|
ЗА ПРОСТУВАЊЕТО |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Матеј: 12:31 Затоа ви велам: секој грев и хула ќе им се прости на луѓето, но хулата против Духот нема да се прости.
Хулата и против Таткото и Синот ке ни биде простена доколку се покаеме. Хулата против Духот нема да биде простена! Значи свесното одбивање на Божјиот повик за приклучување кон стадото нема да биде простено. |
|
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Hulenjeto e jasen grev, losh grev: ona shto koga vernicite i nevernicite si pravat shali na smetka na Bog, ona shto nekogash Bozjoto ime go tolku ponizhime shto se zagubime i go zaguvime nashiot pamet...
Ushte neshto shto doznav vchera i od Maran Ata: Hulata na Svetiot Duh e i samoubistvoto... |
|
папата
Група Регистриран: 29.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 81 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А што е хула против Св. Дух? |
|
Баци!!!
|
|
Pravoslavie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Регистриран: 07.Октомври.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1732 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Простувањето е ПОТРЕБНО! Бидејќи во овој свет има за жал и личносни паѓања и секој од нас грешиме секојдневно и многу пати секој ден, потребно е да принесеме молба за прошка и да се извиниме на Бога и на оние луѓе на кои им грешиме, но и да простуваме, и сето тоа со цел - да останеме заедно, да продолжиме да бидеме ЕДНО. Затоа е потребно и да се трудиме и да настојуваме, па дури и да се тераме себеси да ја одржиме здравата љубовна и личностна врска со сите... и со Небото и со земјата. Многу е важно кон секоја Божја Заповед да се пристапи од суштински, а не од формален и површен аспект. Имено, како би сакал да влезам во Рајот кој е вечна хармонична заедница на луѓе, кога јас сум се карал со дел од нив кои се во Рајот и сум ги лутел, но и не сум им простил кога тие погрешиле спрема мене и побарале или не побарале прошка? Што барам јас, како таков во Рајот??? |
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas pa mislev deka dokolku si hulel samo ednash veke nema nadesh za spasenie
|
|
izvoren
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Господ ти ги простува гревовите кога ке се покаеш за сторениот грев, односно кога ке си го промениш умот и ке се откажеш од постапките кои те тераат на грев. А цитатот што го наведов погоре се однесува на христијаните како треба да се однесуваат во однос на простувањето. Изменето од izvoren - 10.Август.2009 во 00:21 |
|
|
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako hulam protiv svetiot duh 7 pati i mu velam na Gospoda, gospodi prostimi ke mi bide li prosteno?
|
|
izvoren
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Внимавајте на себе! Ако ти згреши твојот брат, укори го и прости му, ако се покае. Ако и седумпати на ден, згреши против тебе и седумпати се обрати кон тебе и рече: ‘Се кајам!’- прости му!”
Лука 17:3-4 |
|
|
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa i sakav da go kazham, ne (Bogstveno) da se chustvuvame kako Bog tuku Bozhenstveno...
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
COVEK PROSTUVA , Dzango i GOSPOD NE
prostuvanjeto e prekrasna covecka kategorija gresenje e isto taka covecki no cuvstvoto e bozenstveno |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Chovechki e da se greshi, no Bozhenstveno e da se prostuva!
|
|
DDarko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hulata na sinot moze da se prosti no na svetiot duh ne
potoa samoubistvoto a mislam deka i ubistvoto, sepak bog mi prosti na mojsej koj go ubi egipetskioot.... egipetskiot.. ne znam so bese toj hah |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Според христијанството има еден грев што не може да биде простен - хулата на Светиот Дух.
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
„нема грев кој неможе да биде простен“ ....освен (д`авај EvAngelos)
Изменето од connected - 05.Август.2009 во 02:17 |
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |