|
Дали нехристијаните со добри дела ќе се спасат? |
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Автор | ||
IHLAS_MUSLIMA
Група Регистриран: 03.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 85 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
allah vo k*ranot veli : slucajot so marija e slicen so sozdavanjeto na adam i eva znaci nie ne sme na gospod deca zasto gospod nema deca nitu zena nitu praj deca nitu raga deca nisto od toa ne poseduva gospod tuku ete gospod e moken sve so saka da napraj znaci adem e svoren od zemja glina znaci nie sme potomci na adam i eva potovmstvo nie majka i tatko dadam eva a gospod ne nie tatko
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не се ли сите деца Негови деца? Има ли почисто од Она дете што го роди Марија Дева? |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
IHLAS_MUSLIMA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zasto allah veli vo k*ranot koj ke obozava drug bog osven mene i ke mi prepisuva zdruzenik deka jas imam nekoj pokraj mene (dete) teshko na toj i na ovoj svet i na ahiret znaci na drugiot svet
|
||
IHLAS_MUSLIMA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vidi vaka jas od moj pamet nema da kazam licno k*ranski kazuvam ajeti vo koj gospod veli koj ke mi dojde so druga vera a ne so islamskata vera nema da bide spasen i nema da mu se prima ni edno delo makar da gi pravel i naj golemi i naj dobrite dela na ovoj svet e sega ima i muslimani sto ke se kaznat za nivnite losi dela i ako se pokajat ke se spasat kaj gospod na sudniot den a ima i muslimani sto se pokaele i tie se spaseni od ognot dzehennemski na sudniot den me razbirash sega ?
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
IHLAS_MUSLIMA, temata e Дали нехристијаните со добри дела ќе се спасат?
Sto mislish, dali kje se spasat onie sto pravat dobri dela kako sto veli Gospod, a ne veruvaat vo hristijanskite religijski dogmi? Изменето од Messenger - 07.Октомври.2009 во 20:16 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бидејќи не сум јас добар, туку Тој за кого сведочам, зборувам (пишувам)! Нити едно единствено добро дело, добра мисла, добар збор, ... потекнува од мене, туку од Него! Бидејќи Тој ме носи на раце како свое надприродно сакано чедо, мене грешникот, мене инвалидот духовен и телесен! На ова место, сакам да посведочам што пред некој ден - кон крајот на минатата недела - ми се случи. Еден човек кој што е врсник со таткоми му беа “преполни“ рацете со работа, а тој требаше уште нешто да понесе и однесе на едно друго место. Јас му се понудив да помогнам и му реков да си тера патот, а кога ќе свршам јас со мојата “хитна“ работа, ќе му донесам тоа што не можеше да го понесе. Му реков - но заборавив! Кога минував на местото кадешто требаше да му го понесам неговиот “алат„, си заминав. Но само неколку метри понатаму се блокира сообраќајот и човекот пред мене се завртува во возилото пред мене и почнува чудно да гестакулира! Никаква причина немаше за тоа, но тој и понатаму ме гледаше мене и “брбљаше“ нешто покажувајќи со главата и очите. Возачот нити знаеше дека јас сум заборавил, нити дека треба да му однесам нешто на пријателот, нити пак можеше од некаде да знае! Јас само се прашав во срцето што сака Господ (*Животот) со тоа и преку тој возач да ми каже? И тогаш - ХалелуЈАХ - фалејќи Го БОГА, се сетив и се чудев за чудесната Љубов БОЖЈА во Живиот ГОСПОД (Исус Христос)!!! Кажими Мајкл, кој му помогна на човекот: јас или Милоста БОЖЈА (Господ Исус Христос)??? Чудесен е Милостивиот! Чудесен! ХалелуЈАХ! Како да молчам Мајкл, како да не зборувам (пишувам) за ВИСТИНАТА? |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
IHLAS_MUSLIMA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
naj dobroto delo e da ne mu pripishuvame zdruzenik na gospod deka toj ima dete deka toj ima zena da prajme dobri dela da se molime na gospod koj ne e nacrtan kako covecki lik da ne prajme loso na drugite da pomagame na lugjeto a gospod rekol koj me mi zdruzi zdruzenik toj se ogreshil prema mene i go ceka teshka i nepodnosliva kazna i na ovoj svet i na ahiret toj svet znaci i za nas muslimanite e zabraneto da kazeme deka gospod ima dete ili ne znam tamo sto estagfirullah. evalgelos kazi mi vaka ako isus e bozji sin togash kaj mu e zenata na gospod i koja mu e zena na gospod?
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Messenger, што е тоа добро дело?
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Tochno taka, ne po vrat, tuku po shija. Ednite tvrdat deka nema da bidesh spasen ako ne si vernik-hristijanin, drugite tvrdat nema da se spasish zako ne si vernik-musliman. Nikoj ne zboruva za dobri dela. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Освен ако не си анката на Феруз Мустафов, тешко дека ќе поверува некој дека пред тоа не си била муслинка. Плус, вака на може да се изживува и сити некој христијанин, па макар и “бивш“ (апсурд) Изменето од maria_magdalena - 05.Октомври.2009 во 22:26 |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
IHLAS_MUSLIMA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
znaes kako vikaat starite ne po vrat po shija pa sto vikam jas ne moze da se spasi od nisto ako ne e musliman allah primal edna vera islam koga ke umrette ke uznaete sega igrajte sto sakate fala na gospod sto stanav muslinka se spasiv za toj svet ke se vidime tamo ako dade gospod ama tamo ke vikate te molam gospode vratete ne nazat na zemjata uste ednas da ziveeme i da pravime dobri dela kako sto pravea muslimanite gospod ke vi rece vie gi praevte mojte knigi lazni ja ismejuvavte mojata vera ajde vkusete go ognot dzennemski
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Temata e Дали нехристијаните со добри дела ќе се спасат?
Ne shirete nepotrebno so promoviranje na svoi veri ili so meshanje na raboti koi ne vleguvaat vo interesot na objavenata tema. Prashanjeto na temata e dali chovek kje se spasi samo so veruvanje, so veruvanje i pravenje dobri dela ili mozhe da se spasi i samo so dobri dela bez veruvanje vo usvoenata hristijanska dogma. |
||
|
||
IHLAS_MUSLIMA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da ne vishol toj xhamija ali slushnal za verata za islam moze sekoj covek da prasha za verata pa taka allah kazal vo k*ran ne jas deka koj ke mi dojde so druga vera a ne so mojata vera islam nema da mu bide primena pa makar i naj dobrite deka da gi rabotel na ovoj svet
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vakvi ednostavni i jasni samoevidentni vistini iskuchitelno retko se slushaat od vernichki usti. Apsolutno si tochen! Bog im NAREDUVA pod prisila na kazna i pottik so nagradi na onie koi NE SE SVESNI samite da se odnesuvaat kako sto treba. Zakonite i kaznite ne se odnesuvat na onie koi zhiveat bogovrednuvano. |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1234 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |