|
Самотија? |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
хммм... у ствари,
баш сега се думам, зошто Џошуа би отворил една толку лесна тема, околу која сите се сложуваме Самотијата е убава, ... е избор,.... е потреба, ... е друштво... и оп! - немаме дискусија Ама можеби би требало да разговараме кои се нашите граници до каде можеме да ја поднесуваме И во колкава мера би прифатиле Осаменост, ако е таа нараскинлива од посакуваната ни - Самотија |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Самотијата е толку убава,
што дури и кога со себе носи доза осаменост, треба да се почитува |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така е но работата е да има буква „С“ на почеток
мислам дека се разбираме но ова ме мачи: дали е тоа страв или нешто друго. факт е дека понекогаш или скоро секогаш е потреба... но дали потребата раѓа страв |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa i ne e navistina potpolno samo... tuku e Jas i Mene.
Изменето од Messenger - 09.Ноември.2011 во 14:37 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само Сам самотно самува осамен сам себе си...
па ќе “дефинира“ и размислува и ќе бара зборови ... исто така и премногу ... за на крај да разбере дека не е сам... дали е тоа страв или нешто друго... |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Samotijata e potreba... osamenosta ne.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Апсолутно! И Толстој еднаш рекол... Кога неможеш да разликуваш што е добро ,а што зло ...повлечи се во самотија и набрзо ќе ти биде јасно! |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Самотата ни прави посилни .
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Читајќи ја поезијата самотијата во сакањето,водењето љубов,гледањето во небо...
Е премногу егоистична,себична...Најсуровото кај човекот да не им се препушти... Е во сознавањето на себеси,можеби и нема подобар начин од времето минато (што би рекол Чорба) Сам са самим собом. |
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Самотијата е секогаш подобро друштво од непријателот ...
....ако не повеќе инспирира на луди .. помалку луди ... и релативно нормални .... постапки |
|
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Самотијата никогаш не може да биде најдоброто друштво ... Но во самотијата се пишуваат ...многу песни ... каде што се ...голтаат стихови .... кои што најчесто застануваат и остануваат ..во грлото ...!!! |
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Понекогаш самотијата е најдобро друштво.
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да го изгубиш правото на самотија,значи да го изгубиш правото на разговор со себеси.
Понекогаш ми годи самотијата,така се откривам себе си и другите околу мене. |
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tokmu taka.
Chovek mozhe da se cuvstvuva osamen i vo tolpa lugje. |
|
|
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |