|
Старо и Црковно словенски(Средовековен Македонски) |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KJE TI KAZAM EDNA IDEA
AKO NA ZIDOVITE BI PISUVALO DEKA OVDE LEZI FILIP 2 NA GRCKI DO SEGA KJE GO SLIKAA I NA CEL SVET KJE OBJAVIJA DEKA FILIP E GRK NO TAMU IZGLEDA PISUVA SO KIRILICNI BUKVI NA MAKEDONSKI I SE ISPLASENI DO DASKA I GO ZAPECATIJA GROBOT I ZA GRCKATA JAVNOST NE SAMO NA SVETSKATA Изменето од mamamd - 06.Март.2009 во 12:28 |
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MILO
KARPATI SE SAMO KARPI NELICAT NA TVRDINI RAZMISLI RAZMISLI I ZASTO GRCITE GO ZAPECATIJA GROBOT NA FILIP 2 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
russia
Сениор Регистриран: 22.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 120 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
можеби имаат хомонимична функција,но вреди да се размисли.
не се работи за карпа и игла, се работиза два објекта слични по големина и структура |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE BE BATO
KARPA I TVRDINA E RAZLICNO NE MESAJ |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
russia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
а русите немаат термин крепост(тврдина)
крепост - керпост - (со отфрлање на суфиксот СТ), ке се добие керпо, и многу лесно мозе да се променат вокалите, и да се добие карпа |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
inaku bog na moreto pOSEJDON
E TOJ STO SEE DNO DURI RUSITE VIKAT USTE don |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mil moj
toa e greska KRAJ se vika od nasiot jazik ne e kraina isto taka , samo makedoncite vikat KARPA site drugi sloveni stena ili stjena taka da zbor Karpati e razbirliv samo na makedonskiot jazik |
|
|
|
russia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти пишав лична порака, затоа што е на руски, а аовде како таква ке ја избришат.
Ја симнав од Википедиа,затоа што таму подетално е објаснето за етимолошкото име на Украина. Другите прашања не се од мојата фела, па затоа и нема да ти ги одговорам. и да се држиме до точната тема на форумот |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
drugo prasanje do tebe kako slavist
denes ima 300 milioni sloveni so matematicka analiza na normalen prirast slicen kako kaj romanite vo 6 tiot vek bi trebalo da bidat 50 milioni zamisli 50 milionsko pleme za koe nikoj pojma nema deka postoi hahahah mongoli bea odvaj 400 ooo pa kinezite izgradija kineski zid od strav a ic ne se plasea od 50 milionsko pleme hahahahahahah |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
oki daj neso drugo
od kaj go dobila imeto UKRAINA na kakov KRAJ se misli???? drugo kolku znaes,, koj od demek slavjanskite narodi kazuva zbor KARPA?? za da se dobie KARPATI a dali znaes deka grcite neznaat sto znaci posejdon????? znaes ti???? Изменето од anakin - 05.Март.2009 во 23:57 |
|
|
|
russia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас овој пат ке премолчам, зашто ако почнам да се препукувам со тебе, ке се оддалечиме од темата, и mamamd ке ја земе метлата и ке мете по форумов.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kje pominam preku toa, nemislam ga si igram klovn tuka so tebe
samo procitaj se, TRI narodi priznavat deka nivniot jazik ne e niven deka e makedonski od okolina na solun, a ti im go demantiras toa pa neso poglupo nesum cul do sega da be slusaj gi bugarite koi vikat deka zboruvame bugarski abe bato,, ne si se zaprasal kako e toa mozno. ili use kje veruvas na germankata propaganda pih nemam vise so da zboruvam so tebe, gordost si na makedonskata nacija pa i takov nik ti e doduse rusija so moze drugo da se ocekuva , nego da omalovazis site novi arheoloski iskopini aj zaprasaj se zasto grobot na filp e zatvoren za javnost ne samo stranska nego i grcka |
|
|
|
russia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ај само ова преведи ми го -
Јас зборувам на белоруски јазик. Јас зборувам на украински јазик. |
|
russia
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
може и на украински
|
|
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |