|
СДСМ и ветиле на Грција негација на Македонија |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova go zakluchi od faktite, dokazite i materijalite koi taa gi citirashe i gi prilozhi kon svojot tekst ili...? |
|
Do what is right, come what may...
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нинџа, јас Мирка редовно ја читам повеќе од 15 години, па за нејзините политички коментари и анализи, суд сум донела сама. Нема политичар во Македонија кој од неа не добил жестока критика и политички профил под остар агол. Латас и Мирка се два различни поими, а бидејќи не ги спомнуваш во списокот и новинарите од типот на Геровски, Ризаов, Жарко-како-му-беше-презимето, Тричковски, ќе излезе дека се работи за пристрасност. Камо среќа да имавме повеќе новинари-критичари како неа.
Читајте го и толкувајте малку покритички тоа што го пишува Мирка и анализира, остајте тоа соопштенијата по партиските штабови. Остајте партиските интереси, националните се поважни од било која партија. Дајте размислување со своја глава: дали тоа што е кажано има основа и дали и е на штета на Македонија?! И зошто никој не го демантира? Во нејзините зборови има многу вистина, само кој сака да ја сфати. Изменето од anastea - 05.Март.2009 во 01:33 |
|
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Народов насекаде во светот е „слеп“. Си оди напред и воопшто не знае што се случува околу него. (?!?!?!)
А што се случува? Политика. Не за џабе за неа се рекло дека е к*рва. Тие кои се одлучуваат (навистина) да се бават со неа, подготвени се на најнечистите политички и шпиунски игри. Тек после одреден период од неколку (десетини) години, кога на виделина ќе испаднат (само) некои политичко-шпиунски афери, ние (обичнава раја) ќе се чудиме, како било возможно такво нешто да се направило. И, што ве чуди такво нешто да има и кај нас во изминатиов период? Дека денешнава состојба на државава не е последица на некоја/и таква/и игра/и? За ова ние можеби само сме насетувале, претпоставувале, но секако со тие наши сомнежи и претпоставки не би се осудиле да излеземе во јавноста со изнесување на такви факти. Но, ете, Велинова како новинар „ископала“ некои податоци и јавно ги објавува. Не сакам да зборувам(е) за нејзиниот личнен профил, туку само за конкретниот предмет на дискусија. Ќе се повторам, зошто не се најде никој да ја демантира нејзината изјава? За многу по „безвезални“ работи се препукуваат преку медиумиве, па си „влепуваат“ и кривични пријави за навреда, па незнам, за рушење личен интегритет ... бла, бла... Дали затоа што сметаат дека таа не е на нивно ниво, па не сакаат да и’ одговорат или во прашање е нешто друго? Мене тоа ме копка! |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe dali imate vie prestava koja e Mirka Velinovska. Ne postoi porasipan novinar na denesnicava. I taa moze da odi vo istiot kos so Latas, Mladenov, Nedelkovski i drugi slicni kako niv (novinarski reketari)
|
|
Јордан Шумарот
Сениор Регистриран: 08.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 230 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе е**м ве... в мро ја дупит работава - сдс ветиле.. .
Не сум комуњар... ама вие простотилаков и згурава вмровциве... ја претервите... не знајте веке шо г.... да изејте... веке сте провидни и не фер играчи.... брадосани и пијани неписмени шутраци.... п.с. понеделникот имаше митинг на ве ме ро во охрид.. појке ѓупци брадосани и смрдени од источна македонија немет донесено во охрид... е ако оние ви се електоратот ... не сакам ни да помислам кој не водит... Изменето од anastea - 04.Март.2009 во 16:47 |
|
Vlad Tepesh
Сениор Регистриран: 07.Април.2008 Локација: Romania Статус: Офлајн Поени: 540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
~,,~shto e tuka chudno sdsmOVCITE i na djavol bi mu gi vetile dush*te -ako toa dosega go nemaat i storeno~,,~
|
|
http://protravelguide.com/Images/VladTepesDraculaBranCastle.jpg
|
|
Legenda883
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 701 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E da imash pravo.
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
Legenda883
Сениор Регистриран: 28.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 701 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nema mesto za plashanje!
Pa vidovme ISTO taka mnogu ubavo shto se sluchuvashe SEKOGASH koga ke odstapevme od nash*te principi, pa duri i po cena na nashiot identitet. Imashe li podobruvanje na bilo koe pole? NE!
Shto poveke odstapuvame TIE sekogash izleguvaat so NOVI I USHTE POEXTREMNI DEMANDI (pazi...demandi a ne baranja). Sega e na niv vremeto za odstapki...a nie ni santimetar poveke od dvojna formula i pravo na nashata istorija da si ja pishuvame samite A NE Grcite da ni ja pishuvaat i istorijata i "sudbinata".
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За мене е малку непоимливо вакво осудување. Лесно е после битката да се биде генерал. Во времето кога одеше распадот на Југославија и кога над главата висеше дамловиот меч тешко дека некој од политичарите би одиграл поинаку и би ја спасил земјата од војна.
Не велам дека нема вистини во ова што Велинова го кажува ама мислам дека малку е претерано. Некако со леснотија се лепат етикети на предавници, со леснотија се етикетираат луѓе заради различна политичка опција. ако го прифатме фактот дека имаме јак противник, а згора на тоа имаме и Европа која држи страна иако знае дека Грците за многу нешта не се во право нема место за внатрешен раздор. Видовме што постигнавме и со преименување на објекти со имиња од Антиката. Сега ретерираме ама на Грција и дадовме можност да не мава со свој стап по своја глава. Ме плаши дека и судењето во Хаг ќе го извитоперат и на крај ќе не извадат и криви |
|
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не видов дека постои темава. Во секој случај нека стои овде, нема проблем.
|
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве ја темата, ако ти го префрлив постот тука?... Или да остане постот во темата за преговорите?
Јас ја гледав емисијата (го напишав претходно моето мислење), а го имаше истото и во колумната на Мирка Велиновска за Нова Македонија. |
|
Zlatnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не ја гледав директно, но поручеква ја гледав репризата на емисијата на Миленко со Мирка Велинова. Интересни работи кажа жената во однос на (тајните) договори на тогашната владејачка гарнитура (посебно во периодот ’96, 97 година - Киро Глигоров, Бранко Црвенковски, Стево Црвенковски, Љубомир Фрчковски ...) во однос на преќутното прифаќање на името од нивна страна и постепено „присилно“ прилагодување (подготвување) на народот кон прифаќање на промена на името. Така јавно изнесување на некои работи сигурно не се без основа. Плус и никој од „повиканите“ до сега не ги демантирал нејзините изјави. Дали преќутно потврдуваат дека тие се вистинити?
Дали некој друг ја гледал оваа емисија и ваш коментар по однос на таму изнесеното од страна на Велинова?! |
|
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Морам да ти реплицирам на ова, иако не е за мене Прво да кажам дека за мене не е важно која е партијата (поточно еден нејзин дел) за која се искажани горенаведените “небулози“, како што ги викаш. Исто ќе ми беше да беше и ВМРО-ДПМНЕ во прашање, или НСДП, или СП или било која друга: за мене е важно што врз една македонска партија, а во случајот тоа е СДСМ, се фрлаат такви тешки обвиненија за предавство на македонските национални интереси и за тајни заговори. Јас на целиот случај не гледам како на нешто што им оди во прилог на ДПМНЕ, туку на нешто што е на штета по МАКЕДОНИЈА. Мислам дека тоа треба да ни биде поважно, отколку дневното профитирање од случајот на политичкиот конк*рент. Нивните рејтинзи паѓаат како што и растат, македонскиот народ е тој што останува да ги трпи последиците. Неуспесите и гревовите на ДПМНЕ си стојат и нема потреба да се доведуваат во врска со ова, затоа што тоа никој не го негира. Барем јас не. Она што според мене се нивни гревови (коалицијата со Ахмети, негрижа за бранителите, несправувањето и толерирањето на бугарофилите во нивните редови, многуте киксови со избрзани закони и одлуки, неуспешност во контрола над целата територија на државата...), да не ги редам, се исто така неопростливи како и на СДСМ, само тоа е за во друга тема. И што е важно во случајов каква е емисијата на Миленко или неговата личност приватно, кој верувам никој не го зема здраво за готово, кога Мирка истото што го кажа во емисијата, претходно го објави и во колумна во Нова Македонија. Настрана нејзината личност, таа по убедување е заколнат комунист, добар аналитичар на политичките состојби (секогаш анализира од коренот на проблемот) и новинар без влакна на јазикот. Досега имала доблест добро да ги искритикува сите политичари кои ни се изредиле, без исклучок, што за нашите новинари е непојмливо: или се провладини или проопозициски, никако реални или промакедонски. Од направената анализа која таа во емисијата само подетално ја образложи (со хронологија на настани, цитати и изјави од политичари, документирани настани), некои прашања и заклучоци сами се наметнуваат и не изгледаат баш како небулози. А и барањата на Грција, СДСМ одамна ги исполни, остана уште последното: промена на името, за впечатокот (или договорот) да биде комплетен. |
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |