IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - МОЛИТВИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

МОЛИТВИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
Автор
Порака Обратен редослед
belichka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2023
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај belichka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Ноември.2008 во 23:28
(составленная оптинским старцем схииеромонахом Анатолием Потаповым). Избави мя, Господи, от обольщения богомерзкого и злохитрого антихриста, близгрядущего, и укрой меня от сетей его в сокровенной пустыне Твоего спасения. Даждь ми, Господи, крепость и мужество твердаго исповедания имени Твоего святого, да не отступлю страха ради дьявольского, да не отрекусь от Тебя, Спасителя и Искупителя моего, от Святой Твоей Церкви. Но даждь мне, Господи, день и ночь плачь и слезы о грехах моих, и пощади мя, Господи, в час Страшного Суда Твоего. Аминь.
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
Кон врв
mali simo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2006
Поени: 1132
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mali simo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 10:22
Царе Небески , Утешителу, Дух на вистината
Кој си насекаде присутен и се исполнуваш
ризницо на добрините и Животодавче ,
Дојди и всели се во нас и очисти не од сите нечистотии , и спаси ги , Благи , душите наши.

АМИН

ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ

Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2008 во 09:46
Покајна молитва на свети Ефрем Сирин

Господи, пред тркалото на времето да сопре во мојот живот, помилуј ме!

Пред и ветрот на смртта да дувне, и на телото мое болести се појават - на смртта весници - помилуј ме!
Пред и величественото сонце на висините да се помрачи за мене - помилуј ме!
И нека блесне за мене светлоста Твоја од висините, и нека ја растера од умот мој страшната темнина.
Пред и земјата да се врати во земја, и стане гнилеж, и пред пропаста на сите црти на личотата нејзина - помилуј!

Пред и гревовите мои да ме прелажат на Судот и посрамат пред Судијата - помилуј, Господи, со благости исполнет!
Пред и воинствата да излезат, и претходат на Синот Царев, да го соберат родот наш беден, пред Престолот на Судијата - помилуј!
Пред и гласот на трубата пред присуството Твое да се зачуе, поштеди ги слугите Твои и помилуј, Господи наш Исусе!

Пред и дверите Твои да ги заклучиш пред мене, Сине Божји, и пред и храна на незгасливиот оган пеколен да станам јас, помилуј ме!
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
vesnaa Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 26.Јуни.2008
Поени: 56
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vesnaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2008 во 15:53
Jas bi sakala da se pomolite za edno 15-16 godisno dete (Teo se vika), koe letoska si go skrsi vratot skokajkji vo ohridskoto ezero i po toj nemil nastan se paralizira celiot. Ne go poznavam licno, no mi padna mnogu zal koga slushnav za toa. Znam deka edno mesec dena bese celio paraliziran, ama poleka pocna da gi dvizi racete i nozete i kako sto me izvestia ima golemi sansi da proodel. Sega nemam informacii do kade e rabotata, mozno e i vo Amerika da e na terapii. Kako i da e, toa e mnogu tazna sudbina za edno malo dete i zatoa predlagam da se molite za nego.

Ve molam nemojte sega site tuka da gi pisuvate vasite molitvi i da ne se dokazuvame koj najubavo tuka se moli, tuku molete se vo sebe, vo vasata "skrisna soba".
Srdecno vi blagodaram!
Кон врв
makarios Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 20.Октомври.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1282
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај makarios Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 23:17
9 круга кај римокатолиците трепкање
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Ноември.2008 во 19:14
Е дабеее! намигнување Тоа второто ви „ујдисува“, нели? Златник = или > ѓавол голема%20насмевкасмеење
среќаA зошто не е нормална мојата молитва?плачење
Па јас го молам да остане таму, за да си проживееме уште малку, оти ако дојде, значи веќе ќе биде судниот ден, a се знае што тоа значигрицкање%20ноктиОтидов „к*рбан“! Ни деветиот круг не ме „пере“плазењеголема%20насмевка
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2008 во 23:37
Првата шала не ти беше во граници на нормалата....

Но оваа втората е жива вистина
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2008 во 22:28
 Дали тоа гледам натажен лик кај некого? сршено%20срце
Неее, неее, луѓе! Не сакам тажни фаци. Дајте малку смеа!смеење
Доста е препукување. Можеби ви треба нешто на моја сметка? ОК, еве! Додуша малку е оff topic , т.е. не е молитва, но сакам малку да се насмеете, а зошто не и на на моја сметка?

Што е полошо од ѓаволот?
???????
Атеистот!
Зошто????
Па барем ѓаволот верува дека бог постои!
намигнувањеголема%20насмевка големо%20гушкањеголема%20насмевка

Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2008 во 18:59
тага
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2008 во 18:28
Добро луѓе, може ли овде да видиме и некоја шала. Зарем бог не’ создал само за озбилни теми? Мислам дека во шалата нема ништо злонамерно. Ако не на сметка на друг, направете си на своја сметка.
Дозволете ми во оваа прилика во шала да кажам една „моја“ многу кратка молитва:

Оче наш, иже јеси на небеси,
Молим те, остани где и јеси!
намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2008 во 15:35
Еве една молитва што мене многу ми се допаѓа...

МОЛИТВА НА СВЕТИ ИСАК СИРИН

Јас сум црв - Боже чуј, Господи помилуј.

Јас сум прав - Боже чуј, Господи помилуј.

Јас сум пепел - Боже чуј, Господи помилуј.   

Јас сум сенка - Боже чуј,Господи помилуј.   

Јас сум ништо - Боже чуј, Господи помилуј.   

Јас сум суета - Боже чуј, Господи помилуј.   

Јас сум лага - Боже чуј, Господи помилуј.   

Јас сум грев - Боже чуј, Господи помилуј.   

Но, јас сум Твој - Боже чуј, Господи помилуј.

Изменето од Maran Ata - 30.Октомври.2008 во 15:39
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2008 во 13:47
Целосно се сложувам со Маран Ата аплауз
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2008 во 13:45
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

И повторно напад на свештениците. Не ги оправдувам таквите грозоморни чинови но мислам дека само си ја насладувате устата кога гледате такво нешто....
А што треба? Да ги браниме? Или да наоѓаме некакво оправдување за нивните постапки? Демек, не биле „остручени“ во детската психологија, па затоа можно е да направиле таков превид ... или некое друго оправдување? Сто стапа по туѓ грб не се ништо, но еден по сопствениот...?Сваќаш што сакам да кажам со последново, нели? Дали тогаш ќе бидеш на истото мислење и ќе покажеш помирливост, смиреност, како што доликува на еден вистински верник (независно кој христијанин или друг)? Или  ќе превземеш некои други подрастични мерки кон „светиот“?

Се сложувам со тебе, ама испрелплетено и во онаа смисла која сакаше да ја потенцира сината молитва, но беше погрешно сфатена.
Таквото дело е за осуда, но секогаш треба да имаме на памет дека не треба човекот да го судиме, туку делото.

п.с. и од лошите примери може да се извлече многукратна поука, ама за наша духовна корист, а не за изигравање судии...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Октомври.2008 во 12:13
Господ нека им е напомош на таквите...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1234 5>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.