![]() |
|
Двојното државјанство-потреба или спас |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Автор | |
Zeksi71 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Andjelina, Nislam deka mi duzis nekoi odgovori od edna druga tema, samo te potsetuvam ![]() Sto ima vrska imanjeto na poveke pasosi so patriotizmot??? A i nikogas ne sum rekol deka se site predavnici i komunjari. Ima mnogu posten svet vo MK za razlika od komunjnarite. Porano bea povekje ama sega se se pomalku, procitan vesnik se. |
|
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|
![]() |
|
Zeksi71 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Iselenicite se del od makedonskoto opstestvo ti se dopagjalo toa ili ne. Se dodeka imam MK drzavjanstvo ne sum nisto pomal makedonec i "patriot" od tebe, i mojot glas na sekoi izbori ista tezina ima kako i tvojot. Pasosot za mene e kniska, a ako za tebe pretstavuva nekoj fetis tvoj problem. Isto taka e tvoj problem ako cuvstvuvas licemerie od bilo cija strana. Изменето од Анастеа - 05.Октомври.2010 во 10:05 |
|
|
|
![]() |
|
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Многу ме интересира од каде таа загриженост за 60000 македонски бугари или Македонци со бугарски пасош,а мува не ја лази владата,опозицијата,медиумите за масовниот одлив на младите академски граѓани кој своето образование го продолжуваат надвор од Македонија,за оној одлив на „мозоци„???
Ви смеета бугароманот во Македонија а србоманите и гркоманите ![]() Причината е малку погоре во Белград кој доста време ги переше мозоците па нормално е наместо да се побара причината за проблемот и да се изнајде решение, да се користи за пропаганда и заплашување на народот. Исто како што малите деца се заплашуваат со баба рога,така кај нас Софија е баб рога ![]() Изменето од mungos80 - 04.Октомври.2010 во 18:04 |
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
![]() |
|
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Ајде да си ставиме сите сега прстот на чело, и да подразмислиме што сме дозволиле да ни се случува... Како да е малку што иселенициве без пардон се дрзнуваат да делат ум на оние кои тука живеат, и тоа повеќе деконструктивно отколку конструктивно. Па уште ќе прочиташ дека пасошот е книшка за патување, а притоа за истата таа книшка треба да се потпишеш како Бугарин. Човек може да живее така како смета дека треба, да има ставови според својот ум нели, за тоа нема дискусија. Но ајде кажете ми, како да се справиме со лицемерието? Лицемерието најмногу боли. Имаш чувство дека некој ти се смее во лице додека изнесува купишта небулози, додека тој се сместил на безбедно а ти се бориш со системот. Како да се справиш со луѓе, големи Македонци и патриоти, кои не го менуваат името, кои се борат за Македонија....од надвор, со туѓи пасоши (и друг идентитет)? Еднаш напишав...не се "предавници" и помали Македонци оние кои сакаат да се реши ситуацијава во Македонија, и Македонија да напредува....туку проблемот е со кои не држат во статус кво, притоа со бесрамно лицемерие во нив. Па да, тоа им одговара и на тукашниве патриоти и Македонци големи....само така ја задржуваат моќта кај себе, со држење на Македонија во статус кво. Како дозволуваме ова да ни се случува, се прашувам....? Изменето од Анастеа - 05.Октомври.2010 во 10:03 |
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
е тоа е она што најмногу ме навредува на денешницава
некои луѓе во џебот имаат по милион пасоши,а при тоа секој ден ни тријат сол на глава како они се патриоти а ние предавници и комуњари...
и кога ќе ги прашаш како тоа да тие патриотите имаат повеќе пасоши ти одговараат-Taka be sareno...
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
LiDivio ![]() Модератор ![]() Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Можам уште утре ако сакам да добијам српско државјанство и пасош, но се чувствувам Македонец (иако сум пола Србин) така што не ми се баш толку потребни.... Бугарски пасош да ме заколат не би земал. Немам ништо против ВИСТИНСКИТЕ Бугари, но не ми се јасни овие нашиве, да се продадат за да купат некоја кола и сл. Очигледно не размислуваат за долгорочните последици за македонскиот народ.
![]() |
|
![]() |
|
Taka be sareno, spored tvoite uveruvanja jas treba da bidam covek so 4 lica, ama jas ne mislam taka. Mnogu dobro si go znam koe mi e liceto i kade pripagjam. A nekoi kniski koi mi sluzat za patuvanje, odnosno samo vo momentot koga minuvam nekakva granica, ama bas nisto ne mi znacat. I sekogas koga mozam si go koristam nasiot, i nekako mi e merak koga go pokazuvam. |
|
|
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
jас например немам никаква намера да барам друго државлjанство...
си останувам само со Бг паспортот. друго не ми е потребно од никакви причини. паспортот црно на бело удостоверува твоjата припадност. како можеш да имаш две лица? |
|
![]() |
|
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Za mladite prspektiva za dobar zjivot koj tuka ne mozjat ni da go sonuvaat, a za politicharite i kriminalcitte beganje od Zakonot. Pa i edno i drugo. Za ednite- mladite potreba, a za vtorite spas. |
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
![]() |
|
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Сосема си во право
![]() |
|
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|
![]() |
|
Drzavata si e sama kriva odnosno sekoja vlada do sega ima krivica za "problemot" so dvojnite drzavjanstva. Najgolemiot broj na bugarski drzavjanstva bea pobarani od nasite zaradi poevtin avtomobil, patuvanja itn...
Zosto nekoj bi zimal stransko drzavjanstvo poradi kola??? toa trebase vladata da se zaprasa. Namesto da gi ukine carinite za uvoz na koli, namesto davackite da se namalat na minimum, namesto zeleniot karton da cini 200 evra da bese cenata kako vo sosedstvoto 10-15 evra godisno, vo MK se prodavaa najskapite koli vo svet, kako novite a za polovnite nemam zbor. MK nema avto industrija, nemase kogo da stitat vladite, ama gi stitea gazdite-importerite, avto mafijata, se napravija multimilijarderi za ovie 20 god. Nivniot esnaf so godini finansiski gi pomagase ( podmituvase ) i levite i desnite partii taka da za zakon za liberalizacija na uvoz na koli ne stanuvase zbor. I se dovedovme vo situacija da za edna kola koja vo BG vredi 5000 eur, a vo MK duplo poveke iljadnici lugje pobaraat i dobijat BG drzavjanstvo, problem koj sto ke se multiplicira vo idninata. Taka da nemojte da gi obvinuvate obicnite lugje, deka se predavnici ili ne znam sto, 99 % od niv zemale BG drzavjanstvo poradi ekonomski pricini, odnosno glaven krivec za ogromniot broj na drzavjanstva dadeni na nasi gradjani e vladata i postojnata i prethodnite. |
|
|
|
![]() |
|
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Мислам дека требаше да се донесе закон со кој секој Македонец кој има возило со странски таблички да плаќа некоја дневна такса заради користење на патиштата и сигурен сум дека голем број ќе размислеа дали да земат возила со странски таблички или да ги задржат.
|
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
Pavaroti ![]() Сениор ![]() Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
Затоа што Бугарските пасоши претежно се вадат за да се купи некое возило и да се избегнат давачки кон државата. Ако јас купам возило ќе бидам обесправен затоа што ќе треба да платам на оваа држава а другиот не. Тој што го дадоа на вести што ќе се откажел од Македонското државјанство за колата, одма нека си собере парталите со се фамилија и пријатно, а државата да му забрани влез за секогаш. |
|
![]() |
|
емил ![]() Сениор ![]() ![]() зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Едно прашање малку надвор од темата:Зошто кога Македонците говорат за двојно државјанство и првата асоцијација им е Бугарја ?
Барем така изгледа од вашите коментари до сега по темата.....
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |