|
Коментар за нашиот театар |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | |
pcelka
Сениор Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кажи само како Биљана Беличанец ја одигра улогата ма Мара...!!!
До сега не сум ја видела така...извонредна беше, секако и останатите...!!!
|
|
секој нов ден, носи нова надеж...
|
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Неделава бев во театар, ја гледав Демонот од Дебармаало во Драмски, луѓе... преубаво си поминав! Секоја чест на актерите наши, просто ги обожавам... планирам од сега редовно да одам
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
pcelka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес, 27 март, е светски Ден на театарот - ден кој се одбележува низ сите театри во светот ........
|
|
|
|
pcelka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Синоќа во драмски....Демонот од Дебар маало... Мара и Коце
ме воодушевија, а Тасе , едноставно беше прекрасен....
|
|
|
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
blaze si vi...im zaviduvam samo poradi teatrot na tie sto ziveat vo skopje
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
pcelka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Со премиера на преставата „Р“ вчера беше отворен новиот Градски театар Скопје. Се работи за престава чија тематика е 21 век и интимна револуција кај секој човек. Преставата е на Јордан Плевнеш, во режија на Дејан Пројковски. Глумат: Рубенс Муратовски, Сашо Тасевски, Снежана Стамеска, Билјана Беличанец, Игор Георгиев, Ана Стојкова, Катерина Коцевска, Благоја Чоревски и Ѓокица Лукаревски. Градскиот театар кој има за цел истражување, провоцирање и изнаоѓање нови театарски форми и театарски јазик, годинава го основа Младинскиот културен центар.
|
|
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако имате прилика, не пропуштајте да ја гледате " ТАПАНИ ВО НОЌТА", дело на Брехт, во изведба на прилепскиот театар, а во режија на комшијата битолчанецот Мартин Кочовски.
Дејството се случува во Берлин, во периодот меѓу двете светски војни и ја има за тема битката на единката распната меѓу неговите розови соништа за љубов и хармонија и суровата реалност која животот на тацна му ја принесува без право на избор. Иако темата звучи навидум стереотипна, начинот на кој е осмислена претставата е несекојдневен. Глумците се цело време на сцена, неверојатно се активни, сите во исто време и глумат и играат и пеат, интензивно...интензивно... (не им треба фитнес) Чудесна претстава! Навистина неверојатна! Собра еден куп награди на интернационални фестивали, меѓу кои и " сребрен ловоров венец " за најдобра претстава од средна Европа. Гледајте ја!!! |
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
teatar samo vo skopje i kumanovo,ne zna m za strumica ...
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se soglasuvam..fenomenalna pretstava..vredi da se pogleda.. |
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Novo odlicno "parce" vo Dramski
"Kinegonda vo Karlalend" (ili Kandid II) od Venko Andonovski vo rezija na Saso Milenkovski, so odlicen performans na celata akterska ekipa... Especially delot so Saso Tasevski |
|
DeepBlue
|
|
karamandi
Сениор Регистриран: 19.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 1496 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo teatar da daodam koga ke ima nekoja dobra komedija a i jas sum za teatar otkolku za vo kino
|
|
defma
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 716 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу повеќе уживам во театар отколку кино(во кино не сум била не знам од кога).А нашите актери без кометар, уживам кога ги гледам Никола Ристановски, Игор Џамбазов,Дац,Тони Михајловски,Сашо Тасевски, Ивана Ристиќ и многу други.
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Teatarot iskreno e moja golema ljubov..redovno odam na predstavi i vo Dramski i vo MNT..kako pretstavi bi vi gi preporacala Somnitelno lice(MNT),Ladalo(Dramski),Demonot od Debarmaalo(Dramski),Komsiluk naopaku(Dramski)itn..ima uste mnogu navistina sto vredi da se pogledaat..imame tolku dobri glumci,za koi sto vredi navistina da se odvojat nekako 200 denari i da se uziva edna vecer vo umetnosta..eve posleden pat bev skoro na somnitelno lice,kade sto Igor Dzambazov i Oliver Mitkovski odigraa ulogi koi se vbrojuvaat vo legendarni veke..da ne zboram za zadovolstvoto na nivnite lica po gromoglasniot aplaus,i prepolnata sala..zatoa vredi da se posetuva
|
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Interesno...
Ako ne ste bile voopsto, odamna ili ne odite cesto , ke probam da ve motiviram vaka - sekoja cest na site glumci, imame solidni, dobri, mnogu dobri glumci... Ama imame eden vonseriski akter, koj sigurno ke ve voodusevi so sekoja gluma... Nikola Ristanovski. Vredi da se pogledne sekoja pretstava vo koja igra... povelete. |
|
DeepBlue
|
|
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |