|
Веронаука по изворно Христијанство |
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Автор | |||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Престанете со лични препукувања!
Маран Ата - одиш надвор од тема! Не ме интересира твоето лично незадоволство од другите цркви - овде НЕ СЕ дискутира тоа! Темплариус - ако имаш прашање, постави, ако не - не се занимавај непотребно. Макариос - ако имаш неодговорено прашање - постави го уште еднаш. Евангелос - не изигрувај повторно полицаец. |
|||
Do what is right, come what may...
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мараната јас никогаш не сум рекол дека ништо не знам за Божилак. Тоа е бесмислено, затоа што од Водно се гледа дека јас знам за Божилак 100 пати повеќе од сите вас кои изнесувате лажни клевети за тоа здружение. Затоа и сметам дека е бесмислено да ги разобличувам вашите неосновани клевети, затоа што сметам дека секој разумен посетител, кога ќе види кој повеќе го познава тоа здружение, ќе сфати кој има поголем кредибилитет да говори во негово име.
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Maran Ata, јас не кажав ниту една лага на темава, туку само вистина. Бидејќи ме прашувате нешто што неколку пати ви е одговорено, ќе ви повторам уште еднаш, а модераторите нека видат кој прв потегнал кон спамирање.
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
belichka, за "дописна Библиска школа" би се порудил да ти одговорам, но на некоја соодветна тема, затоа што не сакам да бидам овде оф-топик. Темплариус, никаде јас не гледам прашање во коментарот што го цитираш.
makarios, ти реков и еве пак ќе повторам: Два пати се навратив низ сите коментари на оваа тема и не најдов неодговорени прашања од моја страна. Ни од тебе, ниту од некој друг. Доколку има некое прашање кое јас сум го пропуштил, те молам повтори го - кратко, јасно и децидно.
|
|||
|
|||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ев, јас се вклучив пред неколку дена на овој форум. Поставив неколку прашања, кои ти досега не ги одговори (не знам дали ме мразиш, затоа што и со омраза ми пристапи прв пат кога дојдов на форумот, или сите кои ги побиваат или контрираат твоите мислења, не се достојни за тебе).
Неколку работи во повеќе теми во врска со иконите, Светото Писмо, веронауката ги објаснив историски, и според учењето и опитот на Светите Отци. |
|||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Evangelos a kje miobjasnis ti povekje si nacitan od mene, koi se tie Dopisna bibliska shkola?
|
|||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Два пати се навратив низ сите коментари на оваа тема и не најдов неодговорени прашања од моја страна. А вашите паушални и од ракав истресени констатации не се најдоа достојни кај мене за демантирање. Јас кажав едно, вие не ме читате и велите друго. Е сега за јас да ве демантирам треба повторно да го повторувам мојот коментар што веќе сум го кажал, а тоа се вика спамирање - што не е дозволено на форумов.
|
|||
|
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
makarios, јас одговорив на сите прашања кои ми ги поставивте на оваа тема. Доколку мислите дека изоставив некое прашање, ве молам да ми го повторите кратко, јасно и концизно.
Messenger, не сфаќам што сум ти згрешил, ниту пак што си ми простил.
|
|||
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne insistirajte na onoa za sto i samiot e svesen... sekoj mozhe da zgreshi vo nekoj moment.
Jas vekje mu prostiv. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ев, остана должен да одговориш на неколку прашања, кои ти ги поставија неколку души.
Некако не си ми „изворен“ денеска. |
|||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
И уште нешто во врска со ова. Евангелос рече дека к*рсот и здружението немаат никаква врска со црквата Радосна Вест, но фактите тврдат нешто сосем различно.
Проповед Оваа проповед, како што можете да видите, е искажана во ХБЦ Радосна Вест, што го пишува најгоре. А кога ќе кликнете на тоа, ве носи директно до веб страната на црквата. Врати се на оние коментари јас кога разобличував дека таа „христијанска црква“ е БАПТИСТИЧКА црква, а ако си го подзаборавил тоа, оди на стр 2 од темава и БРАТ макариос ќе ти ја освежи меморијата. Неутрално-христијанска гледна точка а? хмммм |
|||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
I jas mislam deka ovaa ne ti trebase .... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пријавувањето е лесно и многу едноставно. Се што треба да направите е да отидете на сајтот: http://www.veronauka.com.mk и најдоле на сајтот имате место каде што можете он-лајн да се пријавите. На самиот сајт имате и подетални информации за тоа каде и во кои термини се одржува кyрсот.
Поздрав
|
|||
|
|||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Апсолутно се сложувам дека родителите имаат огромна улога во воспитувањето на детето. Нели велат, каква мајка таква ќерка? (иако има исклучоци) |
|||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|||
Внеси реплика | страница <1234 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |