|
Раничка на грлото на матката |
Внеси реплика | страница <123> |
Автор | |
zaneta2009
Нов член Регистриран: 14.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo ja procitav temava pa me zaintrigira da ti pisam svoe mislenje.Ja isto taka veke deset godini imam ranicka na grloto od matkata i vo pocetokot imav mali bolki pri odnosi i mali krvarenja no ne bese nisto strasno,e sega edna moja prijatelka imase ist problem pa nejziniot ginekolog ne i preporacal gorenje pred da rodi deca tuku posle toa.Nekoi luge vikaat deka treba da se gori za da se odstrani a nekoi pak ne.Moe mislenje ti e ako nemas problemi propratni od ranata da ne ja cepkas ako pak imas problem togas gori ja.Kako i da e bez razlika dali ke odis na privatnen ginekolog ili ne nikoj ne moze da ti garantira uspesno odstranuvanje na ranata.Moze da ti ja gorat i podocna pak da si se pojavi a ti dzabe da davas pari po lekari.Zatoa konsultiraj se so poveke lekari i slusni mislenje nivno a i pokusaj so kantarionot i za toa sum slusnala deka e dobro plus e prirodna rabota.pozdrav
|
|
Дак
Сениор Регистриран: 09.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па лекарот најдобро знае како,а тоа што уште не си раѓала консултирај се со гинекологот,вака на зборење се ќе кажеме онаа оваа.Јас мислам дека со вагиналети тоа не се лекува,а подобро е да го спречиш тоа,да не премине у нешто полошо,па лекувањето да трае по долго. |
|
Љубов и само љубов
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да знаев нешто би ти помогнала душо.......... Зошто бе не и давате на момичкава некој совет, а? |
|
lucia
Нов член Регистриран: 09.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ve molam ako nekoja ima iskustvo so ova da mi objasni po dobro i dali toa gorenje ili lansersko ostranuvanje boli :(mnogu se plasam sepak jas imam 21god.
|
|
lucia
Нов член Регистриран: 09.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas imam ranicka na grloto na matkata skoro godina sega mojot ginekolog resi da mi ja ostrani samo me prasa kako sakam lanserski ili da mi ja gori,jas ne znam ve molam nekoj da mi kaza kako e podobro.I uste nesto seuste ne sum ragala dali toa ke mi donese nekoi problemi ako ja ostrana,mnogu mi e strav ve molam za pomos i tolku li e neophodno da ja ostranam ne li moze so nekoj lek vaginaleti do sega ne mi e kazano nisto da koristam,od kantarionot bi mi minalo li??
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога ќе се рече раничка на матката на што точно се мисли?? Каква раничка????? |
|
RUKICA
Сениор Регистриран: 16.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SAKAM EDNO PRASANJE DO BUTTERFLY? KOI TESTOVI I ISPITUVANJA TI GI PRAVEA PRED DA TI JA GORAT RANICKATA LASERSKI I KOLKU TE CINESE OVOJ "ZAFAT"? POZDRAV DO TEBE I ODNAPRED BLAGODARAM
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Poveli i drugpat Zatoa sme tuka-kako pceli da sobirame nektar t.e. znaenja i iskustva i da si pomagame.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Грасиас Марија!!!!!!!!!!! |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вака, најубаво е домашно. Зашто апотекарското, верувај, не го држат они кантарионот минимум 40 дена во масло, тек колку да пушти боја, мислиш ги заболе уво кога веќе не се разликува. Домашно е друго, во зејтин, па густо ќе наставаш повеќе, па и некое китче ајдучка трева (уште појака од кантарион е за рани), ќе го затвориш, па на сонце. Иако сега нема сонце-не е доцна, само остави го на светлина ,на балкон, ќе си пушти билката етерични масла. Убавото кантарионово масло има богата црвена боја, ова апотекарсково е...индијанска пот, тек зацрвенето. |
|
|
|
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А маслото од кантарион мора да биде домашно или може и ова од аптека??????? |
|
butterfly5
Сениор Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 1388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas imav ranica posle mojot 2 poragjaj,ja imav i posle prviot no ne bese aktivna,a posle 2 poragjaj se aktivirase i imav problemi so nea skoro 2 godini,pa se odluciv da ja goram laserski i go napraviv toa vo Stip kaj dr-Organdziski i se super pomina super sum i jas i rodiv i 3 dete i nemam voopsto problem.Milo mi e ako ti pomogne ova a za kantarionot...da pomaga...no ako imas ti nelagodnosti i pokraj toa nemozes vecno so kantarion |
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Postojat i vaginaleti koi se davaat za tretiranje na ranicka na cerviks, se vikaat Albotyl. Probaj so niv...Pa so kantarionot, navistina cuda pravi. (Pricinata za ranickata nemora sekogas da ima poznata etiologija, ako vece papot bil dobart, ne se sekiraj, a mnogu ranicki spontano se izlekuvaat. Ako papot bil OK, ne mu se tresi mnogu i ne brzaj so gorenje) |
|
|
|
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пак ќе речам најди ја причината за раничката????? направи си микробиолошки тестови......... |
|
Внеси реплика | страница <123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |