IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Ангели и демони
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Ангели и демони

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
Автор
Порака Обратен редослед
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2009 во 19:46
Јас го читам Ден Браун, нема за што да бидам лута или не, тоа е сепак една обична белетристика.

Но Ангели и Демони е навистина (за мене) книга со која сакаше да го повтори “бумот“ со Кодот, но не успеа, ужасна е, заморна, до зла Бога досадна и нешто у Рамбо стил спасување на канистерот-скокање од хелихоптер без повреда и слични работи. Кој сака акција ете му.

(Ми се допадна тоа што пишува за Илуминатите и др. тајни организации, се нешто ќе научи човек но кога би ја оценила од 1-5 би и дала да речеме една двојка.)

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Rita.MD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2009
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2009 во 17:15
Originally posted by ahmar1 ahmar1 напиша:

Ако е нешто од ден браун тогаш не вреди да го коментитраме

Искрено, кога го гледав Кодот на Да Винчи и јас бев многу лута. Тоа беа еден куп измислици во кои некои беа доволно глупави да поверуваат. Се додека има овци, ќе има и кој да ги стриже. Ова е нешто поинаква книга. Кога почнав да ја читам имав многу резерви, имаше и делови кои не ми се допадна (на пр. кога тврди дека сите религии се исти, кога го напаѓа христијанството, продава некои невистини како факти...). Сепак има и добри моменти. Има нешто во приказната што е ми беше интересно. Еден човек изманипулира со многумина, го зеде она што најмногу го мразеше-созданието на науката и го употреби за својата цел. Напната книга, во секој случај. Освен тоа не сум католик, па да ме тангираат однесувањата на свештените лица. А зашто книгата има таков наслов? Тоа не го сфатив баш ...
Сепак, сметам дека вистинската наука и религијата одат заедно. Науката може да ни помогне да ги спознаеме Божјите дела и преку нив да ја видиме Неговата слава, безграничен ум и креативност, а со верата да Го спознаеме и да имаме лична врска со Него.
Луј Пастер рекол: "Науката ги доближува луѓето до Бог"

http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=30530-нешто повеќе за книгата и "фактите"

Изменето од Rita.MD - 19.Август.2009 во 17:30
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2009 во 15:33
Дали спојот на науката и религијата е возможен?

Kako sto odi vremeto, tie se priblizhuvaat s'e povekje i povekje... no toa ne znachi deka eden den neminovno kje se spojat.

Rabotata e sto naukata mora da go dokazhi seto onoa sto go prezentira kako postoenje ili realnost vo ovoj svet, dodeka religijata ne e obvrzana na neshto takvo. Isto taka, dokolku religjata dopushti vo eden moment da se spoi so naukata, togas toa kje bide denot na nejzinoto ischeznuvanje...
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
ahmar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 712
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ahmar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2009 во 14:34
Ако е нешто од ден браун тогаш не вреди да го коментитраме
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++
Кон врв
Rita.MD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Јули.2009
Поени: 719
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Rita.MD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Август.2009 во 12:57
Дали спојот на науката и религијата е возможен? Дали камерленгото беше во право со тоа што го направи? Дали луѓето ја видоа славата на Бога? Откритието на Леонардо Ветра ќе го издигнеше Бог или ќе го понижеше Неговото создавање? Би сакала да ги прочитам вашите коментари во врска со книгава (или филмот) или цитатите кои (не) ви се допаднаа...

Изменето од Rita.MD - 19.Август.2009 во 17:36
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,797 секунди.