|
Го гледам излезот но не и крајот ... |
Внеси реплика | страница <1234 16> |
Автор | |||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Аааа... , као стап , конец , крај , као какао , а ? Или во превод “ крај на филмот “ |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
konec zavitkan vo klomce moze da ima pocetok i kraj , mozebi no istegnat konec ima dva kraja taka sekogas bilo, e, i kje bide si cul izreka STAP IMA DVA KRAJA? a? za stap so dva pocetka nit nekoj cul nit kje cuje Изменето од anakin - 26.Април.2010 во 19:39 |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Abe ne e lesno da vidis dali e krajot ili pocetokot
...........zavisi od koja strana gledas |
|||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зависи кој крај од конецот го гледаш , тој можеби е почетокот на конецот |
|||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
odisej imal sosema sprotiven problem
go gledal krajot na konecot no ne izlezot Изменето од anakin - 26.Април.2010 во 13:49 |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Има еден предизвик , еден неспокој . Почетокот - раѓањето не зависи од тебе и неможеш да интервенираш во него , крајот сепак може да се определи , како , кога , зашто и.т.н. , е тоа зависи од тебе |
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И јас се согласувам со тебе , и јас сметам дека не е до бубрегот туку до умот . Па затоа да го предефинирам прашањето . “ Што тоа не е во ред со нашиот ум , и зашто ? “ И така , гласно размислувајќи јас констатирав дека никој на форумов ја нема доживеано таа ситуација , односно самиот себе да се запраша “ Ало , до кога ќе ја тераме вака ? “, и се разбира , главната награда ја добив јас , односно НАУЧУВ ДЕКА СЕ ПОВЕЌЕ ПРИЧИНИ , ( ЕГО , СТРАВ , НЕСИГУРНОСТ , ... ) ДЕКА ТОА Е ИНДИВИДУАЛНО , И ДЕКА ИМА ИЗЛЕЗ И ДЕКА ИМА И КРАЈ . Само треба да се посака , да се убедиме дека тоа го сакаме искрено , дека тоа ни е треба , стануваме и си ја завршуваме работата , едноставно газиш без премногу да се грижиме за аплаузот , за последиците , санкциите , иднината и сл. |
|||
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Некој одреден почеток на некоја форма кога се раѓаме, и крај на таа форма кога умираме. |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Se slozhuvam so kazhanoto. Sekako toa e edna od najchestite prichini. No shto i da e taa prichina, poentata e deka sa raboti edinsteno za neshto shto postoi samo vo nashata glava, vo nashiot um, nashata interpretacija... nishto povekje. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Marko Polo 1
Сениор venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I razocaruvanje, Josh...
|
|||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ringispilot nikogas nema da zastane...sekogas novi likovi vo strav i sreka.
|
|||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
На што крај - Јас животот го имам сватено како почеток на крајот |
|||
eptendosadno1
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Можеби , можеби стравот од непознатото е една од причинте (Neizvesnosta i stravot sekogash se ragjaat vo soochuvanjeto so novoto i nepoznatoto. ) зашто човекот не оди до крај , иако сметам дека е мала веројатноста тоа да е така . Затоа што задачата која сме си ја дале , односно сме си го определиле крајот по правило би требало да бидат познати нешта , нешто што сме го сакале , нешто што сами сме го одбрале затоа што за тоа сме добиле визија и сме пресметале дека можеме тоа да го направиме , дека тоа е излезот од ситуацијата . Примерот кој го посочуваш мислам дека не е поради немање храброст од неизвесноста , од новото туку дека причина е во немање самодоверба во своите способности , страв од реакциите на околината и.т.н. |
|||
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас животот го имам сватено како почеток на крајот, а крајот би го дефинирал како нешто релативно и имагинарно, зошто уствари не ни постпи почеток на почетокот или крај на крајот, се е бесконечно и релативно.
|
|||
Внеси реплика | страница <1234 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |