|
МАКЕДОНСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА-ЗНАЧЕЊЕ |
Внеси реплика | страница <1234 11> |
Автор | ||
Vlade
Сениор Регистриран: 14.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dobro, aj ke pocnam i jas da sledam nekoja "kriscn sapunica", pa mozebi i "ke naucam" kako ucel i deluval sv. Atanasij. |
||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Како вас Аџија??????? |
||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
владе, ти моеш да каеш и дека Христос бил православен... ама треба за тоа да се погледне дали учел и делувал како ти. Затоа ниту Атанасиј, ниту Кирил Александриски се православни, каков што ти си. Тие се правоверни христијани, а не расколнички идолопоклоници...
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а ти не судиш?
|
||
|
||
Реакт
Сениор Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако твојата црква, која и да е, тргнала кон папата - тоа решавајте си го во вашата црква. Но проблемот е во мешањето на термините.
За папата - кажи што сакаш. И така овде сите се судии, а кога ќе ги осудиш - велат дека само Бог судел. Лицемерие! |
||
Без коментар
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па зашто како верник имам право да забележам дека мојата црква тргнала кон папата..или немамможе верниците во МПЦ немаат право на свое мислење |
||
|
||
Vlade
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne si znael? I jas puknav od smeenje koga go vidov na TV. |
||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
христијанско бинго????????????? |
||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
||
Vlade
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo Biblijata ne pisuva i za "kriscn bingo" ili za "kriscan sapunski serii", pa tie pak si gi imaat vo najavtenticno hristijanskata zemja vo svetot - Amerika. |
||
mali simo
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па тоа владе дека го нема во библијата заради тоа тие не служат литургија ако апостолите тоа го напишеле тие(протестантите) ке ја служеле ама тие се ,,,вистински,,, христијани зарем не знаеш!!!!!!! |
||
|
||
Vlade
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sveti Atanasij ne bil pravoslaven episkop? Pa, toj taka sebesi se potpisuval. Procitaj mu ja negovata dogmatika i ke vidis deka e pravoslavna. Sv. Jovan ne napisal nova liturgija, tuku samo ja "uprostil" postoeckata. Sustinata ostanala ista. A, zosto protestantite ne ja sluzat ranohristijanskata Jakovova liturgija, koja traela okolu 5 casa? Pa, neli vie imate ambicija da nalikuvate na hristijanite od prvite vekovi. "sega znam deka nisto ne znaes", tuku samo protestiras bez pricina. |
||
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Роме, прочитај, на пример, на истава страна, кога говориш за православие и католицизам. За понатаму - потоа.
|
||
Без коментар
|
||
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pa ako ne se zamene mozi sekoj eden da pisi neli?ili ne a sto sum ne razbrala ako zgresiv izvini .ama te molam kazi kade puisav bez da razberam?
|
||
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
||
Реакт
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Роме, текстот не е за тебе. А што би сакала да те поучам???? Па ти да сакаше да се поучуваш, немаше да даваш констатации кои немаат врска, туку ќе прашаше. А има мои текстови, види - прочитај - па коментирај.
|
||
Без коментар
|
||
Внеси реплика | страница <1234 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |