|
МОЛИТВИ |
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Автор | ||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
(составленная оптинским старцем схииеромонахом Анатолием Потаповым). Избави мя, Господи, от обольщения богомерзкого и злохитрого антихриста, близгрядущего, и укрой меня от сетей его в сокровенной пустыне Твоего спасения. Даждь ми, Господи, крепость и мужество твердаго исповедания имени Твоего святого, да не отступлю страха ради дьявольского, да не отрекусь от Тебя, Спасителя и Искупителя моего, от Святой Твоей Церкви. Но даждь мне, Господи, день и ночь плачь и слезы о грехах моих, и пощади мя, Господи, в час Страшного Суда Твоего. Аминь.
|
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Царе Небески , Утешителу, Дух на вистината Кој си насекаде присутен и се исполнуваш ризницо на добрините и Животодавче , Дојди и всели се во нас и очисти не од сите нечистотии , и спаси ги , Благи , душите наши. АМИН
|
||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Покајна молитва на свети Ефрем Сирин
Господи, пред тркалото на времето да сопре во мојот живот, помилуј ме! Пред и ветрот на смртта да дувне, и на телото мое болести се појават - на смртта весници - помилуј ме! Пред и величественото сонце на висините да се помрачи за мене - помилуј ме! И нека блесне за мене светлоста Твоја од висините, и нека ја растера од умот мој страшната темнина. Пред и земјата да се врати во земја, и стане гнилеж, и пред пропаста на сите црти на личотата нејзина - помилуј! Пред и гревовите мои да ме прелажат на Судот и посрамат пред Судијата - помилуј, Господи, со благости исполнет! Пред и воинствата да излезат, и претходат на Синот Царев, да го соберат родот наш беден, пред Престолот на Судијата - помилуј! Пред и гласот на трубата пред присуството Твое да се зачуе, поштеди ги слугите Твои и помилуј, Господи наш Исусе! Пред и дверите Твои да ги заклучиш пред мене, Сине Божји, и пред и храна на незгасливиот оган пеколен да станам јас, помилуј ме! |
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
vesnaa
Група Регистриран: 26.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas bi sakala da se pomolite za edno 15-16 godisno dete (Teo se vika), koe letoska si go skrsi vratot skokajkji vo ohridskoto ezero i po toj nemil nastan se paralizira celiot. Ne go poznavam licno, no mi padna mnogu zal koga slushnav za toa. Znam deka edno mesec dena bese celio paraliziran, ama poleka pocna da gi dvizi racete i nozete i kako sto me izvestia ima golemi sansi da proodel. Sega nemam informacii do kade e rabotata, mozno e i vo Amerika da e na terapii. Kako i da e, toa e mnogu tazna sudbina za edno malo dete i zatoa predlagam da se molite za nego.
Ve molam nemojte sega site tuka da gi pisuvate vasite molitvi i da ne se dokazuvame koj najubavo tuka se moli, tuku molete se vo sebe, vo vasata "skrisna soba". Srdecno vi blagodaram! |
||
makarios
Сениор Регистриран: 20.Октомври.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1282 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
9 круга кај римокатолиците
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е дабеее! Тоа второто ви „ујдисува“, нели? Златник = или >
A зошто не е нормална мојата молитва? Па јас го молам да остане таму, за да си проживееме уште малку, оти ако дојде, значи веќе ќе биде судниот ден, a се знае што тоа значиОтидов „к*рбан“! Ни деветиот круг не ме „пере“ |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Првата шала не ти беше во граници на нормалата....
Но оваа втората е жива вистина |
||
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали тоа гледам натажен лик кај некого?
Неее, неее, луѓе! Не сакам тажни фаци. Дајте малку смеа! Доста е препукување. Можеби ви треба нешто на моја сметка? ОК, еве! Додуша малку е оff topic , т.е. не е молитва, но сакам малку да се насмеете, а зошто не и на на моја сметка? Што е полошо од ѓаволот? ??????? Атеистот! Зошто???? Па барем ѓаволот верува дека бог постои! |
||
|
||
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
||
Zlatnik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро луѓе, може ли овде да видиме и некоја шала. Зарем бог не’ создал само за озбилни теми? Мислам дека во шалата нема ништо злонамерно. Ако не на сметка на друг, направете си на своја сметка.
Дозволете ми во оваа прилика во шала да кажам една „моја“ многу кратка молитва: Оче наш, иже јеси на небеси, Молим те, остани где и јеси! |
||
|
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве една молитва што мене многу ми се допаѓа...
Јас сум црв - Боже чуј, Господи помилуј. Јас сум прав - Боже чуј, Господи помилуј. Јас сум пепел - Боже чуј, Господи помилуј. Јас сум сенка - Боже чуј,Господи помилуј. Јас сум ништо - Боже чуј, Господи помилуј. Јас сум суета - Боже чуј, Господи помилуј. Јас сум лага - Боже чуј, Господи помилуј. Јас сум грев - Боже чуј, Господи помилуј. Но, јас сум Твој - Боже чуј, Господи помилуј. Изменето од Maran Ata - 30.Октомври.2008 во 15:39 |
||
|
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Целосно се сложувам со Маран Ата
|
||
|
||
Maran Ata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се сложувам со тебе, ама испрелплетено и во онаа смисла која сакаше да ја потенцира сината молитва, но беше погрешно сфатена. Таквото дело е за осуда, но секогаш треба да имаме на памет дека не треба човекот да го судиме, туку делото. п.с. и од лошите примери може да се извлече многукратна поука, ама за наша духовна корист, а не за изигравање судии... |
||
|
||
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Господ нека им е напомош на таквите...
|
||
|
||
Внеси реплика | страница <1234 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |