидувања. Во суштина, многу такви предвидувања ја промашуваат својата цел.

Времето ќе покаже дали косовскиот конфликт  или пак нападот врз кулите близначки се иницирачки искри за некој поголем конфликт. Што се однесува пак до крајот на светот, http://www.nostradamus.org/ - Нострадамус предвидел дека тоа ќе се случи во 3786 или 3797 година, зависно од тоа на кој експерт повеќе ќе одберете да му верувате.

Криптична нумерологија:
По нападот на Светскиот Трговски Центар на 11 септември 2001, http://en.wikipedia.org/wiki/Uri_Geller - Ури Гелер ги замолил сите да се молат единаесет секунди  за настраданите. Зошто?

Првиот авион кој удри во куите беше летот 11 на American Airlines;
Летот 11 превезувал 92 патници: 9 + 2 = 11;
Летот 77 имал 65 патници: 6 + 5 = 11;
New York City- 11 букви;
Државата Њујорк- 11-та држава која се приклучила на Унијата.

Погледнете го   http://skepdic.com/lawofnumbers.html - Законот за навистина големите броеви

-------------

Постирано од: Tiggy Vicious
Датум на внесување: 10.Август.2010 во 00:18
Нострадамус уште од мал бил упатен во библијата, кабалата и разноразни евангелија, не е ни чудо што многу од неговите предвидувања, како што имам читано, се предвидувани и во евангелијата и слични тракатанци.
Бил обичен човек, со широки познавања за се што го опкружувало.

-------------
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality

Датум на внесување: 22.Октомври.2010 во 15:29

Е, во 2012 пишува дека ќе заврши тешката војна во Франција што ќе почне во 2010 ( оваа година ) тага

Почна ли изненадување Што е ова во Франција што се случува деновиве а изненадување

изненадување

-------------

Датум на внесување: 22.Октомври.2010 во 16:34
ma , kakov nastradamus,изненадување
..sekoj so malku pogolema imaginacija , ke iskopa po neshto od negovite spisi,...изненадување

...i toa od isti tekstovi ,

pa, koj miluva neka,..veruva!да

-------------

Постирано од: stigma04
Датум на внесување: 24.Октомври.2010 во 00:31
eeeeeeeee kolku nastradamusi ima na ovaj svet dosega kuzne so ke se slucese

-------------
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan

Постирано од: stigma04
Датум на внесување: 23.Јануари.2011 во 00:44
Сите сме слушнале за славниот пророк Нострадамус и повеќето знаат дека повеќето негови предвидувања се исполниле,но мене сепак како најинтересни ми се оние предвидувања за Македонија и Македонците,па затоа решив денес да ви ги претставам тие девет негови предвидувања поврзани со Македонија и Македонците а вие пробајте сами да ги протолкувате.

Огнен факел ќе се види ноќе на небото.
Близу крајот и почетокот на Рона
Глад и челик - олеснувањето ќе дојде подоцна
Персија ќе упадне во Македонија

Благородниот Фердинанд ќе биде срушен.
Ќе се откаже од цвеќето, да ги следи Македонците
Во критичниот момент нема да успее
А тој ќе настапи против Мирмидонците.(ИСПОЛНЕТО)

Влезот во Блеј за Ла Рошел и за Англичанецот
Великиот Македонец ќе го помине.
Недалеку од Аген ќе го чека Галиецот
Преку разговори Нарбон ќе ја избегне заверата

Македонецот ќе ги помине плинините Пиринеи,
Во март Нарбон нема да се спротистави
На земјата и на морето тој ќе направи многу големи сплетки,
Капетијан нема безбедна земја за живеење.

Страшната чума Перинт и Никополе,
Дали ќе ги потисне Полуостровот и Македонија?
Таа ќе ја уништи Тесалија и Амфиполис,
Незнајно зло, и одбивање од Антиони.

Непријателите се далеку од тврдината,
Крепоста донесена со коли:
Ѕидините над Бургес се рушат,
Кога Херкул Македонецот ќе нападне.

Голема битка тие ја подготвуваат за Нанси,
Македонецот ќе рече: јас ги покорувам сите.
Британските острови се вознемирени за вино и сол,
"Хем. ни." Филип две Мец нема да издржи долго

Во времето на народната жалост невидливиот крал
ќе војува против еден млад Македонец.
Галија ќе се затресе, бродот ќе биде во опасност
За Марсеј ќе се зборува на Запад.(ИСПОЛНЕТО)

Кралот прогласуван за победник, и цар,
верата скршена, кралскиот чин знаен:
македонска крв, кралот стана освојувач,
надуениот народ, стана скромен низ солзи

-------------
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan

Постирано од: Messenger
Датум на внесување: 10.Февруари.2011 во 15:01
Abe toj pishuval za Grujo!

-------------
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.

Датум на внесување: 16.Февруари.2011 во 21:19
јас не знам што не е во ред со светов, зошто веруваме во вакви ствари???

најпрво, предвидувањата на пророциве се нејасни и личат на бладање повеќе одколку на јасно предвидување, па обичниот човек се обидува да ги дешифрира и да ги поврзе со реалноста, а така кажани пророштвата може да се поврзат со било што
второ, кога некој ќе погоди нешто, сите се креваат на нозе и се чудат и се восхитуват на тоа, дури почнуваат да веруваат, а кога некој ќе прорече нешто, а не се исполни, тоа паѓа во заборав како да не било
трето, иднината не може да се предвидува бидејќи не постои, можеме да ја менуваме во секој момент, ако беше така, до сега ќе смислевме како се патува низ времето

-------------

Постирано од: gonzo
Датум на внесување: 13.Февруари.2013 во 20:29
Ајде пак е актуелен Црниот Папа на Нострадамус. Ако католиците изберат таков, значи имаме уште малку време, после црниот има уште еден папа и бум, апокалипса...Има да не нема...замисленост

-------------
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.

Датум на внесување: 14.Февруари.2013 во 02:01
Originally posted by gonzo gonzo напиша:

Ајде пак е актуелен Црниот Папа на Нострадамус. Ако католиците изберат таков, значи имаме уште малку време, после црниот има уште еден папа и бум, апокалипса...Има да не нема...замисленост
зарем досегашните католички свештеници не беа црни?

-------------

Постирано од: vivi1
Датум на внесување: 16.Февруари.2013 во 22:28
Originally posted by gonzo gonzo напиша:

znaci nie pokraj crniot ke pomineme nekoja godinaзбунетост

-------------
vivi

Постирано од: емил
Датум на внесување: 31.Декември.2013 во 08:07

Страшни предвидувања на Нострадамус за 2014 година!

Во 2014 година ќе бидат извршени атентати против четворица премиери. Ова ќе предизвика меѓународен конфликт на полуостровот Хиндустан , кој во ноември ќе предизвика трета светска војна. Прво ќе се користат конвенционални оружја, потоа – хемиски и на крајот – нуклеарни.

Малкуте останати живи луѓе ќе страдаат од кожни болести и од рак. Европа ќе биде пуста до 2016 година. Kошмарот ќе трае до 2025 година. Лазарев не е единствениот кој во пророштвата на средновековниот француски астролог гледа избувнување светски конфликт.

Научниците толкуваат дека месијанска личност ќе се роди на Истокот, во Kореја. Ако човештвото не го прифати, не го сфати и не ги следи неговите инструкции, ќе почне светска војна.

Неизвесноста ќе направи луѓето да бидат во паника, но наместо да се обединат, тие ќе дејствува на принципот „секој за себе“. Во светот ќе се царува рамнодушноста и беззаконието и тоа ќе ги поткопа не само личните односи , туку и меѓудржавните договори.

Ќе има конфликт меѓу две светски религии. Последиците ќе бидат сериозни, ќе загинат многу луѓе, ќе бидат уништени цели земји. Во 2014 година и природата на Земјата ќе биде пред многу искушенија, пророкува Мишел де Нострадам.

Предвидувањата му се премногу апстрактни и дури научниците кои се занимаваат со неговите пророштва не можат до крајот да ги дефинираат.

Астрологот ја гледа месечината затемнета, а Сонцето – со неприродна боја на ‘рѓосано железо . Тоа се толкува како последица од голема вулканска активност со исфрлање сулфурни гасови и пепел . Kако резултат на тоа ќе има огромни шумски пожари. Атмосферата ќе биде многу загадена. Пожарите и вулканите ќе предизвикаат топење на глечерите, под вода ризикуваат да завршат острови и полуострови – Велика Британија, Италија, а исто така и Австралија.

Во предвидувањата на Нострадамус експертите гледаат разрушени градови поради „големата вода“ (веројатно големи бранови). Овие катастрофи може да го погодат југоисточниот дел на Азија – Филипини, Индија, крајбрежните зони на Јужна Kина, некои области на Kамчатка.

Францускиот астролог предвидел дека токму во 2014 година планетата Нибиру ќе прелета толку блиску до Земјата , дека „ќе може да се допрат“. Kако резултат на овој „контакт“ може да се помрдне земјината оска, ноќите да станат денови, деновите – ноќи, едната половина на Земјата да се замрзне, а другата да се претвори во пустина.

Kрајот на годината ќе биде одбележан со отворање нов вид енергија. Тоа квалитативно ќе го промени животот на планетата.

-------------

Постирано од: Andjelina
Датум на внесување: 01.Јануари.2014 во 21:07
Нибуру нели требаше во 2012 да ни ја изремети оската?

-------------
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Постирано од: evangeline
Датум на внесување: 03.Март.2014 во 17:28
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=FE4237F51735B64DACC516A36D22EF76" rel="nofollow - Вознемирувачки толкувања на Нострадамус: Украина значи старт на Третата Светска војна!

-------------
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.

https://www.youtube.com/watch?v=1DUYlHZsZfc" rel="nofollow - Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Постирано од: Zlatnik
Датум на внесување: 04.Март.2014 во 09:41
Готово е!кубење коса
Штом Нострадамус така предвидел ... мора да е така.грицкање нокти
Е сега, зошто ова не се објави пред 1 месец ... јбг... па се ли ќе се знае!
Мајката му е уште да има некој земјотрес или да се активира некој вулкан и, приказната ќе добие целосен сјај. Дури тогаш од т.н. новинари ќе читаме што уште предвидел Нострадамус.

-------------
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!

Испечати | Затвори го прозорот

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk