![]() |
|
МЕШАНИ БРАКОВИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 12> |
Автор | |
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
па ок, можеш да тврдиш дека не е , наспроти многуте сведоштва во Светото Писмо дек Е.
ама ни јас нема тука да ја почнувам старата песна за Исус дека е човек и Бог...има таква тема на форумов ![]() |
|
![]() |
|
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
a jas pak ke kazam deka ne e taka.
|
|
end off days 15...14...13....
|
|
![]() |
|
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
пак ке кажам ИСУС БЕШЕ 100% БОГ И 100% ЧОВЕК
![]() |
|
![]() |
|
goor ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
pa neli toa e samiot bog????????????
sega go stavate vo ist kos so lugeto???? |
|
|
|
![]() |
|
па и јас велам дека никој не е безгрешен, И Библијата вели НИКОЈ НЕ Е БЕЗГРЕШЕН
ОСВЕН ЕДЕН ИСУС ХРИСТОС, КОЈ ГИ ЗЕМА ГРЕВОВИТЕ НА ЦЕЛО ЧОВЕШТВО, УМРЕ ЗА НИВ, И НЕГОВАТА ПРАВЕДНОСТ, АКО ЈА ПРИФАТИМЕ НЕГОВАТА ОТКУПНА ЖРТВА НИ СЕ ПРИПИШУВА НАМ ![]() |
|
![]() |
|
ama ne samo toa acelera
isto taka veli i deka nikoj ne e bezgresen...... znes deka najmnogu vo pekolot bi imalo kalugeri |
|
|
|
![]() |
|
никој не тврди дека верниците се безгрешни...но еве што им гарантира на искрените верници во Христа вечен живот..ЈОВАН 3-16
Зашто Бог толку го возљуби светот, што Го даде Својот Единороден Син, та секој, кој верува во Него, да не загине, туку да има вечен живот. Божјата милост, благодат...и верата во Исус како Спасител даваат вечен живот |
|
![]() |
|
mislis deka vernicite ne odat vo pekolot???????(ako zememe deka postoi)
ako si vernik ne znaci deka si bezgresen.......taka da golemna e verojatnosta deka iako se omazis za vernik da ne otidete na isto mesto....... |
|
|
|
![]() |
|
никаде... не е тоа мојата поента.. на ова целев - ако мојот маж не е верник, мене во овој живот ке ми биде жал бидејки ке знам каде би отишол доколку не се покае, поверува и така натаму |
|
![]() |
|
ccccccccc
e aj posle recete deka hristijanstvoto ne povikuva na veroomraza....... site ste isti.......sledite nekoja fikcja za koja so sigurnost ne znaete nitu dali postoi....a ostavate luge koi sekojdnevno se so vas.....samo zaradi toa sto ne veruvaat vo istoto sto i vie toa e isto kako da ne stapuvate vo braka so pripadnik na druga partija ili so covek koj ne odi da glasa(da poednostavam so primer od tema koja e pobliska na narodot) I ne znam dali ste svesni ama ne postoi sovrsenstvo na ova zemja taka da mozno e da imate problemi vo brakot so vernik isto kolku i vo brakot so nevernik...... |
|
|
|
![]() |
|
Pravoslavie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
ACELERA, каде пишува дека Бракот е Вечна Заедница?
|
|
Да погледнеме околу нас, таму има МНОГУ СТРАДАЛНИЦИ. Да им помогнеме!
Оди на подфорумот Хуманост на дело Запамети, ЉУБОВТА ДЕЛОТВОРИ!! |
|
![]() |
|
уште повеке ке поедноставам
може да стапи во брак секој со секого. навистина секој со секого, нема никој што може да ти забрани! нормално, ако не веруваш во Бог, задња брига ти е што Тој мисли за твојот избор. но, ако веруваш во Него (силно, посветено, искрено) и сакаш да живееш според божјата волја ке сакаш, ти лично ке сакаш да избереш партнер кој ти е истомилсеник по однос - Бог-. |
|
![]() |
|
Gideon ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 302 |
Ne begame bas mnogu od temata,no Tocno e deka sekogas ke ima nesoglasnosti megju dvajcata!Zatoa mora da postoi balans vo brakot...A toa znaci verata sekogas ja igrata edna od glavnite Ulogi vo nasite zivoti!I sekogas disblansot vodi kon razdor i disharmonija vo semjstvoto toa se znae!A za Pekolot seznae neizberzenm e!
![]() |
|
In God we Trust!
God Bless our Land! |
|
![]() |
|
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
odgovorot e ednostaven
ljubovta ne znae za nikakvi granici ako dozivees vistinska ljubov, ke go sfatis i odgovorot... i vo pravo si, nema da ja rasipuvame temata Изменето од butel2 - 31.Јули.2007 во 14:50 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |