|
Проблем со тестис-ве молам за совет |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo razvoj si dusho kuliraj :)
|
|
|
|
BOBBIII
Нов член Регистриран: 25.Јули.2010 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ME PLASI STO MOZE DA E
|
|
natalija
Сениор Министерка за гушкање Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 13319 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dusho, poveke seks i ke sredish rabota :)
|
|
|
|
BOBBIII
Нов член Регистриран: 25.Јули.2010 Статус: Офлајн Поени: 3 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пред 2 години ми се јави оток на десниот тестис веднаш се јавив на уролог и ми препиша лекови кои ми помогнаа во намалувањето на отокот но сепак подоцна забележав дека десниот тестис е со помала површина отколку левиот а таа разлика ја забележав со допирање прво на десниот потоа на левиот. Барам совет од вас дали има некој проблем или се е како што треба. Имам само 18 години поздрав
|
|
misterX
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo decki, se nadevam deka ke moze da mi pomognete. Pred nekolku godini pokraj desniot testis( ne e na nego tuku pokraj nego kako poseben testis) mi se pojavi topcence koe bese polovicno meko i mnogu sitno. So tekot na vremeto toa malku se zgolemi i jas otidov na lekar specijalist(urolog) a toj mi kaza deka toa e taka poradi visoko nivo na testosteron samo me pogledna na kratko i tolku. Vo toj period nemav nikakva reakcija i se bese normalno. Od pred nekolku meseci cuvstvuvam mali-cudni bolki vo predelot na toa topcence(tret pomal testis) koe vo zavisnost od toa dali imam seksualen odnos ili ne se namaluva i se zgolemuva. DAli nekoj znae so moze da bide ova i dali istoto moze da bide predizvikano od nekoja infekcija ili nesto drugo. Ke ve zamolam ako imate bilo kakva informacija da mi pisuvate.
Pozdrav |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секоја промена на тестисот се претпоставува дека е рак се додека не биде докажано спротивното.
(Д-р Спец. Вита Стојменнова - Онколог)
Затоа доколку осетите некое мозолче на тестисот, некое затврднување, зголемување и сл. веднаш на матичен доктор, па на уролог и без бриге!
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Goldi
Сениор ЗЛАТНО МОМЧЕ Регистриран: 10.Ноември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7729 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секоја промена на на тестисот, која не била присутна порано, а која не се повлекува, треба да се испита. Тоа не значи дека и секоја промена на тестисот е и сигурно постоење на рак. Постојат и други заболувања, кои може да доведат до појава на вакви промени, како што е хидроцелата, или народски наречена водена вреќа, или може да биде присутна циста на тестисот, која е бенигна творба и лесно може хируршки да се отстрани. Но сепак, за да се утврди точната природа на промената, потребно е да се направат некои испитувања.најпрво следи преглед од страна на онкологот, кој првично врз ознова на физикалниот преглед ќе оцени каква е промената, а и ќе ве упати на дополнителни испитувања. Првично се прави лабораториско испитување на крвта. Во рутинските испитувања на крвта спаѓаат: преглед на комплетната крвна слика, на седиментацијата и други биохемиски испитувања за утврдување на функцијата на другите органи и системи (ниво на серумскиот креатинин,на уреата, на алкална и кисела фосфатаза, нивото на хепатални ензими, на електролитите и др.) Од лабораториските испитувања од голема важност се и испитувањето на специфични туморски маркери во крвта. |
|
Ako odam na nebo pred tebe, na sekoja zvezda ke go napisam tvoeto ime, taka sto I angelite da znaat kako se vikas, zasto devojkite kako tebe se nepovtorlivi.
|
|
Wonderful_Life
Сениор Амбициозна Бебушка Регистриран: 30.Декември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 7264 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Najdobro ti e da si se javis na lekar
|
|
Gospod gi sozdal zenskite,zasto imal smisla za ubavina, a maskite zasto imal smisla za humor
|
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ma odi na lekar covece...da ne ostanes bez nego...
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
СПЕЈС
Нов член Регистриран: 23.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ОПЕРАЦИЈАТА НЕ ВИ Е ПОСЛЕДНА НАДЕЖ, ЈАС ВИ НУДАМ ЕДЕН МНОГУ ЕДНОСТАВЕН НАРОДЕН ЛЕК:
купете свеж квасец, и од квасецот ќе земеш еден мал сосема мал дел со мерка (ноктот) и ќе го раствориш во бело вино додека не стане кашесто. Потоа ќе земеш памучно кругче (се продаваат женски се такви у продавница) и на него ќе ја нанесеш смесата и со фластер (од аптека че купиШ) и ќе го залепиш на местото каде што имаш проблем и остави го да стои така цел вечер додека спиеш. Ако нема ефект во првата недела ништо, барај друг лек, операција на крај. ПОЗЗЗ ОВА Е КОРИСНО З ЖЛЕЗДИ, ЗА ЦИСТИ, ЗА ЈАЈНИЦИ, ЗА БУБРЕЗИ, ЗА ПОТКОЖНА МОЗОЛКА,... |
|
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mare .fala za komplimentot, no studentizom e daleku zad mene.i ne mora da mi objasnuvas od kade se bodivat lekovite , mozam da ti redma bilki i bilki i toa na latinski ako sakas, pa zivotni , pa bakterii, pa genetski inzinjering- site tie se metodi za dobivanje na lekovi, no prasanjeto e -dali toj saman otkril nesto novo sto modernata medicina bila,, glupa,, i ne mozela da otkrite ( vo faramcija ima granka sto se vika botanika- pa samo so toa se zanimavat) . pa molim te faramcevtskite kompanii trosat milijardi za da otkrijata modofikacija na nekoj lek, a kamoli za nov lek, a ovoj saman satanal nasabajle i eve ti lek- fuj !! |
|
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
|
za-za
Нов член Регистриран: 15.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ZA SEKOJA BOLEST IMA PO NEKOJA BILKA..
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кој овде збори за шаманство. Ех овие студенти на медицина, ќе дојдат до втора-трета година, и веќе се знаат...
Не дај Боже, но ете, да ти се случи тебе еден ден, да немаш деца, а при тоа ништо не помага. Нема да се обидеш со билки-тревки? Ние овде не зборуваме ни за баење ни за магии. Впрочем, и современата фармацевтска технологија прави лекови кои се добиени од билките, да не случајно...од Марс се добиени дериватите за лекови. Лекот е насекаде околу нас. Тоа што тебе не те занима билкарството е друга работа, но јас знам многу (прочуени) лекари кои и самите се свртени кон природата и ги користат нејзините придобивки. Разбра, ал па не разбра? Види го ти него... |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
BACHIOS
Сениор Регистриран: 21.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1517 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da be nema steta!!!a sto ako ima ili ako nema air- dzabe dadeni pari? ili potocno kolku e toa sigurno deka taa ,,babetina,, ke pomogne? 10%,30% ili ne daj boze (a tie cesto kazuvaat ) 100%? Ajde be lugje ostajte go samanstvoto , ziveeme vo moderen svet. Site tie se obicni probisveti sto gi koristiat lugjeto vo takvi teski situacii ( bolesti), pa spored mene za niv inkvizicija. Od druga strana sekoja cest, ne se mnogu glupi naprotiv tie se edni od najitrite lugje
|
|
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
|
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |