![]() |
|
Пропагандно писмо до Барак Обама |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 6> |
Автор | ||
Popi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Mozhe i taka da lichi....megutoa jas mislam deka mora taka malku po-diplomatski za zboruva i pishuva, za da ne bide osuden za pristrasnost na nasha strana. Zoshto grcite samo toa chekaat...da nakalemat nekogo za neshto.
![]() |
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
,...mene mi lichi,...kako da zali ,..shto ne donela uspeh,..
![]() |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
Popi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
|
Najnovo vo vrska so dostavenoto pismo do Obama
![]() Odgovor kako replika do kreatorite na spomenatoto pismo od profesor na Temple University i observator na antichkata istorija, potochno od Dan Tompkins, Department of Greek and Roman Classics - Temple University.
Moshne interesno i navistina iskreno pismo - celiot text tuka;
Vo koe megu drugoto veli vaka, na krajot;
"Jas rabotev na Grchkiot sluchaj ushte od 1969, ponekogash opasno. No se sluchi da veruvam deka segashnata nacionalistichka polisa sprema Makedonija e katasrofalna i ne donese ni malku uspeh."
E toa ti se veli GOSPODIN so renome, hrabrost i dostoinstvenost. God bless him.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Со коментарите ми давате нешто друго на знаење, за што личната култура не ми дозволува да дискутирам тука!
Ако ти смета темата, слободно игнорирај ја, има многу други теми на форумов. А според ставовите, слободно можеш да им се придружиш на професорите и да го потпишеш писмото за поддршка на грците. |
||
![]() |
||
lilica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
|
Па со коментарите јасно ти даваме до знаење.. НЕМА ПОТРЕБА ДА СЕ ЗАШТИТИМЕ ОД НАПАДОТ, бидејки е на место и е во право Обама и професорите. НЕМА потреба да се организираме и ние за да му пишуваме на Обама. Треба лаги да си измислиме па да составиме едно измислено писмо! Темата ТРЕБА да се тргне од форумот , бидејки е без смислена!! ![]() ![]() ![]() |
||
Кој бара ќе најде.
|
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Вратете се на темата, јасно е поставено прашањето во воведниот пост (покрај писмото):
За докажување историски вистини имате подфорум Историја. |
||
![]() |
||
lilica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Август.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 548 |
|
Заборавив дека и Св. Кирил и Методиј, Наум и останатите просветители ДОШЛЕ од Молдавија за да ја шират словенската писменост во Македонија, не во Грција. Не е Александар Македонски творец на писменоста кај нас.Писмото што го користат Грците денес е писмо со кое се служел А.М.
Зошто тоа не опстанало кај нас? ![]() ![]() А кој чека ке дочека! ![]() |
||
Кој бара ќе најде.
|
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
interesno e edno nesto koe se slucuva sekogas koga kje se spomene socijalizmot i SFRJ ... vednas se javuvaat " falangistite "
![]() ![]() ![]() Изменето од miroslav_g8 - 26.Мај.2009 во 12:34 |
||
![]() |
||
|
За тие коментари кои не ги разбираш - има платени преведувачи од странски јазик на македонски, па ангажирај некој, ќе ти преведе се. Од работа ме избрка ЛИЧНО мојата сограѓанка СИЛВАНА БОНЕВА, лани на 8-ми јануари 2008г., а НЕ некој Б.Ц. (незнам кој ти е?).И со ретардирано дете и невработем сопруг, питавме од роднини ЗА ЈАДЕ3ЊЕ. А сите од моето семејство бевме, сме и ќе си останеме словени , НЕ ЈУГОСЛОВЕНИ, туку ј у ж н и с л о в е н и. Жалосно е што младите денес се дезинформирани и презаситени со лажни претензии кон некое античко време. А по физиономија воопшто не сум ЦРНА,а идеолошката определба за социјализмот неможе никој да ми ја одземе. Демагогијата за голема Македонија е идеја на ВМРО-ДПМНЕ, уште од нејзиното формирање. Значи трујачот е друг, немој да ми прикачуваш етикети. ![]() А јас не живеам како и ти на „територија наречена Македонија“, туку во Р.М. ![]() Ако словените се претопиле во македонци (или апсорбирале како ти што кажуваш) ДЕНЕС ке имаме антички македонски јазик за основа на денешниот литературен јазик, ама не е така.... ![]() ![]() Поздрав до Македонците!!! |
||
Кој бара ќе најде.
|
||
![]() |
||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
Пак не те разбрав - каква врска има Н.Г. со економијата - па тој е Премиер - негова задача не е само економијата - ако не заборави Б.Ц. додека беше премиер распродаде се низ Македонија и луѓето ги остави на улица,што ако и економист да бил кога пред се е лопов и преварант.
И кои Јужни Словени црна ти - Југославија не постои веке подолг период така да и Југословени веке нема - таа комунистичко-Стаљинистичка теза задржи си ја за себе немој да го труеш народот Македонски со некаква Јужнословенска демагогија за големи држави - ние сме Македонци,имаме своја територија наречена Македонија,секој што стапнал тука се апсорбирал и автоматски по своја воља станал Македонец - тоа е се што треба да знаеш ![]() |
||
![]() |
||
|
Е, па во тоа е финтата! Нема другар никаква врска, бидејки е економист!Ама изигрува бог! А дебата со својот народ е како сам со себе да разговараш! ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Кој бара ќе најде.
|
||
![]() |
||
|
Кога некој каже дека не знае за што се работи, значи во моментот не се сетил. Па не сме толку атрактивни па само за нас да размислуваат. ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Кој бара ќе најде.
|
||
![]() |
||
|
Еден потпис не е и сите, но штом фалсификувале еден, сигурно ги има и повеќе.
Треба да се расчепка работата, којзнае што ќе излезе и колку ќе останат вистински потписници. |
||
![]() |
||
MakedonRazor ![]() Нов член ![]() Регистриран: 01.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 12 |
|
http://www.sitel.com.mk/?ItemID=1DC67A0D96DAEF45B7A28AC7E140FA0Ahttp://www.sitel.com.mk/?ItemID=1DC67A0D96DAEF45B7A28AC7E140FA0A
Петицијата е фалш! Сите потписи се фалш! |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1234 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |