IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ХУЛА НА СВЕТИОТ ДУХ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ХУЛА НА СВЕТИОТ ДУХ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
Автор
Порака Обратен редослед
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2007 во 00:48
непростлив грев е само хулата (неверието)
а други, нормално има, но простливи, како старозаветни, така и новозаветни...
Кон врв
Чорбаџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Поени: 1065
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Чорбаџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2007 во 00:46
Јасно кажувам, се уште во очите на Бог се битни старозаветните правила и закони, како за обреди, обрежување, Сабота како свет ден, неправење слики и икони, е чинење на прељуба.... значи не е изменето ништо. Некои однив се помали гревови (се “чистат“ со ритуал но некои се смртни и тешки.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2007 во 00:40
скрос ја промашуваш темата, бидејќи со ова не докажуваш дека имало и други непростливи гревови...

оние гревови за кои следувала смртна казна, не значи дека се непростливи, само да те предупредам...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Чорбаџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2007 во 00:35
17 Немојте да мислите дека сум дошол да го поништам законот или Пророците. Не сум дошол да ги поништам туку да ги исполнам

Ваљда не мисли на кривичниот закон на Македонија. Постојат (за народот во тоа време, во Израел) само еден закон. Стариот завет.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2007 во 00:29
Originally posted by Чорбаџија Чорбаџија напиша:

Да, јасно е ... кристално... нема менување на законите и тешко на оној кој ќе ги смени и ли поинаку луѓето ќе ги учи

тоа ти велиш, јас не гледам спомнување на закони или учења, ама сепак, јас имам добар вид, се уште сум млад, така да нема да ти замерам... LOLLOLLOL
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Чорбаџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2007 во 00:25
Да, јасно е ... кристално... нема менување на законите и тешко на оној кој ќе ги смени и ли поинаку луѓето ќе ги учи
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2007 во 00:24

Старите закони важат и никој не смее да ги поречи, се до страшниот суд.
Јасно е.

тоа и велиш...
а дали си прочитал убаво, може секој да се увери сега...Tongue
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Чорбаџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2007 во 00:19
Старите закони важат и никој не смее да ги поречи, се до страшниот суд.
Јасно е.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2007 во 23:49
ете така, гледаш дека сега е многу појасно...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Чорбаџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2007 во 22:11
17 Nolíte putáre quóniam veni sólvere legem aut prophétas : non veni sólvere, sed adimplére.

18 Amen quippe dico vobis, donec tránseat cælum et terra, jota unum aut unus apex non præteríbit a lege, donec ómnia fiant.

19 Qui ergo sólverit unum de mandátis istis mínimis, et docúerit sic hómines, mínimus vocábitur in regno cælórum : qui autem fécerit et docúerit, hic magnus vocábitur in regno cælórum. 

17 Немојте да мислите дека сум дошол да го поништам законот или Пророците. Не сум дошол да ги поништам туку да ги исполнам

18 Зашто, вистина ви велам, дури постојат и небото и земјата ниту една јота или црта од Законот нема да се измени,додека не се исполни се.

19 И така, оној што ќе наруши една од тие најмали заповеди и така ги научи луѓето,најмал ќе се нарече во царството небесно, а оној што ќе ги исполни и поучи, тој голем ќе се нарече во царството небесно
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2007 во 20:46

“Јас не сум дојден ни една буква од старите закони да изменам“
Исус

ај прво пренеси го цитатот како што е, може тебе ти е сеедно, бидејќи вообичаено си вчитуваш и тоа што има и тоа што нема во текстот, но за другите не е сеедно...Wink
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Чорбаџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2007 во 20:43
Исус

Па сега отвори библијата и прочитај старите закони
Има доста.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2007 во 20:37
Амин, Амин,
сите гревови и хули можат да им бидат простени на луѓето,
освен тој кој хули против Св. Дух, кој никогаш нема да прими прошка, виновен е за вечноста

-Исус
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Чорбаџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2007 во 20:25
Исус
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <123>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,188 секунди.