|
Храна и пијалоци за во лето |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
zamislena
Сениор Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас секое утро си варам чај од свеж магдонос ... и го ставам во фрижидер... како што вели мамад..наместо комуналка или нешто газирано ....го пијам чајот.... ем е вкусен ем има многу убава боја.......незасладен секако .... |
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dinjata vo letoto e nezamenliva kaj nas doma, najmnogu majka mi ja konzumira, mene ne mi se dopagja mnogu, ama znam da zemam i jas po nekoe parce.
Osvezitelno, so mnogu voda vo sebe, go cisti organizmot od stetnite materii. I lubenicata isto. |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од Majkl - 13.Јуни.2010 во 19:14 |
|
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Леле mamamd ме потсети да направам кисело млеко. Најубаво е дома кога ќе си го направам
Инаку во лето кај нас не се јаде многу (количински) и тоа што го јадеме е претежно овошје и зеленчук. Особено домати и краставици. Праски - нискокалорични, полни со витамини(А,Ц) бета каротин, растителни влакна и сл. Киви - го подобруваат варењето на храната. Но нешто што најмногу се користи е лубеницата. Вчера цела изедовме. Вода, вода и само вода |
|
Можат се да ти земат - богатството, најубавите години, радоста и сите заслуги, но секогаш ќе ти останат соништата за одново да го создадеш светот кој ти го украле.
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Слушам на тв медиумите ( а и во пишаните) се заоструваат мерките за контрола на храната заради вруќините. И онака ми дојде идеја како да си помогнеме со идеи, рецепти на освежителни пијалоци и храна, евтинки, достапни за сите.
Јас секое утро „варам„ леден чај Ке напунам лонец со вода, додека да испијам кафето и разгледам весниците- водата зоврира- ставам чајот, оставам да одстои дфодека олади и флаширам. Во едниот дел ставам шекер и лимон, во едниот не. Во фрижидер и цел ден место „комуналка„ од чешма се пијат освежителен чај. Дома не минува ден и без таратур- незнам зошто ама мене ми е многу освежителна салата Бидејки сите дома сме таратурци и она од канчињата секогаш ни е малце-јас редовно квасам дома (кој не знае како одма патентирам тука изумот) Зелка салат гарнирана со рендан морков, свежи краставици исто така редовно има во фрижидер. Пробајте! |
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |