|
Ангели и демони |
Внеси реплика | страница <12 |
Автор | |
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас го читам Ден Браун, нема за што да бидам лута или не, тоа е сепак една обична белетристика.
Но Ангели и Демони е навистина (за мене) книга со која сакаше да го повтори “бумот“ со Кодот, но не успеа, ужасна е, заморна, до зла Бога досадна и нешто у Рамбо стил спасување на канистерот-скокање од хелихоптер без повреда и слични работи. Кој сака акција ете му. (Ми се допадна тоа што пишува за Илуминатите и др. тајни организации, се нешто ќе научи човек но кога би ја оценила од 1-5 би и дала да речеме една двојка.) |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Искрено, кога го гледав Кодот на Да Винчи и јас бев многу лута. Тоа беа еден куп измислици во кои некои беа доволно глупави да поверуваат. Се додека има овци, ќе има и кој да ги стриже. Ова е нешто поинаква книга. Кога почнав да ја читам имав многу резерви, имаше и делови кои не ми се допадна (на пр. кога тврди дека сите религии се исти, кога го напаѓа христијанството, продава некои невистини како факти...). Сепак има и добри моменти. Има нешто во приказната што е ми беше интересно. Еден човек изманипулира со многумина, го зеде она што најмногу го мразеше-созданието на науката и го употреби за својата цел. Напната книга, во секој случај. Освен тоа не сум католик, па да ме тангираат однесувањата на свештените лица. А зашто книгата има таков наслов? Тоа не го сфатив баш ... Сепак, сметам дека вистинската наука и религијата одат заедно. Науката може да ни помогне да ги спознаеме Божјите дела и преку нив да ја видиме Неговата слава, безграничен ум и креативност, а со верата да Го спознаеме и да имаме лична врска со Него. Луј Пастер рекол: "Науката ги доближува луѓето до Бог" http://www.bpnews.net/BPnews.asp?ID=30530-нешто повеќе за книгата и "фактите" Изменето од Rita.MD - 19.Август.2009 во 17:30 |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали спојот на науката и религијата е возможен?
Kako sto odi vremeto, tie se priblizhuvaat s'e povekje i povekje... no toa ne znachi deka eden den neminovno kje se spojat. Rabotata e sto naukata mora da go dokazhi seto onoa sto go prezentira kako postoenje ili realnost vo ovoj svet, dodeka religijata ne e obvrzana na neshto takvo. Isto taka, dokolku religjata dopushti vo eden moment da se spoi so naukata, togas toa kje bide denot na nejzinoto ischeznuvanje... |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако е нешто од ден браун тогаш не вреди да го коментитраме
|
|
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
|
Rita.MD
Сениор Регистриран: 25.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали спојот на науката и религијата е возможен? Дали камерленгото беше во право со тоа што го направи? Дали луѓето ја видоа славата на Бога? Откритието на Леонардо Ветра ќе го издигнеше Бог или ќе го понижеше Неговото создавање? Би сакала да ги прочитам вашите коментари во врска со книгава (или филмот) или цитатите кои (не) ви се допаднаа...
Изменето од Rita.MD - 19.Август.2009 во 17:36 |
|
Внеси реплика | страница <12 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |