|
ЕНЕРГИЈАТА ЗА ИДНИНАТА ЌЕ ПРОТЕЧЕ ОД МАКЕДОНИЈА |
Внеси реплика | страница <1234 16> |
Автор | |||||||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Генијалниот ум е неразбирлив и многупати изјавите кои делуваат конфузно се резултат од напливот на идеи ...како во случајот со Војо. |
|||||||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Војо, во првиот дел од линков кој го даде:
во последните десетина секунди велиш, цитирам: „ Принципот на движењето на земјината топка во просторот сум го ставил на маса.“ Па, за да продолжам со гледање на вториот дел, би сакал прво да ми се разјасни оваа непознаница, како тоа твојава маКина го користи принципот на движење на земјината топка? Поточно, за кое движење на Земјата мислиш? Дали за: 1. Ротација 2. Револуција 3. Прецесија 4. Нутација ... n+1. или мислиш на некое сосема друго движење? Значи уште еднаш да повторам, за да биде појасно: Прво, за кое движење на Земјата станува збор и второ, како твоево откритие го искористува тоа движење? Откога ќе ми го објасниш ова, би можел да одам да го гледам вториот (и другите) дел од твоето интервју. Оти нели, џабе ќе ми биде секое твое понатамошно зборување т.е. стручно образложение, ако ова почетново не ми е јасно! Р.Ѕ. Во истиот клип, во тајмингот 03:15 - 03:30 велиш, цитирам: : „ ... тоа е значи сигурно се запишуваш некаде, те гурнува некој да се запишеш на некои странични тоа факултети ли се испити ли се ... “ Иако ми е „малку“ нејасно што сака писателот да каже, сепак, мислам дека тоа се колокфиуми! |
|||||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||||||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 09.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Изменето од Војо Ушевски - 09.Јуни.2014 во 11:53 |
|||||||
иноватор-уживајте во животот и настојувајте секогаш да бидете при себе.
|
|||||||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
|
|||||||
|
|||||||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
|
|||||||
|
|||||||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
,,,,Vojo aj malku spushti topkata,,ako ti se namerachat ke te skinat ,,im mrsish konci na golemite,,raboti vo kjutenkata,,
|
|||||||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Војо, дали имаш прототип на твојата машина кој работи ? |
|||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
|
|||||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
И така еднаш, као ние треба да одиме на свадба... и другарчето задолженода купи поклон... го прашувам, што купи...? -вика апарат за варење јајца... не заебавај, викам, тенџерче а..? -не бе, сероизно ми одвраќа, апарат за варење јајца.... искрено ни го видов апаратот, ни па прашав што е тоа... ама знаев... мора тоа да било нешто посебно, надвор од перцепцијата на просечен човек... затоа, само напред Војо... П.С. На Макинова еднаш видов и... апарат за печење црвени пиперки... и не... не беше она што ние, обичниот народ, го викаме... ќумбе... |
|||||||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Сакам и овој клип да ви го постирам ако е по стара снимка.
http://www.tvplayvideos.com/70,xO5ipdFM3UE/perpetuum/Vojo-Ushevski Ако не отвара нека го внесе нокој член на Форумот.Однапред му благодарам Изменето од Војо Ушевски - 08.Јуни.2014 во 21:32 |
|||||||
|
|||||||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Изменето од Војо Ушевски - 07.Јуни.2014 во 17:36 |
|||||||
|
|||||||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Море Војо
, не дека немаш право да си правиш што си сакаш, да си контактираш со
разни институции, да пријавуваш разни твои „изуми“ или да си пишуваш по
форуми, ама навистина ме вчудоневидуваш (ај да не те навредам ако речам
засмејуваш
).
Од една страна самиот велиш дека немаш никакво научно теоретско предзнаење, дека немаш читано стручна литература, дури и дека незнаеш најелементарни закони т.е. формули, кога велиш дека незнаеш да вметнеш линк ...
... а од друга страна сакаш луѓево да те ценат и твоите изуми да ги земаат за сериозни! Ако на ова се додаде твојот конфузен и неразбирлив начин на објаснување, па уште ако се вметнат и некои други твои поситни карактеристики ...
... ќе се добие целосен увид за каков „иноватор“ станува збор. Не сакам да те разочарам, ама навистина, како човек да те сфати сериозно? Колку за споредба, колку смешно изгледа сето ова што го зборуваш, овој случај би го презентирал со еден пример. Како би изгледало сега јас да почнам да зборувам дека знам да свирам на виолина? А од музичкото образование ги знам само како се викаат нотите и, тоа ако сакам да дознаам како се вика нотата на Фтората линија (или помеѓу трета и четврта линија) секогаш морам да почнам да си ги кажувам од „до“ И поради таа моја цврста убеденост дека знам да свирам виолина, да кукам зошто не ми даваат термин во некоја сала да одржам концерт, зошто не ме ценат како концерт мајстор! Единствено место каде би можел да држам концерт, а луѓето да ме слушаат, е во - авион. Туку, за да не биде бадијала твојот труд, нешто друго да ти предложам. Бидејќи имам неколку сандаци со пчели, добро би ми дошле летвичките од онаа твоја турбина (или што ѓавол е, незнам). Би испаднале добри рамки. Секако, нема да биде за џабе. Плаќам во натура со мед. Барем некоја корист да имаш и ти. |
|||||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||||||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Војо Ушевски
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||
Не можам овој линк да го постирам тука па ако сака некој нека го постира место мене
http://www.youtube.com/watch?v=QRl_EjeDypI |
|||||||
|
|||||||
Внеси реплика | страница <1234 16> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |