![]() |
|
Соја |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Автор | |
bijonse1 ![]() Сениор ![]() ![]() bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Samo da vi napomenam sojata konsumirajte ja maksimalno samo ednas vo nedelata .........
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Eli ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Pa mi preporacaa lekarite poradi eden zrdravsten problem sto go imam..pa go pijam ![]() |
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
![]() |
|
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
А зошто мора да пиеш млеко од соја Ели? |
|
![]() |
|
Eli ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Pijam mleko od soja,zatoa sto moram(inece vkusot bas i ne mi se dopaga),i ponekogas grickam soja od vitalija..tie mi se ubavi
![]() ![]() |
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
![]() |
|
polzavce ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
И соја сосот е ОК........ |
|
![]() |
|
mrzla ![]() Сениор ![]() ![]() натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
си јадам соја,и некои производи на виталиа што содржат и пијам соино млеко |
|
![]() |
|
Didi ![]() Сениор ![]() ![]() Summer flower Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 15583 |
Soja .....
So 25 grama protein od soja dnevno vo ramkite na ishranata,vo koja ke gi namalite i mastite i namalen e rizikot za srceto.Prednostite na sojata se brojni.So 160 mg izoflavoni soja dnevno mozete da gi regenerirate kozhata,noktite i kosata. |
|
Srekata vo tvojot zhivot zavisi od ubavinita na tvoite misli....
|
|
![]() |
|
За шницлите од соја: Се попаруваат со врела вода ( не се варат) и стојат 10 минути така. Потоа се цедат убаво од водата, се премачкуваат со мешавина од сенф, кисело млеко, лук, бибер и вагета......вака премачкани стојат околу 1 саат и потоа се пржат на многу тивок оган на маслиново масло........ Јас вака ги обожавам.......... |
|
![]() |
|
maki_seker4e ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 131 |
ja obozavam sojata...taa moze na razlichni nachini da se napravi.na pr. koga pravish polneti piperki namesto meso soja vo troski ke stavis .nema ni da primetish deka ima soja.mjam
|
|
I love saying yes...and doing the opposite. a friend is alweys there when you need them.NOT ME!
|
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
jas odamna sum ja chul i prochital,...
.a,stvarno e sega poeftina od se drugo,......ama ,ne za dolgo,...isto kako ribata,...porano beshe eftina,....ama,shtom neshto pochnuva da se troshi,....mu raste cenata,...nepovratno,.. |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Ова не сум го чул уште? Од каде таа информација? |
|
![]() |
|
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
sojata e hrana na ,...idninata,...jadete ja dodeka e ,..poeftina,..
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
|
![]() |
|
La Ninja ![]() Сениор ![]() ![]() She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
премногу ми удира на месо ....а мразам месо...
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
![]() |
|
Majkl ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
За оние кои сакат да откачат месо а сакаат скара:
Шницлите од соја сварете ги во вода со ВЕГЕТА од Подравка-Хрватска. Потоа исцедете ја водата и издинстајте ја на масло за јадење со многу кромид. Така издинстаните соини шницли ставете ги на скара на ќумур пржете 5-7 минути колку да го попримат чадот. Ќе забележите дека навистина нема ралика во вкусот со месото. И кај месото е до зачинот и начинот на готвење. Сојата инаку сама по себе нема вкус, само куп растителни протеини. Послужете со компир пире, буковец и салата од зелена марула прелеана со ладно цедено сончогледово масло и лимон и малку морска сол. Bon Apètit! ![]() P.S. Во денешно време на ген-манипулација, радијација, онечистени води, не-мирољубиво земјоделие и тн. Малку нешто е останато здраво. Гoрниот рецепт го наведов повеќе од етичко-вегетаријански аспект. Изменето од Majkl - 05.Јули.2008 во 22:54 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |