|
Божиот јазик во ИСЛАМОТ |
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Автор | ||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
мк преводов е поинаков: 190. На Аллаховиот пат убивајте ги оние кои вас ве убиваат. Но, не преминувајте ги границите; Аллах, навистина, не ги љуби претерувачите! 191. На таквите кои ве напаѓаат и вие напајѓајте ги каде било да го стетнете, и истерувајте ги отаде од каде тие ве истеруваат... Сплеткарењето е поголем грев од убиството. И не убивајте ги, доколку тие не ве убиваат, при Месџидул Харам. А ако, пак, ве убиваат...па, убијте ги и вие! Ете, така Аллах ги наградува неверниците! п.с. тетратка сеуште не убил никој и никаде.. КОЈ ТОА: ВИЕ??????? |
||
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Муслима1, тие што убивале биле засигурно псеудо верници слични на оние што ти си припаѓала пред 15 години или какви што се примерите кои што ги обожаваш и пропагираш денес! Интересна работа е што многу деца на многу крвави “христијански верници“ кои што учествувале во крвавите крстоносни војни против верниците на невистинскиот пророк мухамед, денес учествуваат во џихатот на невистинскиот мухамед против “христијански и нехристијански верници“ ! Сваќаш? Додека одозгора не се роди, човекот е како волкот што руното го менува но духот не!
the king, човекот може цел живот да чита, да се школува, да стане не само економист туку и најсаканото чедо на мамонот, но без Светиот Дух БОЖЈИ и Христов се’ тоа може да го врже на мачката за опашот! Сваќаш ли на што мислам? Време е сето човешто да се разбуди за БОЖЈИОТ Совршен Ислам во Исус Христос и да престане повеќе да се противи на тоа Чудесно Евангелие фалејќисе со слугувањето на нечии адети! Поздрав Изменето од spiros - 08.Октомври.2011 во 01:49 |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 18.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 83 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nikogas!!!!!!!!!!!!!
ni mrtva ni ziva
dlaboko vo srceto i gorda muslimanka sum Fala na Allah sto me upati na praviot pat Elhamdulillahi rabbil Aleminn
Изменето од MUSLIMA_1 - 08.Октомври.2011 во 00:35 |
||
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Muslima 1 ti si hristijanka dlaboko vo srceto i samata go znaes toa .... Mozes tuka da se frlas kolku sakas so islamot no miroto so koe si miropomazana na krstevanjeto eden den pak ce zasveti na tvoeto celo...
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se mislese na ovie k*ranski ajete te nasoci da vidis :
190. I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas,
ali vi ne otpočinjite borbu! – Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju
kavgu. 191. I napadajte takve gdje god ih sretnete i progonite ih odande odakle su oni vas prognali. A zlostavljanje je teže od ubijanja! I ne borite se protiv njih kod Časnog hrama, dok vas oni tu ne napadnu. Ako vas napadnu, onda ih ubijajte! – neka takva bude kazna za nevjernike. A kolku muslimani ubivte vie vo nasiot hram mezdzidil aksa (Erusalim)???? Изменето од MUSLIMA_1 - 07.Октомври.2011 во 22:05 |
||
Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih -
|
||
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ти благодариме пророче божји (и стар члену) за убавите зборови...
знаеме дека многу коментари се болни и реални факти... тоа е ваш, а не мој проблем. п.с. тетратка мери според мерките на к*ранот сура 2: 190-191 |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали ти како економиста си се запрашал некогаш зошто баш исламските земји се едни од најнеразвиените и економски најслабите земји во светот? Во последниве 5-10 години се бележи инвазија на муслимани кои што се доселуваат во Велика Британија и замисли која коинциденција, баш во овој период економијата на Велика Британија почна да паѓа, а фунтата речиси и ги стигна еврото (порано беше 99ден, сега е 70ден). Дали можеби тоа има врска со исламскиот менаџмент на животот? |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ве читам и си се мислам, како бе може човек со години да се занимава со едно те исто и никако да не може да го разбере??!!
Оние постарите на форумов, како евангелос, месенгер и другите можеби ме паметат, но сега си велам добро е што сум ве напуштил, само што рекоф дека можеби треба да се вратам, ме предомислувате. Едноставно тука нема добар пристап кон работите, за тетратка, тоа што тој ќе го каже, тоа е факт, иако фактот никаде не постои, всушност тоа е само едно негово видување на работите!! евангелос од секогаш бил и ќе си остане истата личност, е бе како барем малце во сите овие години ништо, ама баш ништо не свати, не ми е јасно. Муслима, не знам дали се работи за таа изста муслима со која јас се познавам, можеби ме паметиш и под овој ник, не очекувај некој да го прифати она што ти го кажуваш, потсети се на завесата пред очите на оние кои не им е предодредено да ја сознаат вистината. Месенгер, како и од секогаш, си следи од страна, си се потсмева во сите и си вига, ма кои будали се овие бреее, секој ден ме носат до солзи од смеа, па се така од страна си се занимава со секој пишан текст, но во секој случај, секоја чест, го ценам она што ќе го кажеш и со големо внимание му посветувам посебен пристап. Темата е исцрпена, прашањето е одговорено и сето она што сега би следело е само како препукување и нецивилизиран однос од двете страни, секој сака на другиот да му докаже нешто, наместо да дискутира и да осознае за ставовите на другиот. Исламот е религија која одвраќа од лошо и повикува во добро, к*ранот е последната објава според Муслиманите, свети признати книги во исламот се 4, и тоа Теврат, Инџил, Зебур и к*ран, објавени до Давуд (дабид), Муса(мојсеј), Иса(исус) и Мухаммед, сите тие се објавени на ист начин, преку Мелекот Џибрил (ангелот Гаврил). Оној кој што тврди нешто што не е во рамките на ова, тој всушност и не е муслиман!! Јас мислам дека нема што да се дискутира повеќе!! Арапскиот јазик е избран по ист пат како и за другите книги, според положбата и јазикот на посланикот кој го примал светото писмо, според исламот признато е само она што е оригинал, на јазикот на кој што стигнал, па така к*ран на македонски јазик не постои, туку постои превод на к*ранот на македонски јазик и помеѓу овие две работи постои разлика!! Секој има сопствено убедување, а за да може еден разговор да се нарече цивилизиран разговор, треба да не го сквернави убедувањето на другиот, а ова е токму тоа, тетратка ти го правиш токму тоа, твојата намера од оваа тема не е да осознаеш кое е и какво е верувањето на муслиманите, туку да им докажеш дека всушност тоа не е така!! спуштетеја топката, за да натераш некого цивилизирано да се однесува, треба најпрво ти цивилизирано да се однесуваш. Исламот е конкретна религија, која не е само вера!! Исламот јас како економиста го сваќам како Менаџмент на животот, тој објаснува не само ставови во врска со верувањето, туку општо за секоја појава, не конзумирај алкохол- затоа што она кое ти го зема паметот те носи на грешки кои оставаат трајни последици, и уште голем број како нив!! останете со здравија и се надевам дека нема да ви требат уште толку многу години за да сватите нешто. |
||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
........... секоја чест друже но за некој да ги разбере твоите зборови треба да има разум |
||
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Замисли јас да објавам утре Кyран и во него да пишува: „Ангелот Габриел му ги објави овие Божји зборови на ЕвАнгелос“. Дали ќе веруваш во тој Кyран? Зошто да не, па во него јасно би пишувало дека ангел ми ги објавил тие зборови? Која е разликата со Кyранот на Мухамед? И тој немал никаков сведок дека ангел му ги пренесувал сурите, ниту јас би имал сведок. Зошто би му верувала нему, а мене не? |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
а ти во меѓувреме размислувај и моли го Бог да те упати во целосната вистина.
[/QUOTE] Jas 100% sum na prav pat izvini sto ke ti kazam vaka,ama vie hristijanite ste vo zabluda zasto mu prepisuvate na Allah dete kerki i ne znam uste sto, vidi na mojot potpis sto Allah veli vo k*ranot i kako vas Allah hristijanite i evreite ve tretira, izvini moze te boli ama jas ne vikam taka tuku mojot Edinstven bog koj nema zdruzenik i koj nema drug bog osven nego.
|
||
|
||
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
k*ranot dobro kazuva kako mu bil objaven k*ranot na Muhammed alejhi selam. preku melekod dzibril,a ti ako ne veruvas toa e tvoj problem kako jas sto ne veruvam vo toa sto ti tvrdis deka isus e sin bozji i plus ne veruvam deka ne e vistina,isto i ti ne veruvas vo toa deka k*ranot ne go pratil Allah preku dzibril,i zasto da mu veruvas na muhammed jas ti ja kazuvam vistinata, a ti mi ja kazuvas lagata,znaci ti veruvas vo toa sto si veruvas,jas veruvam vo toa sto si veruvam LEKUM DINIKUM VE LIJE DIN.
|
||
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
CIVILIZIRANO toa e Utopija
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
Tetratka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кажувам јас дека за жал со муслиманиве на форум не може да се разговара цивилизирано. Дешад многу убаво знае... имаше тука порано еден член, различен од нив, што го почитуваше вистинскиот ислам. Полн со љубов, прекрасна личност. Ќе ги најдам темите... кој знае што му направиле, за тоа што пишуваше против безбројните муслимански секти, кој го толкуваат к*ранот по свое, и прават само троблеми и ги негираат другите религии... Прав фанатизам Он сам со читати од к*ранот (со вистинско толкување), ги изобличуваше нивните лаги и лажното толкување на к*ранот. Навистина би сакал да се појави... зашто друго е кога он пишува, а и со него може да се разговара цивилизирано, без навреди и закани. |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1234 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |