![]() |
|
ПРЕВОДИ НА БИБЛИЈАТА |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 6> |
Автор | ||||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
mislam deka temava ja razjasnivme, sekoj sto saka moze da pronajde odgovor...
|
||||
![]() |
||||
Чорбаџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
|||
ОД ШТО УТАИЛ???...
ПРОДАЛЕ СОПСТВЕНА НИВА И ДЕЛ ОД ПАРИТЕ ДАЛЕ НА ЦРКВАТА. АЈДЕ СЕГА ДАЈ ЗАПОВЕД БОЖЈА ДЕКА АКО ПРОДАДЕШ НИВА СИТЕ ПАРИ ДА И ГИ ДАДЕШ НА ЦРКВАТА ПА ДА ЈА ВИДИМЕ СМИСЛАТА ЗА СМРТТА НА АНАНИЈА ИС АПФИРА ЗОШТО МОРАЛЕ ДА ГИ ДАДАТ СИТЕ ПАРИ, КОЈ КАДЕ И КОГА МУ ГО НАРЕДИЛ ТОА ПА ДА БИДАТ КАЗНЕТИ ТИЕ ДОБРОВОЛНО ДОШЛЕ И ПОНУДИЛЕ ПРИЛОГ ЗА ЦРКВАТА, НО НАМЕСТО ДА ГИ ОДБИЕ АКО СЕ СОМНЕВАШЕ ВО НИВ (ПОШТО САКАА ДА ВЛЕЗАТ ВО ЦРКВАТА) БИВААТ КАЗНЕТИ СО СМРТ МОЖЕШ ДА УТАИШ ТУЃИ ПАРИ А СВОИ ДА УТАИШ... ПРВ ПАТ СЛУШАМ ПС ХАРИ КОСТООВ ДАЛ 50.000 ЕВРА СВОИ ПАРИ ЗА ЦРКВАТА ПА НЕ УМРЕ. ЕНЕ ГО УШТЕ ЖИВ И ЗДРАВ. И ТОЈ НЕ ДАЛ СЕ ШТО ИМАЛ. ЗОШТО ЕДНИ СЕ КАЗНИЈА СО СМРТ А ДРУГИ НЕ? Изменето од Чорбаџија - 15.Мај.2007 во 13:24 |
||||
![]() |
||||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
|||
|
||||
![]() |
||||
Чорбаџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
|||
КАДЕ ИЗЛАГАЛЕ ?
КАДЕ ПИШИ ДЕКА СО ЛАГА ДАЛЕ ПАРИ? ЧИТАЈ МАЛКУ ДЕЛ ОД ПАРИТЕ ОД ПРОДАДЕНАТА НИВА МУ ДАЛЕ НА АПОСТОЛИТЕ. ПРИЛОГ КОН ЦРКВАТА. КАЖУВАШ ДЕКА СЕ КУПУВА ДУХОВЕН УГЛЕД А АКО НЕМАШ ДОВОЛНО ПАРИ ЌЕ УМРИШ Кажи јкад биле ОБВЗАНИ сите пари да му ги дадат на црквата. Та нели е нивна нива, нивни пари а црквата Христова е полна со љубов и разбирање а не со материјализам и сметководство. Кој колку имал, можел... толку давал. |
||||
![]() |
||||
|||
баш така... не морале ИЧ да дадат... поентата била, што тие се претставувале како да дале се, а не дале... значи со лага сакале да добијат духовен углед кај црквата, додека притајно биле се уште старите добри материјалисти... |
||||
![]() |
||||
|||
Целата сторија е јасна, си биле човек и жена си имале СВОЈА нива, ја продале и пошле кај апостолите ДОБРОВОЛНО и му дале дел од пари. КАДЕ ПИШИ ДЕКА ТРЕБАЛО СИТЕ ДА ГИ ДАДАТ. Ти ако појдиш в црква и оставиш 100 денари прилог, дали ќе падниш мртов оду во џепот си оставил уште 100? Не гледам нигде каде требало СЕ ДА ДАДАТ. По кој закон или правило требало СЕ ДА ДАДАТ?! Но Петар така не мисли, му се нафрла прекорувајќи го зошто не ги дал на црквата СИТЕ СВОИ ПАРИ што ги добил од продажбата на СВОЈАТА НИВА, и човекот умира. Ненадејно. Дали петар се чуди на смрта... дали се вознемири... не туку веднаш спремни станѕваат некои момчиња и го закопуваат. Нема обреди, нема церемонии, не ја чекаат ни жената да си го види за последен пат телото. Ладно. Иди жената, не знаејќи дека мажот и е мртов и нејзе Петар и се нафрла и ја испитува за НЕЈЗИНИТЕ СОПСТВЕНИ пари и ја ОСУДУВА НА СМРТ “Ете пред вратата се нозете на оние што го закопаа твојот маж и тебе
ќе те изнесат.“ И таја умира и неја момчињата ја изнесуваат и ја закопуваат.
И сите ги обзеде голем страв (ако не и даиш на црквата сите пари кои ги имаш....) |
||||
![]() |
||||
|||
од ова јасно се гледа, дека немало никаква присила никој да дава ништо, туку, напротив, Петар вели „твои пари си беа“, односно можел слободно да си ги задржи... проблемот е зошто „лажно“ се претставува како духовен, а не во парите...
од ова јасно се гледа дека Петар не го уби Ананија, туку тој самиот издивна, зошто, веројатно треба обдукција да му се направи...
од овде се гледа дека бил погребан, а не „фрлен“ во јама... значи, што остана од твојата прикаска? ништо... Изменето од аџија - 15.Мај.2007 во 10:06 |
||||
![]() |
||||
|||
А еден човек по име
Ананија со својата жена Сапфира, ја продаде нивата 2. и еден дел од добиените пари сокри, а со знаење со жена си, додека
другиот дел го донесе и го кладе пред нозете на апостолите 3. Но Петар рече: “Ананија, зошто го исполни сатаната срцето твое да Го
излажеш Светиот Дух и да утаиш дел од земените пари за нивата. 4. Додека не беше продадена, не беше ли твоја? И. откако ја продаде не беа
ли парите во твоја власт? Ти не излага луѓе туку Бога. 5. Кога ги чу Ананија тие зборови, падна и издивна. И голем страв ги обзеде
сите што го чуја тоа. 6. Станаа момчињата го изнесоа и го погребаа. 7. А кога поминаа околу три часа, влезе и жената негова, не знаејќи што
станало. 8. И петар ја праша: “Кажи ми за толку пари ли ја продадовте нивата?“ Таа
одговори: “Да за толку“ 9. Петар потоа и рече: “Зошто сте се договориле да Го искушате Духот на
Господа?“ Ете пред вратата се нозете на оние што го закопаа твојот маж и тебе
ќе те изнесат. 10. И таја веднаш падна пред нозете негови и издивна. А момчињата, кога
влегоја, ја најдоа мртва, ја изнесоа и ја погребаа до нејзиниот маж. 11. И голем страв ја опфати целата Црква и сите оние што го чуја тоа. ПС Не се кажува понатаму што стана со делот од парите кои му ги дадоа на Петар... дал ги искористи Петар за нешто или и нив ги фрли |
||||
![]() |
||||
|||
ти да не беше таму случајно па дрпна некое златниче? како другши би можел да знаеш, кога такво нешто не пишува во текстот... Парите не се битни воопшто, битно е чистото верување, без лажење и мамење на Господа... итн... |
||||
![]() |
||||
|||
Парите ги дале, петар ги зел. Ги задржал. А ги закопале во дупки во дворот. Тоа не е гроб ниту обред.
|
||||
![]() |
||||
|||
не е точно дека пишува необележани гробови, и дека немало обреди...
не се спомнува дека им ги земале парите, зар не? |
||||
![]() |
||||
|||
Ниту бог дека му се јавил на петар и го пријавил паричното затајување ниту дека бог ги убил...
На кратко еве јасно и прецизно Петар ги испитува и тие умираат на тоа испитување, прашањето е каде е дел од парите. По наредба на петар ги закопуваат надвор (не на гробишта) во необележани гробови без обреди. На крај не се споменува дека ги фрлил мечистите пари. Так ли е хаџијо |
||||
![]() |
||||
|||
абе ти си режисер, јас викам
ниту единица се спомнува, ниту команданти, ниту гробови, ниту колци, ниту пци, ниту песок, ниту кражба, ниту ништо ништо од ова што го наброја... ако сакаш да бидееш „научник“ држи се до фактите... |
||||
![]() |
||||
|||
Зарад пари маж и жена умираат под истрагата на Петар (командантот на заедницата) По смртта немаат обред, немаат обележан гроб туку надвор (ниту на гробишта) ги закопуваат ко пци и ги затрупуваат со песок
А парите... дали и парите со гнусење ги фрла Петар НЕ (слатка е парата) |
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |