|
Христијанството копија на Паганството?! |
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Автор | ||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne, toj se plashi od Pravoslavnite, koga se molat vo imeto na Otecot, Sinot i Svetiot Duh.
|
||
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не! Тој само ги завел православните. |
||
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
|
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Iiiii abe za se imate odgovor be... Ccc znachi sega i zliot kje ispadne deka e Pravoslaven, vsushnost zliot e del od paganizmot.
|
||
izvoren
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа можеби е некоја случајност или една од многуте лукавштини на злиот.
|
||
|
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I jas sum bil takov, koga me krstile odma sum se smiril nokjta.
|
||
izvoren
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова се приказни од Библиски неедуцирани баби или некој селски црковен клисар(додуша може и од свештениците) |
||
|
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vsushnost ne ja ostavaat Bozjata zapoved, no ja imaat i nea, a duri i chovechkoto predanie.
Sho ima pagansko vo krstenje na bebinjata? - Zar ne znaesh deka ako bebeto ne e krsteno deka mnogu place i ne mozhe da spie, a nekoj duri i gadno mirisaat. |
||
izvoren
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Палење огнови пред Божик,палење свеки за живи,умрени,радост,здравје, поклонување пред икони,допирање и бацување мошти,носење бројаници,куќни слави каде претежно им се оддава слава и почит на земни луге,прекрстување со раце,крстење на бебиња, некои православни сеуште колат к*рбан.
Сето ова нема врска со христијанството а пак е блиску до паганштината. За нив важат следниве Христови зборови: Вие ја оставате Божјата заповед, а го држите човечкото предание. Вие добро ја укинувате - продолжи Тој - Божјата заповед, за да го држите вашето предание!” Марко 7 8-9 |
||
|
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aaaaaaaaa jasno. |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ah bre Darko... se ushte ne si doznal za chudata vo paganstvoto... nitu vo Islamot, Budizmot, Shamanizmot i t.n. i t.n. "Chudata" ne se ekskluzivitet samo na edno veruvanje, nitu doktrina na samo edna teologija. Vsushnost tie ne se dokaz na nikakvi religiozni ubeduvanja bidejki se srekjavaat nasekade, pa i megju ateistite koi ne veruvaat vo Boga. "Chudata" vo sushtina ne se chuda bidejki toa e del od onoa sto ni e dadeno od Boga - bozhenstvenoto vo nas. A toa raboti sekogash, ne mozheme da go odstranime nikogash i ne zavisi od nikakvi religii tuku od svesta na lugjeto. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Gi ima vo Pravoslavjeto, a gi nema vo paganstvoto. |
||
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
paganstvoto e faza na sozrevajneto na covestvoto a za neznosta ubavinata smirenieto.......................................pa toa nemoze da bide nikogas pagansko delo.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Chudata ne se eksluzivitet na Pravoslavieto. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Терминот "светци" е широк поим. Во Библијата свети се наречени сите што се осветени преку Христовата крв, значи сите христијани. Светоста е заповед до сите христијани, а не само до некоја посебна духовна елита што таму на Небото стои со ореоли на главата.
Секако дека верувам дека Бог преку вистинските христијани порано, а и сега правел и ќе прави чуда.
Но искрено не верувам дека Бог правел чуда преку некои што се поклонувале на икони, идоли, мртви тела, и се молат на луѓе, а не на Бог. Верувам дека повеќето од тие "чуда" се всушност митови и легенди (измислици, народни приказни), а и ако има некое вистинско чудо, мислам дека тоа е дело на Сатаната за кого што читаме во Библијата дека и тој има власт да прави чуда со цел да ги заведува народите.
Затоа никогаш не можеме да знаеме кој стаи зад некое чудо, дали Бог или ѓаволот. Затоа не треба да ја ослонуваме нашата вера над чуда или трикови, туку на Божјото сигурно и проверено Слово - Биибијата.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |