|
Во Саудиска Арабија наскоро закон за привлечни очи |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | ||||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Za onie nashi chlenovi koi ne se zapoznaeni so zhivotot vo Saudijska Arabija:
- Saudisjka Arabija e teokratska drzhava. - Vo Saudijska Arabija po ulici patrolira verska policija. - Vo Saudijska Arabija za sekoja rabota se konsultiraat i tolkuvaat K'uranot i hadisite i sekoja rabota mora da bide proverena i izvedena onaka kako shto se interpretira spored niv. - Toa se pravi navodno da se spasat muslimanite od grevovi i da ne se korumpira muslimanskata vera. - Vo Saudijska Arabija filmskata, TV i muzichkata produkcija i prezentacija se strogo kontrolirani i cenzururani. - Oblekuvanjeto e strogo odredeno spored muslimanskite pravila i hidzhabot e strikten za site zheni. - Strogo zabraneto e jadenje svinsko meso, kako i konzumiranje, chuvanje i prodavanje alkohol. - Zhenite ne smeat sami da vozat avtomobil, sami da odat nadvor (mora da bidat vo drushtvo), sami da otvorat biznis, sami da odat na lekar, nivniot glas vo sud ne e ramnopraven na mazhot... - Vo Saudijska Arabija javno se egzekutiraat preljubnici so otsekuvanje na nivnite glavi. Sporedeno so seto ova, odreduvanjeto zakon za toa shto bi pretstavuvale privlechni ochi ne pretstavuva nishto osobeno ili chudno. P.S. Dovolno e da se vidi kakov e odnosot prema zhenite i vozenjeto, pa da se dobie vistinska slika za sekojdnevniot zhivot na zhenata vo ova muslimansko opshtetsvo: Изменето од Messenger - 09.Декември.2011 во 22:57 |
||||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||||
svemirski_duh
Сениор Регистриран: 29.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
I jas toa vikam. |
||||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Alah da chuva i da brani ! |
||||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||||||||
svemirski_duh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Messenger,isto tolkava laga i propaganda i za Sufizmot sirite klevetuvajki deka Rumi dobil inspiracija od boga deka nema pravila za obozavanje,dodeka cela Mesnevija e posvetena na Pravilnikot (Qur'anot). Site citati gi imate izvadeno od kontext i gi pisuvate kako vam vi odgovara. Jas dlaboko gi sakam i pocituvam Sufiite,dolgo sum vo nivno drustvo,dolgo gi izucuvam i otvoreno mozam da vi kazam deka i za niv podednakvo sirete lagi. Samo ne e toa tema. Ako sakas da se prefrlime vo temata za Sufiite i tamu da zboruvame za toa. |
||||||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Shto zboruvash ?
Ubavo te prashav:
Ova e shirenje lagi? Ne postoi ? Propaganda ? Demek, koga govorime pozitivno za Sufizmot toa ne e propaganda, a koga gi posochuvame ovie raboti togash toa e propaganda. Изменето од Messenger - 09.Декември.2011 во 20:09 |
||||||||
|
||||||||
svemirski_duh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Ete,na kraj ke ispadne deka jas se oddalecuvam od temata. Kolku ubavo i ednostavno prasav dali toj izvor si go sretnal nekade na drugo mesto osven vo britanskiot vesnik ? Bidejki svesen si deka nikade nikoj ne ja dal izjavata,pogotovo vo Saudiska arabija,od kade sto bi trebalo da zemate izjava za tamu,togas izmesavte babi i zabi,namesto da kazete; Navistina,nikade Saudijcite ne izjavija deka imaat plan za vakov zakon,nikade nikoj vesnik osven ovoj vakvo nesto ne kazal.... ti mi pisuvas za nivniot vnatresen,intimen zivot. Ke ja smetav vasata poraka za replika dokolku mi odgovorevte konkretno na prasanjeto koe vi go postaviv,dali osven Dejli Meil vakva vest drug nekoj medium prenesuva ? Dali e dovolno toa sto ovoj vesnik kazuva za da se poveruva ? Tolku li e lesno da vi ja napolnat glavata ? I sega mi tvrdis deka vo Saudiska Arabija bilo onaka kako sto ti znaes (od CNN) a ne onaka kako sto jas sum ja videl i doziveal tamu nekolku pati. Sekoja kleveta protiv islamot e bazirana vrz vakvi "dokazi" kako ovoj. REKLA KAZALA. A kolku mi e zal za onie koi veruvaat vo vakvi izjavi ne ste svesni. I sami znaete deka nisto ne mozete da promenite vo nivniot zivot so toa sto ke sirite lagi. Messenger,sonceto nikoj ne moze da go sokrie od ocite na lugeto,nitu negovata svetlina i toplina. |
||||||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Koj se revoltira ? Jas samo repliciram na tvojot komentar i ti posochuvam deka ili ne znaesh shto se sluchuva vo Saudijska Arabija ili znaesh, no ne sakash da se govori za toa.
Ti ja stavash pod prashanje verodostojnosta na izjavata, a jas velam deka kazhanoto odgovara na sekojdnevniot zhivot vo Saudijska Arabija. Zatoa ti gi posochiv onie raboti. Tamu zhenite nemaat pravo na s'e i za toa mnogu dobro znaeme i dvajcata. Inaku temava ne e za muslimnakite vo Evropa, nitu e za hristijankite bilo kade vo svetot. Ako sakash da diskutirash za temava togash drzhi se za nea. Изменето од Messenger - 09.Декември.2011 во 15:47 |
||||||||
|
||||||||
svemirski_duh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Messenger,neznaev,izvini,deka tolku ednostavno prasanje ke te izrevoltira. Prasav dali moze osven vo toj britanski vesnik ovaa izjava da se najde na drugo mesto ? Znam deka si sovesen covek i deka si svesen za izbrzanata reakcija i takvite komentari. Tuka sme da se potsetime,da se informirame i da si gi popravime greskite kako ne bi prerasnala omrazata i pogresnoto mislenje i da gi izgasime iskrite od onie koi sakaat da ne' zapalat na site. Biden sum vo Saudiska Arabija,patroli po domovite nikade ne sum zabelezal. Sum bil i licno da go razgledam toj svet sum bil i po obaveza vo koja ne sum imal vreme da obrakjam vnimanie na tradiciite obicaite i zakonite. Veruvam deka Muslimani (kako i nemuslimani) se kolat i se tepaat za zena. Ja sledam emisijata "preljubnici" do sega ne sum videl primer na muslimani i pokraj toa ne negiram deka i kaj muslimanite ima takvi slucaevi. Qur'anot i Hadisite zboruvaat kako TREBA da zivee eden Musliman a ne kako mora. I samite znaete deka po ulici setaat kaj nas zeni bez Hidzab pa nikoj ne izvrsil tortura. Vie pravete sporedba so Muslimanka koja se drzi spored propisite na verata i hristijanka koja ne se drzi do propisite na verata. Tuka malku obratete vnimanie. Da ne ti odgovaram poedinecno na prasanjata koi nemaat nikakva vrska so temata a postaveni se samo od revolt. Veruvam jas vo se' sto si napisal,deka ima sekakvi muslimani. Samo na poslednoto ke ti kazam. Propisot za zena bogobojazna koja mu se predala na Allah ne e kako propisot na zenata vo Biblijata. Tamu zenite samo vo manastir treba da ostanat i ne smeat da se dvizat. Muslimankite imaat pravo na se'. Ti se molam,kontroliraj se,dokolku mozes,ako ne... jas ne sakam da nastane raspravija ne sakana,da se vregjame. Ne sum za takov dijalog. |
||||||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
svemirski_duh, bidi iskren i kazhi mi dali nekogash si se zaprashal dali se sluchuvaat raboti za koi se govori, a ne sakash da gi slushash... ne sakash da postojat bidejkji ti ja matat ubavata slika za onoa vo shto veruvash ?
Ili sekogash e polesno za takvite neshta da se veli oti se izmisleni propagandi na nevernicite ? Ne veruvash deka vo Saudijska Arabija po ulici patrolira verska policija koja na sila go uteruva verskiot zakon kaj onie koi ne go sledat kako shto "treba" ? Ne veruvash deka site muslimani ne se slozhuvaat so toa ? Ne veruvash deka muslimani se tepaat i se kolat za zheni ? Ne veruvash deka sekojdnevno se kreiraat interpretacii spored K'uranot i hadisite kako mora da zhivee eden musliman ? Ne veruvash deka toa se pravi za da se spasi dushata na muslimanot ? Ne veruvash deka taa zadacha na policijata, da gi spasuva lugjeto od samite sebe, ja pravi bez da se prashaat lugjeto dali go sakaat toa ili ne ? Ne veruvash deka vo toa ja podrzhuva kralskata kruna so pari i vojska dokolku e potrebno ? Ne veruvash vo islamskata dogma deka Alah gi nagraduva dobrite i poslushnite vernici, a gi kaznuva drugite ? Ne veruvash deka zhenite ne smeat sami da odat nadvor, deka ne smeat sami da otvorat svoi biznisi, ne smeat sami da vozat avtomobil, deka nivniot zbor pred sudot ne vredi kako zborot na mazhot, deka vo Saudijska Arabija javno i sred ploshtad se sechat glavi na preljubnici... Ne veruvash vo nishto od ova ? Ova ne postoi ? Toa e samo propaganda na CIA i britanskite medijumi ? Изменето од Messenger - 09.Декември.2011 во 15:17 |
||||||||
|
||||||||
svemirski_duh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Messenger,dolgo me nemase na Forumot.Ako smeam da zabelezam,mnogu si se izmenil. Iskreno,ne ocekuvav vakvi komentari od vasa strana. Kazi mi iskreno kolku si se rasprasal za verodostojnosta na ovaa izjava ? Dali si pomislil deka mozebi so vakvi izjavi Britanskite vesnici sakaat samo da vsadat pogresno mislenje za Islamot kon Gragjanite koi masovno konvertiraat vo Islam a poveketo se zeni,megju koi i shurnata i sestrata na bivsiot premier Toni Bler ? http://www.youtube.com/watch?v=GZTjRRIKxtY Koja e ovaa koja "slobodata" ja frlila i prifatila "ropstvo" ? Ova ne e Al Dzezira,ova e Britanski medium. http://www.youtube.com/watch?v=sqUe71nfqo4 |
||||||||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
Ова се вика да се надминеш себе си во глупостите што ги правиш. |
||||||||
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
OVA VISE sa znaci na nenormalizam ja mislja krajo vise na sfetov idit.
|
||||||||
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
TIJA I VAKA SA SLEPI PRI OCI PA USCE I TEA DA IM ZABRANA SCO CE BIDIT?
|
||||||||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||||
ostaj... dobro e sho gi pokrivaat ko nindzi, pa samo ocite im se gledaat... inaku sakati kje im odea nusinjata...
|
||||||||
Incredible Blue
|
||||||||
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |