![]() |
|
Посвојување |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 7> |
Автор | ||
Pavaroti ![]() Сениор ![]() Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ако е ова вистина што би било кога би го добила биолошката мајка, гом*арски живот. Оваа мајка не заслужува да има дете |
||
![]() |
||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|
Читајки го ова се згрози, несакајки да верувам дека некаде сигурно се случува ова ![]() Првиот работен ден на Ирина |
||
![]() |
||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|
Посвојувањето деца не е привилегија само на оние кои немаат свои деца. Секое семејство кое има можности да исчува деца убаво е да посвои дете кое е оставено од своите и кое детството го минува во дом.
|
||
![]() |
||
Biolica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 808 |
|
Sekogas e vo red da posvoish dete ako mozis da rodis, problemot so posvojuvanje e koga pravis toa od sebicen aspekt i nemozis da rodis a sakas da stanis roditel.
Treba malce zamisla kako ke se vklopi toa dete so ostanata familija , no imam prijateli koj imat svoi 3 deca i prisvoia od Vietnam handikapirano devojce , ja renoviraja cela kuka za i e se na dofat na devojceto i za prv pat od celo semejstvo oseka mnogu ljubov , znam slucajov e redok ama za pocit e... Bi prisvoila dete ama od koga imam svoe , da pomognis na neko malo dusice e nestro najsveto na cel svet... |
||
![]() |
||
ATANASIJA ![]() Нов член ![]() Регистриран: 03.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 8 |
|
dali e vo red da posvois dete pred da rodis svoe,a mozes?
|
||
![]() |
||
гоcтин ![]() Гостин ![]() Регистриран: 24.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1797 |
|
Би посвоила,бидејки сакам на некое малечко ангелче да му го направам животот поубав.Меѓутоа уште ми е рано
![]() ![]() |
||
![]() |
||
RUKICA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
|
DA, BI POSVOILA DETE ZOSTO DA NE? NA TOA PREKRASNO ANGELCE BI MU GO NAPRAVILA ZIVOTOT SREKEN, A ISTO I MOJOT...
|
||
![]() |
||
BisernA ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
|
се врати кај родителите... нормално,... откако лекарите ги убедија... а бе какви се тие родители, што своето чедо, нешто што го чувала мајката 9 месеци,... да го отфрлат така лесно ?? можеби секој од нас би изреагирал така непромислено во таква ситуација,... и по подолго размислување би се вратил по детето... којзнае ![]() |
||
![]() |
||
defma ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 716 |
|
Да отсекогаш сум размислувала на тоа да би посвоила дете.
|
||
![]() |
||
seka ![]() Сениор ![]() ![]() Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
|
Vo makedonija e toj problem, tuka treba mnogu mnogu poveke da nudis za da bi prisvoil dete! Treba kuka da imas, koja e celosna odplatena, znaci ne smee da bide na Hipoteka, potoa treba koj znae kolku dokomenti od doktori, psihologi itn! Zalosno.... koga tuka stvarno moznostite bi gi imale, no drzavata premnogu bara |
||
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Радо би посвоила едно дете, но за жал финанскиската ситуација кај нас е толку напната, тешко се излегува на крај и со сопствените деца, школа, облека, квалитетна храна-сето тоа кај нас е луксуз за жал. Инаку домовите се преполни (како Мајчин дом Битола така и 11 Октомври-Скопје-а голема е листата на чекање. Многу ми е жал што при овие процедури се прават многу манипулации. Многу.
А исто така многу ми е жал кога посвоителите, добро, нивно право, ги бираат децата небаре стока се, па бараат дете без “фабричка грешка“. И многу родители, иако ситуирани, поради “фабричка грешка“ ги оставаат децата во дом... Срцето ми се кине, ама така е. Што бидна со малиот Бошко, го посвои ли некој? |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
seka ![]() Сениор ![]() ![]() Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
|
Da gi ispolnuvam usliovite, sto ovaa drzava gi bara, i pokraj moi deca bi sakala da posvojam edno....
![]() ![]() |
||
Razumot e skapocen kamen koj najubavo sjae vo ramkite na
skromnosta. |
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Да не бев во можност да имам, сигурно ќе посвоев... зошто да не...
Подобро да живеам со посвоено дете, отколку без никакво..
|
||
![]() |
||
Sunny ![]() Сениор ![]() ![]() Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
|
Jas imam prijateli koi pred 7 godini si posvoija 3-godisno detence, lani i teknalo na bioloskata majka deka zgresila, deka sega ne moze bez deteto i t.n. Na sud sudot i go vrati deteto na bioloskata majka.
Ajde posle vakov slucaj odluci se da posvois nekogo, sto od ko ke go porasnes, ke se naviknete eden na drug i na kraj da ti go zemat. ![]() ![]() |
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |